Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 28.03. 2024
Dnes má svátek Soňa
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Přijďte se podívat na nového medvěda malajského!

14. 08. 2008 | Zvířátka

"Máme dalšího medvěda!," hlásí děčínská zoologická zahrada. Jde o nejmenšího příslušníka čeledi medvědovitých - medvěda malajského.

 

"Samice Cindy pochází z ústecké zoologické zahrady. U nás je proto, že v tamním pavilonu šelem probíhají stavební úpravy a ona se v jejich důsledku začala stresovat. Bylo tedy nutné pro ni najít klidnější místo. Naši návštěvníci se s ní budou moci vídat pouze na omezenou dobu. V děčínské zoo zůstane přibližně měsíc," vysvětlil zoolog Roman Řehák.


Cindy

Dočasné útočiště našla Cindy v expozici, která čeká na příjezd nového páru levhartů perských. Je jí osm let a narodila se v olomoucké zoo.

 

Medvěd malajský známý taky jako „medový medvěd“, je nejmenším příslušníkem čeledi medvědovitých. V kohoutku je vysoký jen 70 cm a tělo má dlouhé 1,1 - 1,4 m. Jeho hmotnost je 27 - 65 kg s tím, že samice jsou lehčí než samci. Je většinou černý a na krku má bílou skvrnu ve tvaru podkovy.


Vyskytuje se v Indočíně, Indonésii a Malajsii. I když je to plaché zvíře, k člověku se chová poměrně přátelsky. Domorodí obyvatelé ho dokonce chovají jako domácího mazlíčka, ale zároveň byl dříve také hojně loven. Nyní je na celém svém území chráněn. I přesto ale jeho početní stavy klesají, jelikož dochází k ničení deštných lesů. Medvěd malajský totiž těžce snáší změny životního prostředí.


Má velmi pestrý jídelníček všežravce, ale ze všeho nejraději má včelí med, za kterým je ochoten vylézt na strom. Dále se živí ovocem a termity, které vylizuje svým neobvykle dlouhým jazykem z otvoru vytvořeného rozerváním termitiště tlapami.

 


Zdroj: ZOO Děčín

 

Notburga

ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
ten je pěkný Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles

Pomlázka