Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 29.03. 2024
Dnes má svátek Taťána
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Ruce

31. 12. 2007 | Péče o tělo
Možná si teď říkáte co to píšu za hloupé téma ,ale až si článek přečtete, třeba pochopíte. A pokud ne, nevadí. Jen jsem se s Vámi chtěla podělit o svůj názor.

Co je ruka? Ptám se úplně hloupou otázkou, na kterou by mě odpovědělo i malé dítě. Ruce jsou přece jen část našeho těla…….nejsou pro nás „důležité“ ( V uvozovkách to píši proto, že ženy zajímají více vlasy, prsa,zadek a obličej). Ano, je to pravda. Každá z nás se kouká po ostatních ženách co mají na sobě, jak vypadají. Jestli jsou hezké nebo ošklivé, jestli mají nějaké to kilo na víc, nebo jsou jak chodící reklama na hlad. Ale málo která z nás se dívá na ruce.

Ano je to tak. A když už se podíváte na ruce, tak Vás zajímá jakou barvu laku mají nehty. Jestli jsou přírodní, nebo umělé………..Ano, i tohle je velice zajímavé vědět o rukou, ale je to takové povrchní. Přestaňte chvíli číst tento článek. Sedněte si a jen se dívejte na své ruce, dlaně a prsty. Zkuste si chvíli zapřemýšlet co vše už tyto ruce zažili…………..

Ano, pomalu se dostávám k tomu co bych Vám chtěla říct.
Musím se přiznat, také pro mě byl velice důležitý zevnějšek. Jak zrovna dneska vypadám a co mám na sobě. Jestli ta slečna, která sedí vedle mě v autobuse není hezčí. Jestli mě má partner rád takovou, jaká jsem. Jestli bych neměla náhodou zchodit pár kilo….

upravené ruce Pak jsem se jednou setkala s úžasným člověkem. Probírali jsme všechny mé mindráky. Jak jsem tlustá, ošklivá a další tyto nepodstatné maličkosti. Pak mi řekl. „Podívej se na své ruce, jak jsou krásné a bohaté“. Chvíli jsem se na něj nechápavě dívala a pak se ho zeptala, jak to myslí. Odpověděl mi: „Tvé ruce součástí Tvého života……..“.
No jasně, jako celé moje tělo…..myslela jsem si. Pak mi řekl, jak to myslí a mě to došlo.


Když se podíváš na ruku a popíšeš mi ji, co vidíš?
Prsty, dlaň, nehty……různé čáry a občas i nějakou jizvu. „A co dál?“ zeptal se mě. Dál už nic nevidím. A on mi odpověděl, že to je smutné. Pokud už dál nic nevidím, že si život neužívám, jen ho prostě žiju……Pořád jsem nechápala, jak to myslí. Proto my to musel vysvětlit, jak malému dítěti. Ruka je teplo i chlad. Je to část těla, kterou se všeho dotýkáš. Ruce vaří, perou, pracují…..jsou důležitou částí života. Ruce ubližují i pomáhají.

Když chceš člověku vyjádřit lásku aniž by jsi použila slova použiješ ruce. Obejmeš ho, pohladíš ho…..držíš ho za jeho ruku. Na rukách se odráží celý Tvůj život. To jak pracuješ,jak se staráš o rodinu i to jak trpíš……..Sáma si uvědom, jak je pro tebe důležité když tě někdo pohladí a obejme.

Potom jsem pochopila, jak to myslel. Že není důležité jaký člověk je. Jestli je krásný nebo ne. Ale to co v životě zažije…..ty jeho vzpomínky.

Posaďte se chvíli a prohlížejte si své ruce…..zavzpomínejte co už zažili. Jaké jsou na nich vzpomínky. A možná potom pochopíte, že krása není vše. Krása jednou vyprchá, ale vzpomínky zůstanou. Tak jako vaše ruce.

Achiata
Chytrá Žena - čtenářka




Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Opravdu pěkné, smyslné, ráda vzpomínám též, že je vše v našich rukou, to víme i ta naše budoucnost..
Obrázek uživatelky
profil
Něco to do sebe má,ale já bych spíše řekla,že je důležitý celý člověk,nejen jeho minulost s událostma,spíše celkový charakter,jenž minulost utváří a ovlivňuje a je pak na osobnosti,jak zážitky a události přijme a jak je jich schopen přijmout, zpracovat a využít....
Obrázek uživatelky
profil
Smajlík má to myšlenkuSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
kus pravdy v tom cítím,ale rsdějise chci dívat dopředu,než zpomínat....
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles

Koleda