Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 16.04. 2024
Dnes má svátek Irena
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Růžové brýle Nadi Urbánkové

3. 05. 2011 | Kultura
Pražské Divadlo Hybernia uvede 12. května od 19:00 koncert nazvaný Růžové brýle Nadi Urbánkové. Naďa za doprovodu své kapely Bokomara zazpívá své největší hity (nebudou samozřejmě chybět stěžejní písně s texty Jiřího Grossmanna Drahý můj, Půlnoc je období zlé, Závidím a další). Také hosty budou především ti, se kterými Naďa ve své kariéře spolupracovala.

Mnohé z nich potkala v Semaforu: Milana Drobného, Milušku Voborníkovou, Pavla Bobka. Nebude chybět ani Karel Kahovec i dcera Nadi Urbánkové výborná zpěvačka Jana Fabiánová, která sice v poslední době tráví více času v USA, ale Nadin koncert si nenechá ujít. Se všemi jmenovanými Naďa zazpívá duet.

ruzove-bryle-nadi-urbankoveZvláštním hostem bude Yvonne Přenosilová, se kterou sice společnou píseň nemá, ale pojí je dlouholeté přátelství. Na koncertu zazní nejen písně, ale i zajímavé historky z úst Nadiných hostů, takže se dozvíme řadu překvapivých společných zážitků.

A ještě jedna specialita koncertu: všichni hosté vystoupí v brýlích. Během koncertu bude také pokřtěna knížka, kterou Naďa napsala za pomoci publicisty a novináře Dušana Spáčila.


Ivan Rössler vzpomíná na začátky Nadi Urbánkové:

Někdo se k nám dívá

Na konci šedesátých let jsem se motal hodně kolem divadla Semafor. Na sklonku roku 1967 jsem dokonce pro Československý rozhlas připravil tři pirátské vysílačky, kterými Semafor “naboural” regulérní vysílání. Vzorem nám tehdy byla skutečná pirátská vysílačka Radio Carolina. Ta první “semaforská pirátská vysílačka” se vysílala na Silvestra 1967, ty další dvě na jaře 1968. Přibližně v té době mi Jiří Grossmann nabídl, abych pro jeden Návštěvní den otextoval píseň In The Misty Moonlight. S chutí jsem přijal a vznikla tato písnička:




Zdroj: Divadlo Hybernia

Veronika J.
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Škoda, že to mám daleko, šla bych se podívat, Naďa se milíbí.Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles