Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Romantická komedie Líbáš jako ďábel

8. 04. 2012 | Filmové novinky
Příběh volného pokračování romantické komedie Líbáš jako Bůh  s názvem Líbáš jako ďábel začíná ve chvíli, kdy staré manželské svazky jsou definitivní minulostí a Helena s Františkem se pokoušejí začít nový život. Ovšem pouto s tím bývalým nelze zpřetrhat jen tak jednoduše. Stále je tu vaše rodina, vaše okolí a vaši dřívější partneři do společného soužití nutně patří.

Helenin bývalý manžel, úspěšný spisovatel Karel se sice konečně odstěhoval ze společné domácnosti, může žít naplno svůj život svůdníka, ale začíná zjišťovat, že mu cosi chybí. Na Františkovu exmanželku Bohunu, energickou dámu, zvyklou vše řídit, pak situace dopadá ještě tíživěji. Oba hledají cesty, jak partnery znovu získat pro sebe.

Líbáš jako ďábelFrantišek s Helenou zvolí z nastalé situace jediné rozumné východisko – rozhodnou se být chvíli sami a daleko, a tak vyrážejí na romantickou exotickou dovolenou do Maroka. Ale i zde je dostihnou nejen potíže, ale i jejich bývalí partneři, kteří ve Františkových a Heleniných cestovních lapáliích, k nimž patří ztracená zavazadla, ukradené doklady a řada dalších problémů, vidí příležitost, jak se vrátit do jejich života. Pro náš pár teprveteď nastává opravdová zkouška jejich vztahu.

O filmu Líbáš jako ďábel:


Nová filmová komedie Marie Poledňákové Líbáš jako ďábel je dotočena! Dva roky po diváckém hitu Líbáš jako Bůh začala autorka a režisérka Marie Poledňáková natáčet volné pokračování úspěšné komedie. V novém filmu Líbáš jako ďábel posílá kvarteto hlavních hrdinů do nových životních situací. Komedii Líbáš jako Bůh vidělo v kinech více než 900 tisíc diváků a byla oceněna Českým lvem 2009 pro divácky nejúspěšnější český film roku.

Natáčení komedie Líbáš jako ďábel začalo 28. srpna 2011. Po měsíční práci v Praze a okolí se štáb přesunul do Maroka, kde vznikla zásadní část celého příběhu. Natáčení v Maroku včetně příprav trvalo šest týdnů a 12. listopadu mohl štáb Marie Poledňákové konečně ohlásit: dokončeno. V těchto dnech se poslední část týmu vrací zpět do Čech.

Maroko je divukrásná země, plná kontrastů a mně bylo od začátku jasné, že pokud se má děj posunout do nějaké exotické země, nemůže to být nikde jinde než v Maroku, “ dodává režisérka.  Příběh nového filmu Líbáš jako ďábel začíná ve chvíli, kdy staré manželské svazky jsou minulostí a Helena s Františkem se pokoušejí začít společný život. Ovšem jejich bývalí partneři hledají cesty, jak Františka a Helenu znovu získat pro sebe. A ti zvolí z nastalé situace jediné rozumné východisko – rozhodnou se být chvíli sami, a tak vyrážejí na romantickou exotickou dovolenou do Maroka.

Ale zde je dostihnou nejen  potíže, ale i Karel a Bohunka, kteří ve Líbáš jako ďábelFrantiškových a Heleniných cestovních lapáliích, k nimž patří ztracená zavadla, ukradené doklady a řada dalších problémů, vidí příležitost, jak se vrátit do jejich života. Pro náš pár teprve teď nastává opravdová zkouška jejich vztahu.

Štáb filmové komedie Líbáš jako ďábel čekalo velmi náročné natáčení v okouzlujících exteriérech, ale také v podmínkách, které domácí týmy nemají příliš vyzkoušené. Přestože marocké lokace hostily řadu významných zahraničních štábů, především hollywoodských produkcí, pro většinu českých filmařů byla práce v Maroku naprostou novinkou. Také proto byl štáb musel využít služeb místní produkční společnosti, která dlouhodobě poskytuje servis právě hollywoodským štábům.

