Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Rumcajs slaví čtyřicetiny

1. 11. 2007 | Televizní tipy
Rumcajs, jičínský švec, později z dopuštění starosty Humpála chytrý a spravedlivý loupežník, se na televizní obrazovce objevil poprvé 5. listopadu 1967 a rázem si získal se svou ženou Mankou a později i synkem Cipískem velkou oblibu u malých i dospělých diváků. Při této příležitosti uvádí Večerníček od pátku 2. listopadu na ČT1 od 18.45 hodin druhou řada seriálu O loupežníku Rumcajsovi.

Před čtyřiceti lety byl seriál O lupežníku Rumcajsovi ještě černobílý a nevysílal se každý den, střídal se s jinými animovanými nebo loutkovými pohádkami, protože všechny příhody nebyly ještě zdaleka hotové. Od té doby přibyly další řady seriálu o Rumcajsovi s celkovým počtem třicet devět dílů, a navíc třináct dílů s názvem O loupežnickém synku Cipískovi.

Rumcajs Seriál O loupežníkovi Rumcajsovi byl vytvořen podle literární předlohy Václava Čtvrtka, scénářů Milana Nápravníka a výtvarné předlohy Radka Pilaře, kteří se spolu s ostatními tvůrci výrazně zapsali do dějin televizního animovaného filmu. Vtipné a zemité pohádkové příběhy o Rumcajsovi režíroval Ladislav Čapek a jejich vypravěčem byl Karel Höger, který v té době nesměl být uveden na titulcích. Po jeho úmrtí namluvil posledních třináct dílů Rumcajse Eduard Cupák.

První březnový den roku 2004 přichystal Večerníček svým divákům velké překvapení. Prvních 13 dílů o jedné ze svých nejznámějších a nejoblíbenějších postaviček - Rumcajsovi, původně natočených animátory Studia Bratři v triku a režisérem Ladislavem Čapkem černobíle, uvedl v barevném provedení. Vybarvení první třináctidílné řady seriálu o Rumcajsovi bylo realizováno elektronicky – přepisem původní černobílé 35 mm filmové suroviny, selekcí obrázků a jejich vybarvením digitální cestou ve studiu UPP.

© foto: Hojdová

ZUZI
Chytrá Žena.cz




Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
to to letí,taky jsem ho jako dítě sledovala Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
jak ten čas šíleně letí!!
Obrázek uživatelky
profil
tak tú rozprávku som už roky nevidela
Obrázek uživatelky
profil
hádala bych mu míň Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
tak Rumcajsi, všechno nejlepší k narozeninám.Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles