Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Rooibos má pozitivní vliv na Váš organismus

12. 04. 2008 | Péče o tělo
Použití rooibosu:
Neobsahuje kofein a obsahuje jen minimální množství tříslovin, nezpůsobí zácpu. Obsahuje také řadu důležitých minerálních látek jako železo, mangan, vápník, zinek, draslík, měď, hořčík, fluor a sodík. V současnosti je podrobován řadě výzkumů, které potvrzují jeho pozitivní vliv na řadu zdravotních problémů.

Roibos má zklidňující účinky, pomáhá při nespavosti, bolestech hlavy, podráždění. Jeho mírné antidepresivní účinky zmírňují úzkostné stavy nebo stres, který je běžnou součástí života každého z nás.

RooibosRoibos se také používá ke zklidnění alergických reakcí, léčbě ekzémů, podrážděnosti kůže (používáme zevní léčbu).Tato bylina obsahuje látky, které stimulují imunitní systém, pomáhá tělu v boji s volnými radiáky (obsahuje vitamín C, antioxydanty).
Díky pití tohoto čaje si pomáháte v prevenci kardiovaskulárních chorob. Některé složky nápoje jsou nápomocny při snižování hladiny cukru v krvi.

Sbíraná část rooibosu: zelené jehlicovité listy

Obsahové látky rooibosu:

Kyselina askorbová, fluoridy, stopy silice, fenolové kyseliny, flavonoidy (aspalathin, orientin, rutin, isoquercitrin), minerální látky.


Doba sběru rooibosu:
Leden až březen


Charakteristika rooibosu:
Rooibos je vysoký keř se zelenými jehlicovitými listy. Sklízí se v lednu až březnu (počátek podzimu v Jižní Africe), keře se seřezávají asi 30 cm nad zemí, nařežou se a v hromadách se fermentují. Fermentace trvá asi 8 - 24 hod. Tím se získává charakteristická hnědočervená barva a nezaměnitelná chuť. Po kropení a provzdušnění se ponechá dále fermentovat a pak sušit. Pak se vysává, čistí a třídí. Následuje pasterizace a konečné sítování.



Zdroj: LEROS

ZUZI
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
Tento čaj jsem pila několikrát a nevěděla z čeho je.Název mi nic neříkal.Také mi velice chutnal.
Obrázek uživatelky
profil
Moc mi chutná ochucený s vanilkou, ale i bez příchutě.
Obrázek uživatelky
profil
má roiboos dobrej,ale nejlepší je poctivej sypanej,kupuju u nás v dárkovém zboží - dodavatel je pan kusý a je to fakt dobrota,už na něj mám i svůj kontakt a budu brát bez marže obchodu i další čaje,dokonce prodává i kosmetiku z konopí a kozího mléka - takže lékárnám také adieee koupim malýmu u něj,má to fakt kvalitku
Obrázek uživatelky
profil
Tento čaj docela často pijem, ale vůbec jsme nevěděli, že je tak zázračný. Ale něco na tom asi bude, protože při jeho pití nás ta vůně a chuť příjemně naladí.
Obrázek uživatelky
profil
Pickwick dělá přímo balení rooibosu, kde jsou 3 příchutě. Je to moc dobré, zkus to.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles