Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 24.04. 2024
Dnes má svátek Jiří
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Rovné, bílé, elegantní zuby. S fazetami rychle a bezbolestně.

28. 09. 2014 | Péče o tělo
Zájem Čechů o estetickou stomatologii je sice ve srovnání třeba se Spojenými státy menší, nicméně podle lékařů se rok od roku zvyšuje. I čeští pacienti čím dál častěji žádají v ordinacích zubařů estetické řešení nedokonalostí svého chrupu. Na křivé zuby chtějí rovnátka, kvůli nepěknému zbarvení žádají bělení a poptávka je i po dalších možnostech odstranění viditelných nedostatků na přední straně zubů.

Stále se ovšem málo ví, že každou z těchto potíží a dokonce i všechny najednou lze odstranit nalepením nových předních ploch zubů, respektive miniinvazivní a prakticky bezbolestnou aplikací keramických zubních fazet.

„Pacientovi můžeme s pomocí keramických fazet odstranit mezery mezi zuby, upravit neestetický tvar a barvu zubů nebo třeba překrýt zuby poškozené užíváním léků, jako je tomu například u takzvaných tetracyklínových zubů,“
popisuje vedoucí zubní lékař Robert Vondruška. „Ošetření fazetami často žádají pacienti s křivými zuby, kteří nechtějí nosit rovnátka, a také lidé, kterým vadí estetická vada způsobená odlomením části předního zubu, erozí zubů či mnohočetnými neestetickými plombami na předních zubech,“ říká stomatolog.

Rovné, bílé, elegantní zuby. S fazetami rychle a bezbolestně.Keramické fazety patří k nejmodernějším trendům současné estetické stomatologie. Působí přirozeně a dodávají zubu zdravý vzhled, ideální tvar i barvu. Výhodou keramických fazet je i to, že se nezabarvují skvrnami od čaje, kávy, červeného vína ani cigaret, takže zůstávají i po letech bílé a zářivé. Ošetření fazetami je navíc díky špičkovým technologiím minimálně invazivní, vzhledem k menšímu zásahu do zubních tkání je k zubům mnohem šetrnější než ošetření zubními korunkami.  

Keramické fazety? Seznamte se…

Fazety jsou tenké plátky keramiky, které se lepí na přední plochy zubů. Fazetu je možné zhotovit pouze na jeden zub, nejčastěji se ale nalepuje na 4 – 6 předních zubů. Před samotnou aplikací fazet je většinou třeba vlastní zuby minimálně zbrousit a následně buď otisknout, nebo oskenovat. Pak se fazety vyrobí v laboratoři a za jeden až dva týdny je stomatolog nalepí na vaše zuby. Na dobu, než jsou definitivní keramické fazety připraveny k použití, nalepíme pacientovi na zuby provizorní pryskyřičné fazety.

Dobrou zprávou pro pacienty, kteří mívají z ošetření u zubaře strach, je to, že jde o bezbolestný zákrok. Příprava zubů na aplikaci fazet, respektive jejich zbroušení, totiž probíhá v lokální anestézii. Pro dobrý výsledek zákroku je ovšem velmi podstatná zkušenost ošetřujícího stomatologa a jeho odborná znalost problematiky. Důležité je i to, aby měl s fazetami zkušenosti také technik, který je v laboratoři zhotovuje.  

Pokud jsou fazety správně zhotovené a pacientovi vyhovují esteticky, zvyká si na ně okamžitě a bezproblémově.

Rovné, bílé, elegantní zuby. S fazetami rychle a bezbolestně.Životnost fazet a péče o ně

Cena jedné keramické fazety se pohybuje zhruba od 10 000 korun výše, což mimo jiné odpovídá i její dlouhé životnosti. Pokud dodržujeme zásady správné dentální hygieny a pravidelně preventivně navštěvujeme zubního lékaře a dentální hygienistku, vydrží fazety i víc než deset let. „A pokud už fazety z nějakého důvodu doslouží, nebo se třeba již pacientovi nelíbí, je možné je vyměnit za nové,“ konstatuje zubní lékař. Zuby s nalepenými fazetami podle něj nevyžadují žádnou speciální péči. „Stejně jako vlastní zuby je potřeba i zuby s fazetami dobře čistit správným zubním kartáčkem a používat také mezizubní kartáčky a dentální nit,“ dodává.

Stejně jako vaše vlastní zuby se mohou i keramické fazety poškodit při úrazu, a proto je při zvýšeném riziku vždycky dobrá prevence. Například lidé, kteří se věnují hokeji či bojovým sportům a pořídí si fazety, by měli používat chrániče na zuby. Ten, kdo má fazety, rozhodně dostane od lékařů také doporučení, aby neotvíral lahve pomocí zubů a podobně.

Zároveň také upozorňuje na to, že se fazety nehodí pro každého. Fazety nejsou vhodné pro pacienty s neošetřenými zubními kazy či neléčenou parodontitidou, ani na zuby s rozsáhlými výplněmi a nedostatkem skloviny. Nedoporučují se také pacientům, kteří trpí určitými vadami skusu a skřípáním zubů ve spánku (bruxismem).



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Rovné, bílé, elegantní zuby. S fazetami rychle a bezbolestně.:

Rovné, bílé, elegantní zuby. S fazetami rychle a bezbolestně.
Rovné, bílé, elegantní zuby. S fazetami rychle a bezbolestně.
 


Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Na ten Prolactiv dent jsem se zrovna nedávno v obchodě dívala a celkem mě zaujal, říkala jsem si, že ho možná vyzkouším Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
No koukám, že je to docela drahá sranda, ale když to pak někomu zvedne sebevědomí, tak proč ne
Obrázek uživatelky
profil
já už ve svém věku dožiju se svými křivymi,a pak s klapačkamaSmajlíkto je pro mladé
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles