Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

No tak, vžij se!

10. 11. 2012 | Zvířátka

Tenhle příběh pojednává o mých názorech na lidi a na zvířecí svět v tomhle pohledu. Doufám, že někteří lidé se zamyslí nad tím, jak ubližují zvířatům!

Byl zimní večer, přesně stvořený zalézt pod peřinu, otevřít knížku a nevylézat. Bylo mi... Ne! Teďkom bádám a hledám v paměti ten správný věk - 4 ...(? ) 5 - (?) - 6 ...(?) - 7...? Kdy jsem s mým tatínkem otevřela knihu o světě zvířat. Vždycky jsem se neskutečně těšila, až tatínek bude mít čas se mnou otevřít knihu, povídat si a vyprávět různé příhody. Mé oči se vždycky rozzářily jako dvě svítící žárovky. Nevěřila jsem, co všechno se děje ve zvířecím světě, tolik zajímavostí a informací, ale zvláštní, že to má malá hlavička všechno pohltila a dost věcí si pamatovala. Dále sledování dokumentů a různých filmů o zvířatech, to bylo také moje! Ale musím se přiznat, že nejvíc mě bavila smrt lidí, způsobena zvířaty... Já vím, zní to podle a zákeřně. Byla jsem zlomyslná, už odmalička, co nadělám. Ne, ale teď už vážně. Snažila jsem se do té situace vžít a představit si, jak to asi chodí a vypadá.

No tak, vžij se !Zvířata jsem vždycky milovala, miluju a budu milovat. Na každém zvířeti vidíte něco úžasného, pozitivního a charismatického. Nesnáším pavouky, nikdy bych si žádného nevzala do ruky či jen na ně hodně zblízka pohlédla. Ale přesto že je nesnáším, mají krásné například oči. 4 páry očí nemá leckdo! Nechápu, proč hodně lidí odsuzuje některá zvířata jen kvůli tomu, že na někoho útočí či někoho zabila. Lidé by se měli zamyslet, že chtějí také trochu uznání a neútočí na lidi jen tak, pro nic za nic. Útočí, protože mají strach nebo mají hlad. Hodně stížností bývají zaměřené na útoky žraloků na lidi. Ano, ta útočnost je velká a dost lidí ročně zemře, ale kladu si otázku, proč tomu tak je ?? Žraloky přitahuje znečištěná voda u pobřeží a kdo za to může? No, ano, lidé. Nebo jsou napsané cedule „Velký výskyt žraloků, nesurfařit, neplavat a nepotápět se“, lidé to stejně nedodrží a jdou do vody, takových případů je mnoho a mnoho. Netvrdím, že nejsou výjimky, lidé za to prostě někdy nemůžou. Dám otázku, kdo je větší zabiják, žralok nebo člověk? Kdo odpověděl člověk, má naprostou pravdu! Na celém světě zahyne po útoku žraloka ročně 5-20 lidí, zatímco lidé ročně zabijí okolo 100 miliónů žraloků. Zamyslete se nad tím a vžijte se do toho a třeba to pochopíte!!

Nemyslela jsem tím jen žraloky, ale také různá zvířata, která člověk odsuzuje jen proto, že se mu nelíbí nebo něco podobného. Možná jsem velká citlivka, ale já se cítím provinile, když zabiju hmyz. Vždy si řeknu, co kdyby tak zašlápl někdo mě? Přece nebudu ten hmyz zabíjet jen proto, že je tak strašně malý. Nikdy nepochopím lidi, co testujou kosmetické přípravky na zvířatech nebo lidi, co zvířata týrají, nejradši bych jim udělala to samé. To je prostě hnus! Nic jiného. Takoví lidé by neměli ani existovat. Dobrá, když už to chtějí zabít, ať to proboha netrápí, vždyť jsou to také živočichové, stejně jako my. Na internetu je mnoho stránek a peticí proti týrání zvířat, ale málo-která něco dokáže. Dalším problémem jsou pytláci. Vždyť kvůli nim jsou některá zvířata na pokraji vyhynutí. Například zabijí klidně tisíce žraloků, jen aby jim odřezali ploutve a pak je zpátky naházeli do moře. Hlavně, že za to budou mít peníze a v Čínské restauraci si na tom pochutnají za tisíce korun.

Tímhle článkem nechci nikoho poučovat ani nic podobného, ale je to čistě jen v člověku a ve výchově. Jak se chovat k druhým a nemyslet jen na sebe (na peníze) a na zábavu. Podívejte se kolem sebe, a možná to uvidíte. Já to kolem sebe taky někdy vídávám a není to nic příjemného a nejradši bych to zastavila a toho člověka „vyfackovala“.

Sarca96 - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
je to tak,bohužel..SmajlíkSmajlíkSmajlíkSmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
moc zajímavý článekSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Naprosto souhlasím s článkem od Sarca96.Většina lidí se neváží zvířat ani přírody.
Obrázek uživatelky
profil
musím souhlasit hezky napsané..když kolikrát vidím co na netu koluje za obrázky ublížených zvířat..je mi do breku..na světě je tolik bezcitných sviní že to je až k nepochopení :( bohužel s tím nikdo nic nenadělá :(
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles