Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Pes a člověk. Co mají společného?

23. 04. 2009 | Zvířátka
@import url(editor/examples/example.css);

V čem se liší člověčí a psí zdravý životní styl? Víte, který člověčí pamlsek může vašeho miláčka i zabít? Existuje psí čokoláda? Pojďte se s námi podívat na zajímavosti na téma pes vs. člověk.

 

Aktivní životní styl svědčí všem

 

Venčit psa je nezbytné pro jeho blaho, ale zároveň vynikající i pro lidské zdraví. Pravidelné procházky s domácími mazlíčky snižují riziko kardiovaskulárních onemocnění i hladinu špatného cholesterolu v krevní plazmě. Dalším z blahodárných účinků miláčka na zdraví majitele je normalizace krevního tlaku. Aktivní trávení volného času přináší radost lidem
i jejich chlupatým průvodcům.

 

Pes a člověk Co mají společného?Nebezpečné pamlsky

 

Některé pochoutky z lidského jídelníčku mohou zvířata ohrozit na životě. Čokoláda s větším podílem kakaa je pro člověka zdravá, ale menšímu pejskovi již po zkonzumování sto gramů čokolády hrozí smrt!


Čokoláda obsahuje některé alkaloidy, z nichž theobromin vyvolá u psů prudkou otravu, projevující se do 6 až 12 hodin zvracením, průjmy, srdeční arytmií, třesem a křečemi. Psi mají čokoládu velice rádi, proto byly vyvinuty speciální pamlsky, tzv. psí čokolády (ovšem bez theobrominu), které jsou pro ně zdravé a vhodné.

 

Člověk a pes -   známé i neznámé rozdíly a shody

Ideální potrava Zatímco člověk má rád pestrou stravu tzn. čerstvé, syrové i vařené potraviny (lidské jídlo) v malých porcích 5-6x denně, u psů bychom měli dávat přednost kvalitním, nutričně vyváženým hotovým krmivům (granule, konzervy, kapsičky) podávaným 1-2x denně.

Vitamín C Pes má proti člověku jednu důležitou výhodu; tento vitamín si dokáže vytvořit sám, člověk ho musí doplňovat výběrem vhodné skladby ovoce a zeleniny.

Počet chuťových buněk Člověk si steak vychutnává neuvěřitelnými 9. 000 chuťovými buňkami, pes by si to samé jídlo užil jen s pomocí 1. 700 chuťových buněk.

Střeva Naše tělo je zaplněno 5-6 metry tenkého a 1,5 metru tlustého střeva, tělo psí si musí vystačit s 1,5 m a 0,2 – 0,8 m.

Věk Průměrná délka života člověka se pohybuje v rozmezí 72-79 let, u psů závisí na velikosti plemene, takže náš domácí mazlíček nám může dělat společnost i 14 let. Ovšem zatímco pes dospívá v jednom roce, člověk musí čekat celých 15 let.

Zdroj: Quent.cz

 

Notburga

ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
už som videla aj človeka čo si dal prirobiť psiu tvar...
Obrázek uživatelky
profil
pes je asi najvernejší priateľ
Obrázek uživatelky
profil
je to nejlepší, co může člověka v životě potkat. Máme pejsky dva, utrácíme za psí dobrůtky rádi. A hlavně s pocitem, že jim neublíží tak, jako strava nás lidí. někde jsem četla, že je pro ně jedovatá káva, hroznové víno a avokádo. Naše dvě holky milují zeleninu i ovoce. Ale taky s rozumemSmajlík))
Obrázek uživatelky
profil
Tak, jak je tady psáno, žádné lidské pamlsky nebo jen opravdové minimum a hlavně ne štěňatům! Máme labradorku a to je plemeno dosti náchylné k obezitě, takže držíme zkrátka, nechceme ji zabít.
Obrázek uživatelky
profil
Pejsek, to je má velká životní radost. Ještě, že jsou na světě!
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles