Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 29.03. 2024
Dnes má svátek Taťána
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Rozdíly mezi muži a ženami aneb problematika v zaměstnávání

13. 10. 2012 | Ze společnosti
Rozdíly mezi muži a ženami na trhu práce jsou stále velké ve všech zemích Evropské unie. Zaměstnávání žen je obecně nižší, doba, kdy jsou ženy nezaměstnané, je delší než u mužů, ženy jsou méně dobře zaplaceny a jejich pracovní místa jsou nejistá.

Hlavní část povinností spojených s rodinou je založena na ženách, jsou tedy často zaměstnány na částečný úvazek, aby mohly kombinovat pracovní a rodinné povinnosti. Tato práce však omezuje jejich pracovní proces, snižuje jejich práva sociálního zabezpečení a důchodů, jejich situace se stává i nejistou.

Myslím, že pokud jsou sledovány a analyzovány rozdíly mezi muži a ženami na trhu práce, je diskriminace žen stále zřejmá. Poukazuje to na potřebu nalézt takové možnosti a příležitosti, které budou zaměřeny na ženy za účelem dosažení rovnováhy. Ženy stále volí takzvané "mužské" povolání, ale jsou i vyšší zastoupení v tradičně "ženských" pracovních místech, jako jsou například zdravotní sestry a ošetřovatelky, ale ve vyšších pozicích  a rozdíly v práci mezi muži a ženamivedoucích funkcích  jsou stále nedostatečně zastoupeny. Rovněž v oblasti zdravotní péče, kde ve většině vedoucích funkcí na postech ředitelů nemocnic a primářů jsou hlavně muži, jsou ženy na druhé pozici. Legislativa o rovnosti příležitostí mezi muži a ženami v zaměstnání je velmi obecná. To, že ženy s konstantní a přetrvávající diskriminací, která opakovaně vede k rozdílům v přístupu mužů a žen k zaměstnání, zdroji a moci, je všeobecně známo. Většina žen stále pracuje v úzké skupině povolání, jsou vyloučeny z vedoucích pozicí, jejich práce je placená méně než u mužů.

Ženy častěji pracují na částečný úvazek a mají nestabilní pracovní místa (zastoupení, příležitostné a sezónní práce), přestože se v posledním období ukazuje posílení žen ve stabilním zaměstnání.

Rozdíly v pracovišti se odráží také v sektoru – ženy jsou více angažované ve veřejném sektoru. Více mužů než žen je však mezi podnikateli. Mezi muži a ženami se odráží ve velkém pracovní segregace. Většina žen např. pracuje v oblasti služeb, v některých profesích pokročila tak daleko, že ženy tvoří až po feminizaci kolem 80 % zaměstnanců (zdravotnictví a sociální péče, školství, obchod, restaurace a služby). Tato odvětví však kromě značného zaměstnávání žen charakterizují skutečnost, že průměrná mzda je pod úrovní průměru.                                                                                                           Myslím, že v současné době je genderová segregace povolání považována právem za jeden ze zdrojů nerovnosti mužů a žen, protože ženy jsou soustředěny do nízkopříjmových míst (školství, zdravotnictví, sociální péče). Tato skutečnost má vliv nejen na současné příjmy, ale také na starobní důchod. Jde o jev, který se nazývá "Feminizace chudoby". Muži jsou více zastoupeni v odvětvích a povoláních, ve kterých jsou vyšší mzdy.
Na druhé straně i platy žen na Slovensku jsou v průměru o 25 % nižší než platy mužů, u některých skupin se tento rozdíl ještě více zvyšuje. Vývoj nezaměstnanosti v SR nemá z hlediska výběru závažné odchylky. Obecně vysoká nezaměstnanost postihuje obě pohlaví celkem stejně, neexistuje však  rovné odměňování za práci. Ženy mají nižší plat v každé třídě každé pracovní kategorie. Žena na Slovensku dostane za tu stejnou práci jako má muž, o mnoho nižší plat.

Dalším faktem, který má vliv na výši platu, a rovněž činí rozdíl v platu, je délka praxe. Ženy, které například kvůli mateřství přeruší studium nebo odbornou činnost,  mají menší zkušenosti nebo přestávky, které kariérní růst brzdí. Mnohokrát nejsou podporovány v kariéře a mají problém se zaměstnaností, protože mají menší děti nebo více dětí, a jejich nepřítomnost pro nemoc by zaměstnavateli vadila. Chci poukázat na to, že neustále existuje diskriminace žen v oblasti měření práce na Slovensku. Důsledkem toho je také  zvyšující se chudoba žen v důchodu a stáří.

Stále prožíváme konstantní a přetrvávající diskriminaci ženy, která opakovaně vede k rozdílům v přístupu mužů a žen k zaměstnání, jeho zdroji a moci.
Jistě existuje mnoho  možností minimalizovat rozdíly v oblasti tohoto problému a dosáhnout rovnováhy ve sladění práce a mimopracovního života mužů a žen.

Petka76 - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
ne že diskriminace ženy opakovaně vede k rozdílům v přístupu mužů a žen k zaměstnání,ale rozdílný přístup mužů a žen k zaměstnání vede k jejich rozdílnému ohodnocení,které se jeví jako diskriminace.Vysoké funkce jsou sice skvěle placené,avšak vyžadují čas,zodpovědnost a spolehlivost.Muži vědí,že lidstvu co druhu nehrozí vyhynutí,takže jsou ochotni věnovat většinu energie své práci-dílu,jímž by poznamenali tento svět.Kdyby viděli smysl svého života v leštění bytečku a popelení kolem mláďat,taky by to daleko nedopracovali.Vědí,že se nedá sedět na dvou židlích a odvádět kvalitní výkon na více frontách.Jsou ženy-vyjímky,nepovažující práci jen za zdroj obživy.Pokud je nechytne 'množivá',úspěšně se prosadí ve vedení firem,v politice,ve vědě.Je jich však málo.Vzpomínáte,když na Nově vysílali Risk?Zúčastňovali se převážně muži.Ne že bychom byly hloupější,ale muži jsou ctižádostivější,hravější,soutěživější.Budou-li někdy ženy ochotné obětovat práci to,co muži,budou i patřičně ohodnoceny (snad).
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles

Pomlázka