První záběry filmu Líbáš jako ďábel padly na pobřeží v přístavní Essauiře. Podobně jako drtivá většina dalších scén se zde pracovalo za plného provozu, protože se filmaři snažili využít ruchu a atmosféry všech lokalit a přenést je do filmu. Což s sebou neslo i prekérní situace. Pro příklad a charakteristiku toho, čemu musel český štáb čelit, uvádíme několik z nich:

1) Na pobřeží architekt Martin Vačkář vytvořil pro jednu romantickou scénu zátiší s lodí, kterou si filmaři zapůjčili od místního rybáře. Ve chvíli, kdy se začalo točit, se však zřejmě jeho konkurent, rozhodl, že vyjíždí lovit ryby, dostával se do záběrů a přerušoval natáčení. Samozřejmě vše se dělo v době, kdy k lovu nebyly vhodné podmínky a žádný jiný rybář se na moře nechystal.  Až s pomocí finančního odstupného se podařilo rybáře od jeho úmyslů odradit.

2) Dva dny před koncem celého natáčení na Spice marketu v samém srdci Mediny v Marrakechi český štáb po příchodu z polední pauzy na oběd na place zjistil, že se tutéž lokaci rozhodl využít jiný filmový štáb s velkým kamerovým jeřábem a asi pětistovkou komparsistů.

Zábory pozemků a vyhrazení prostoru jsou pro marocké lokace téměř Líbáš jako ďábelneznámé pojmy a tak  vůbec nikomu nebylo jasné, jak takovou situaci vyřešit. Vypadalo to jako před bitvou, proti sobě stojící dvě produkce a nechybělo málo a došlo i na inzultace. Po příslibu cizího štábu, že si jen natočí jeden záběr a z lokace do půl hodiny odejde, Češi ustoupili.

3) Přesto, že natáčení předcházelo více než rok a půl  příprav, troje technické obhlídky v Maroku,  jednání s marockou produkcí, neobešly se především počátky natáčení bez několika dramatických situací. „Jednu ze scén jsme točili na nádraží a přestože několik týdnů ležela na místních úřadech žádost o povolení, ještě den před začátkem natáčení na zmíněné lokaci jsme stále marně čekali na odpověď.

V té době nám již pomáhal český konzulát v Rabatu - především náš ambasador v Maroku pan František Med, který po své linii kontaktoval příslušné orgány, ale navzdory jeho snahám byl na marocké straně stále klid, který tady každý pojmenuje jedním slovem – inshalah – „je to v rukou božích“ vzpomíná producent Jan Bradáč.

Hned na začátku se tedy musel operativně měnit natáčecí plán třikrát během pěti natáčecích dnů. Štáb se ocital v časovém tlaku, protože herečka Tereza Kostková, která se ve scéně hraje, musela nutně odletět zpět do Čech, kde měla další závazky. Nakonec se povolení podařilo získat ráno toho dne, kdy byla poslední šance scénu natočit. 

Štáb okamžitě změnil dispozice a přesunul se na nádraží. „A ve chvíli, když jsme celí šťastní přijeli na místo, že konečně scénu natočíme, zjistili jsme, že v pronajatém vagonu je takové vedro, že by se Tereze Kostkové a Kamile Magálové roztekl make up asi po pěti minutách,“ vypráví Jan Bradáč. Naštěstí se podařilo asi po hodině donutit místního technika připojit zvláštní agregát, vagón ochladit a scéna se za jedno odpoledne natočila.

Štáb měl při natáčení možnost vidět, jak výrazné kontrasty se Maroku potkávají – například když se točilo v prostředí luxusního hotelu v Marrakéši a za zdmi jeho zahrad začínala chudinská čtvrť plná slumů. Pro herce i štáb byl připraven marockou produkcí catering, který vycházel z místního jídelníčku, takže si všichni zvykali na odlišné chutě. A tak například Jiří Bartoška se nejvíce těšil, až si po návratu domů dá řízek.

Společně s Oldřichem Kaiserem, Jiřím Bartoškou, Evou Holubovou a Kamilou Magálovou uvidíme ve filmu Líbáš jako ďábel Nelu Boudovou, Jiřího Langmajera, Romana Vojtka, Marthu Issovou, Terezu Kostkovou, Milana Šteindlera, Petra Nárožného a další.

Premiéra filmu Líbáš jako ďábel
je naplánovaná na
17. 5. 2012!




Zdroj: Falcon.cz

Vendi V.
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Doporučuju! NEJLEPSI!Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles