Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 18.04. 2024
Dnes má svátek Valérie
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

S dálniční známkou za památkami Slovinska

12. 06. 2018 | Evropa
Slovinsko je země, kterou většina lidí ještě stále jen profrčí nejkratší možnou trasou, hlavně ať už jsou na jihu, někde u moře v Chorvatsku, Albánii či dokonce v Řecku. A to i přesto, že má Slovinsko obrovské množství přírodních krás a historických památek – mnohé na seznamu UNESCO.

Od letošního roku mají o důvod víc se alespoň na chvíli zastavit a některé z nich si prohlédnout. S dokladem o zakoupení týdenní či měsíční slovinské dálniční známky získávají výhody při návštěvě celosvětově známých atrakcí ve Slovinsku, které se nacházejí nedaleko hlavních dálničních tahů.

Jeskyně Postojna a Predjamský hrad, krása, kterou nelze minout

Kolem jeskyně Postojna a Predjamského hradu bych jenom projíždět nechtěla. Musím přece vidět nejnavštěvovanější krasovou jeskyni světa a největší podzemní památku na světě zapsanou do Guinessovy knihy rekordů Predjamský hrad, který je zasazen uprostřed 123 metrů vysokého útesu již po více než 800 let. Jeskyně Postojna má také dlouhou tradici: v letošním roce oslavuje 200. výročí svého otevření široké veřejnosti a bude tak hostit řadu speciálních akcí. Díky dálniční známce, získáváte ke vstupenkám do hradu i jeskyně (ty je potřeba si zakoupit).

S dálniční známkou za památkami SlovinskaPredjamský hrad, Slovinsko

Hřebčín Lipica, žádané rozptýlení pro osazenstvo na zadních sedačkách
Když potřebujete unavit zlobivé děti, otrávené hodinami prosezenými v autě, zastavte se v hřebčínu Lipica, který byl založen už v roce 1580 habsburským arcivévodou Karlem II. Bílé koně Lipicáni jsou proslulí svou touhou učit se, vynikají zvláště v umění drezury. Nákupem dálniční známky získáte volný rodinný vstup do místního chráněného parku. Děti se mohou těšit na více než 350 bílých lipicánských koní a dětské hřiště, dospělí na kulinární zážitky a toulky po lesních pěšinách. Vstup do samotného hřebčína je zpoplatněný.

Maribor, toulky ve vinicích

No, ne tak úplně. Maribor je druhým největším městem Slovinska uprostřed kopců s vinicemi. Nachází se v jedné z nejlepších vinařských oblastí země a je také domovem nejstarší červené vinné odrůdy na světě Žametovka. S dálniční známkou získáte sympatické slevy v Regionálním muzeu v Mariboru, v Domě staré révy, v restauracích a ve zmrzlinářstvích. Navíc budete mít možnost užít si bezplatnou jízdu městem elektrickým vozidlem Maister pro 1 osobu a získat jízdu lanovkou pro 1 osobu zdarma do Pohorských vrchů nad Mariborem. V partnerských restauracích pak můžete s dálniční známkou získat 1 jídlo a 1 zmrzlinu rovněž zdarma.

Ptuj, středověký klenot a památka UNESCO

Nejstarší město Slovinska Ptuj leží na řece Drávě na severovýchodě země. Jeho kořeny sahají až do doby kamenné. Nejkrásnější výhled na jeho červené střechy jsou z hradu Ptuj, který pochází z 12. století. Město je inspirujícím místem plným historie, bohatého dědictví a kultury. Nabízí kouzelné procházky historickým centrem nebo podél řeky, starobylé vinné sklepy, hrad a další kulturní památky. Nákup dálniční známky vám umožní volný vstup pro rodinu či osazenstvo vozidla do regionálního etnologického muzea Ptuj-Ormož na hradě Ptuj, 1 volnou vstupenku do ptujského vinného sklepa, nejstaršího ve Slovinsku s množstvím archivních vín a 2 vstupenky zdarma do kláštera dominikánů z 13. století.

Zdroj, foto: FIRO-tour


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku S dálniční známkou za památkami Slovinska:

S dálniční známkou za památkami Slovinska
S dálniční známkou za památkami Slovinska
S dálniční známkou za památkami Slovinska
S dálniční známkou za památkami Slovinska
S dálniční známkou za památkami Slovinska
 


Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Přesně, jak píšete, profrčíme vždy k jihu..zajímavé doporučení
Obrázek uživatelky
profil
nádheraSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles