Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 18.04. 2024
Dnes má svátek Valérie
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Přivezli jste si domů štěně? Víme, jak se o něj správně postarat

24. 05. 2016 | Zvířátka
Nový čtyřnohý člen rodiny se pomalu ale jistě seznamuje s novým domovem a vy si lámete hlavu tím, na co všechno je třeba při jeho dospívání myslet. Tak to má být, neboť právě prvních pár týdnů a měsíců je klíčových hned v několika ohledech. Správný výcvik například formuje psí povahu, proto je s nímpotřeba začít co nejdříve. Na co byste také neměli zapomenout?

Chcete-li mít doma přátelského a poslušného psa, neodkládejte výchovu na neurčito a začněte s postupným výcvikem již od prvních měsíců věku. A to především proto, aby vás pes poslouchal a stal se z něj přátelský a oddaný tvor.

Nezřídka se stává, že majitelé výchovu psa v mládí podcení a snaží se to napravit v dospělosti. To je však už pozdě. Váš pes by měl již od útlého věku chápat několik základních pravidel. Snažte se myslet alespoň na ty nejzákladnější návyky. Ne nadarmo se říká, že starého psa už novým kouskům nenaučíš.

Přivezli jste si domů štěně? Víme, jak se o něj správně postaratZákladní výcvik štěněte

2 měsíce: návyk na jméno, chození na vodítku, návyk na hluk na ulici a v domácnosti, vykonávání potřeby na určených místech.

3 měsíce: význam slova NE, sezení na povel, přivolání.

4 měsíce: aport předmětu, povel lehni a zůstaň, chůze u nohy.

5 měsíců: povel přines, návyk na vodu.

6 měsíců: aport z vody.


Pokud si s výcvikem nevíte rady, kontaktujte chovatele či psí školu. Nebojte se výchovu vašeho zvířete svěřit do rukou profesionálů.

Péče o zuby

Stejně jako u lidí, i u psů dochází během dospívání k obměně chrupu. Mléčné zuby začnou štěňatům obvykle vypadávat v období 3. – 7. měsíce věku, kdy je budete nejspíše postupně nacházet na nejrůznějších místech.

V dospělosti je třeba o psí chrup pravidelně pečovat a zabránit tak mimo jiné například tvorbě zubního kamene. Kvalitní krmení se správným tvarem granulí pomáhá mechanicky obrušovat zubní kámen a předcházet jeho vzniku. Psovi chrup čas od času zkontrolujte a dbejte na jeho pravidelné čištění. K zubní hygieně používejte výhradně kartáčky a zubní pasty určené pro psy. Čistětemu zuby klidně i několikrát týdně.I zde platí, že je třeba začít co nejdříve, neboťdospělý pes, který na to není zvyklý, si s tlamou už moc manipulovat nenechá.

Koupání a péče o srst

U koupání hraje velkou roli srst.Psys krátkou srstí stačíkoupat v průměru dvakrát ročně nebo tehdy, kdy se výrazně zašpiní. Dlouhosrstá plemena potřebují pravidelnou hygienu častěji, přibližně každé tři měsíce. Psa omývejte vlažnou vodou a použijte speciální šampony pro psy. Po koupeli jej řádně vysušte ručníkem a nechte v teplém prostředí, aby dostatečně uschl.

Každý pes, bez ohledu na typ srsti, v průběhu života přichází o chlupy, které se mu přirozeně obměňují. Ti, kteří žijí venku, je ztrácí dvakrát ročně, domácí psi línají většinou celoročně, nejvíce pak na jaře a na podzim. Pravidelné kartáčování a koupání je důležité i pro odstranění odumřelých chlupů. Dbejte však na to, aby četnost úprav a typ používaného vybavení odpovídal charakteru srsti.

Zdroj, foto: Royal Canin


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !