Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do startu zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 19.03. 2024
Dnes má svátek Josef
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Se psem v dlouhých chvílích: Buďte spolu aktivně

21. 05. 2020 | Zvířátka
-Komerční sdělení-

V těchto dnech se více než kdy jindy ukazuje, jak úzce propojení jsme s přírodou a jak jsme závislí na zdravém pohybu pod širým nebem. A s přibývajícími slunečními paprsky můžete i vy spojit čas strávený s nejvěrnějšími parťáky a sportování. Máme pro vás tipy na sporty, které zaručeně příjemně unaví vás i vaše psy.

Než se pustíte do společného sportování, zvažte věk, velikost a fyzickou kondici pejska. „U některých věkových skupin, například u štěňat nebo psích seniorů, je doslova nevhodná přemíra pohybu. Naopak existují plemena, která ve středním věku bez sportu jen těžko vyčerpáte,“ vysvětluje Martin Kváš, odborník na výcvik a výživu psů. Pokud si nejste výběrem sportu vzhledem ke svému mazlíčkovi jistí, můžete se poradit s odborníky značky Brit v poradně na www.krmivo-brit.cz.

Krmivo BritJedním z nejjednodušších způsobů, jak každodenní pohyb promítnout do společné zábavy, je společná procházka. Ale abyste kladli vyšší nároky na kondici sebe i svého psa, vyzkoušejte cani-cross. Potřebujete k tomu jenom speciální vodítko, díky kterému budete mít psího kamaráda uvázaného u pasu a uvolníte si tak ruce k tempování při pohybu.

Pěšky, nebo na kole, hlavně spolu


Pro začátek střídejte rychlou chůzi a běh, budete tak mít možnost se vzájemně sladit. Stačí deset minut jít, pět minut běžet a tento cyklus opakovat třikrát za sebou. Společně tak strávíte třičtvrtě hodiny v příjemném tempu. Postupně poměr chůze a běhu otáčejte ve prospěch běhu. Takovou aktivitu můžete realizovat prakticky s každým plemenem, které má rádo pohyb, jen dle jeho velikosti a fyzické kondice vybírejte vhodný terén a délku trasy.

Jestli jste si při vedení svého psa poněkud jistější, můžete vyzkoušet i bikejoring – tedy jízdu na kole se psem. Vašeho čtyřnohého kolegu samozřejmě čeká mnohem náročnější pohyb, proto dbejte na postupné přidávání délky trasy i na výběr náročnosti. Pokud společně vybudujete dobrou kondici, bude vás pes dokonce „táhnout“ k větším výkonům. Hodit se vám bude pružinový adaptér na vodítko, jenž se umisťuje na řídítka kola.

Pozitivním výcvikem ke společné spokojenosti


Při běhu i jízdě na kole nezapomínejte, že pejsek bude při aktivnějším životním stylu o to víc potřebovat výživu bohatou na bílkoviny, antioxidanty a podporu kloubů a chrupavek. Tato kritéria splňuje například holistické krmivo Brit Fresh, které obsahuje 40 % čerstvého masa, nebo třeba pamlsky Brit Care Dog Functional Snack Mobility Squid. Ty jsou zdravou odměnou právě pro případy zvýšeného pohybu a obsahují funkční složky jako jsou laktobacily, fulvovou kyselinu a extrakt z cukrového melounu.Krmivo Brit

Pokud máte v okolí psí hřiště, můžete se svým chlupáčem vyzkoušet agility, tedy překonávání překážek psa dle pokynů. Tento sport rozvíjí (jak napovídá název) nejen agilitu (tedy aktivitu) psa, ale i poslušnost, vzájemné spojení a se správným pamlskem i společnou zábavu. Trénovat jednotlivé povely ale můžete i bez překážkové dráhy, stačí mít kapsu nabitou třeba Brit Training snacky, chuťově motivujícími a zároveň kaloricky vyváženými pamlsky, pro které váš čtyřnohý miláček svede doslova psí kusy.

Na tréning poslušnosti stačí vybrat odlehlou louku, a kromě přivolání a klasických povelů jako „sedni“ nebo „lehni“ spolu cvičit věci, kterým jste se jindy neměli čas tolik věnovat. Třeba chůzi u nohy, nebo povel „zůstaň“. Výcvik od A do Z a další inspiraci najdete na stránkách www.trainingtips.eu.




Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Se psem v dlouhých chvílích: Buďte spolu aktivně:

Se psem v dlouhých chvílích: Buďte spolu aktivně
Se psem v dlouhých chvílích: Buďte spolu aktivně
Se psem v dlouhých chvílích: Buďte spolu aktivně
Se psem v dlouhých chvílích: Buďte spolu aktivně
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !

Kraslice