Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 24.04. 2024
Dnes má svátek Jiří
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Rotoped jako tichý věšák na prádlo

9. 09. 2009 | Vaše příběhy
Patříte také k těm, co mívají jednou za čas záchvat sportovního nadšení? Nebo k těm co mívají jednou za čas tak velkou touhu shodit pár kilo, že se rozhodnou pořídit si posilovací stroj nebo se přihlásí na aerobik? A jak dlouho vám takové cvičební nadšení vydrží?

Znáte to. Přivezete domů nový rotoped a týden na něj s nadšením vylézáte každý večer. Další týden je to každý druhý večer a další týden už máte zaručeně něco důležitějšího. Nakonec skončí zaprášený rotoped v rohu ložnice a manžel ho používá jako věšák na prádlo. Stejné je to s výdrží při aerobiku nebo při každovečerním běhání? 

Jak to zařídit, aby vaše výdrž byla delší? To je jednoduché. Musíte si především vybrat činnost, která vás baví. On totiž pohyb „pro pohyb“ je docela nuda. Vaše mysl se během celého cvičení zabývá jen myšlenkami na to, jak jste unavená nebo na to, že už vám dochází dech.

Rotoped jako tichý věšák na prádloKaždého samozřejmě baví něco jiného – někoho dokonce i jízda na rotopedu. Já mám několik tipů pro zábavné sportování a hubnutí. V první řadě si zkuste sehnat parťáka  - možná budete překvapená, že má kamarádka nebo známá podobné sportovní záchvaty jako vy. Ve dvou se to lépe táhne  a hlavně předem domluvená sportovní schůzka, se také hůře ruší. Zkuste si projít nabídku sportovních aktivit ve vašem městě.  Pokud máte ráda hudbu a tanec, ale při aerobiku si připadáte jako hopsající koza, zkuste taneční.

Mnohá taneční studia dnes nabízí různé druhy exotických tanců jako jsou třeba břišní tance, které velmi prospívají postavě. Pokud jste se jako malá ráda dívala na filmy s Jeanem Claudem Vandammem, klidně zkuste bojová umění. Karate je pro pečlivky, na aikidu se naučíte sebeobraně a při kickboxu vybijete stres a budete stále v pohybu. Některé kluby dnes nabízí kickbox s hudbou pro ženy. 

Nebaví vás hrát sólo? Zkuste se domluvit s partou kamarádů (třeba i těch od vašeho muže nebo přítele) a zajděte si zahrát volejbal (zkuste se zeptat v nejbližší škole, zda by nebylo možné na jeden večer v týdnu pronajmout tělocvičnu). S největší pravděpodobností vás v takové partě bude víc, co se ve škole bálo míče, nejen vy  ;).  Při takové společné sportovní hodince se nasmějete víc, než při sledování poslední z holywoodských komedií.

V létě nesmíme zapomenout na možnosti jízdy na kole nebo in-line bruslích. V zimě zase lyžování a lední brusle. Nikdy není pozdě se něco z toho naučit. Bohužel  v případě jízdy na kole a lyžování se jedná o docela velké počáteční náklady, takže se do toho pusťte jen v případě, že budete mít někoho, kdo bude chodit s vámi – samotnou vás to pravděpodobně přestane brzy bavit.

No a pro ty, kterým se nepodařilo sehnat společníka nebo třeba pro maminky, které nemají  hlídání, mám ještě jeden tip a tím je dancepad (taneční podložka). Jedná se o podložku, která se přes USB připojí k počítači. Do počítače nainstalujete taneční hru. Na podložce potvrzujete šipky, tak jak vám jsou zobrazovány na monitoru, to všechno v rytmu písně, kterou hra přehrává. 

Jedná se o hru, takže vaše mysl je zaneprázdněná tím, jak se soustředí, aby jste měla co nejlepší skóre a to že jste zpocená a sotva popadáte dech si uvědomíte až po dvou hodinách „hopsání“, kdy se překvapeně podíváte na hodinky. Nejlevnější dancepad se dá koupit kolem pěti set korun a velmi kvalitní dancepad pořídíte, i s hrou, kolem jednoho tisíce korun. A pokud se dancepad nakonec zalíbí i vaší kamarádce, pak vězte, že je možné k jednomu počítači a jedné taneční hře připojit dancpadů více.

Zábavnému sportu a hubnutí zdar.

KatyRZ - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 
Čtěte také



Komentáře
« Předchozí   1   2   3  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
super sportovani, vyuzivam denne a pri tom posloucham radio
Obrázek uživatelky
profil
Rotoped jsem moc, moc chtěla. Tak se pořídil. Báječná věc jeden den, normálka druhý, třetí už překážel, ale dalo se na něj sem tam něco pověsit. Za týden byl ověšený celý, a přesto překážel. Za měsíc jsem se na něj nemohla ani podívat, přestože jsem cyklistka a jezdím na kole denně. A tak putoval do garáže, odtud pak k sestře. Minule jsem u sestry byla a nikde ho tam neviděla. Až cestou domů mi syn řekl: "Mami, a víš, že ten rotoped od nás mají v kůlně?" Dar-nedar, sport-nesport Smajlík.
Obrázek uživatelky
profil
.......jako darek od syna vyuzivam pres zimu a nedam na nej dopustit..je super vec
Obrázek uživatelky
profil
jezdím každý den hoďku u televize a uteče to jako voda.
Obrázek uživatelky
profil
Já raději jezdím na kole,je to v přírodě.Jezdím i v zimě,jenom když je hodně sněhu a nebo náledí,tak nejezdím
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles