Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 23.04. 2024
Dnes má svátek Vojtěch
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

S Italem v kuchyni: Emanuele a dámská jízda

29. 11. 2009 | Televizní tipy

Italský kuchař v dalším díle pohostí sousedku Elišku a její kamarádku Janu Krausovou. Diváci Primy znají Janu jako ambiciózní Natálii, šéfovou Davida Matáska v seriálu Přešlapy. Herečka přišla k Emanuelovi ochutnat jeho tatarák z tuňáka a grilované filátko z lososového pstruha servírované na špenátovém lůžku.


Šarmantní Ital vaří pro éterické dámy, proto jen „lemme“ – zlehounka. Pro koho tedy chystá tu kalorickou bombu? Makarony se slaninou a omáčkou vaří sám sobě. Jde o chlapské jídlo a Manu se musí posilnit před dalším kulinářským maratonem, který zakončí čokoládovo-citronový dort s krémem mascarpone.

s-italem-v-kuchyniA bude to opět jízda. Víte, co jsou bucatini? Dlouhé makarony, které dokážou nasát výbornou omáčku. Základ sosu tvoří sušená slanina z vepřového podbradku a líček. Dále potřebujeme loupaná rajčata, bílé víno a sýr pecorino. Na kapce olivového oleje necháme ze slaniny, kterou můžeme nahradit českým druhem, vyškvařit tuk a teprve pak přilijeme bílé víno. Když se alkohol vypaří, přidáme oloupaná rajčata z plechovky s trochou protlaku. Až se obsah pánve zredukuje, přilijeme trochu vývaru z těstovin a zase povaříme – to už je známá písnička.

V Itálii se tato pasta podává hodně al dente. Opepříme a část pecorina nastrouháme rovnou do pánve. Pro konzumaci tohoto jídla, které na talíři znovu hustě posypeme tvrdým ovčím sýrem, Emanuele výjimečně doporučuje použít i lžíci, abychom si rajskou omáčkou nepotřísnili oblečení. Předvede vám, jak si při stolování počínat kultivovaně.


Ryby pro Natálii

Představitelku Natálie ze seriálu Přešlapy, herečku Janu Krausovou, čekají úplné rybí hody. Emanuele zakoupil steaky z tuňáka na osvěžující předkrm a pstruha lososového na hlavní chod. Po tak nízkokalorickém jídle dámy rozhodně nepřiberou! Chceme-li si udělat čerstvý tatarák z tuňáka, nejprve spaříme a oloupeme rajčata, která pak nadrobno nasekáme. Stejným způsobem na velkém prkénku rozsekáme kvalitní černé olivy, rybí maso a zelenou petržel. Do směsi přidáme olivový olej, sůl, pepř, pár kaparů a všechno smícháme. Zakapeme citronem, jehož kyselost působí na maso jako marináda a zároveň i konzervant. Lžící vytvarujeme na každém talíři tři malé bochánky tataráku a vše ještě zakápneme olejem.

Lososový pstruh s bylinkovou omáčkou se proměnil ve dvě růžovoučká filé bez kostí. Emanuele začne omáčkou. Do hmoždíře vloží lístky tymiánu a hrubou sůl, také čerstvou šalvěj a listovou petržel. Čerstvé bylinky vydatně zalije olivovým olejem a vše vymíchá. Závěrečný efekt dotvoří ještě šťáva z jednoho citronu, která v hmoždíři vykouzlí požadovanou krémovou konzistenci. Rybí porce Emanuele orestuje na grilovací pánvi. Předtím je potře omáčkou z hmoždíře a opéká je nejprve kůží dolů. Ve vedlejší pánvi si na kapce olivového oleje udělá zdravou přílohu – restovaný špenát. I námořník Pepek by se divil, jak to je snadné.

Omyté a osolené špenátové listy prostě jen chvíli orestujeme a na talíři pak vytvoříme chutnou zelenou postýlku pro naši usmaženou rybičku. Teď nastala ta pravá chvíle pro finální zálivku bylinkovou omáčkou. „Muži, udělejte něco podobného pro vaše manželky, budou vás milovat ještě víc!“ radí z obrazovky galantní hostitel Emanuele. Když dámy dojedly, rozplývaly se chválou. Eliška pochází z jižních Čech a stýská se jí po čerstvých rybách, které se u nás kromě Prahy stále obtížně shání.

Další z povedených Italových moučníčků – citronový dort s mascarpone – není žádný hlavolam. Základ korpusu tvoří čokoládové sušenky a máslo, které rozmixujeme na těsto. Pečeme v dortové formě deset minut na 200 stupňů. Mezitím nastrouháme kůru z jednoho chemicky neošetřeného citronu a s vodou a cukrem ji svaříme na aromatickou karamelovou šťávu. V míse umícháme čtyři žloutky, citronovou esenci, cukr a další šťávu z jednoho citronu. Přidáme sýr mascarpone a mícháme dál. Z trouby vyndáme upečený korpus a rovnou přidáme krém.

Mascarpone a lednička je ověřená symbióza, a tak výsledek chladíme aspoň dvě hodiny. Naporcujeme a před podáváním ozdobíme připravenou citronovou kůrou ze sporáku. Eliška Emanuelovy skvělé produkty konzumuje nejradši v jeho venkovské kuchyni. Prý už dlouho nebyla v tak skvělé restauraci s tak příjemnou obsluhou. To jí rádi věříme!
Máte rádi cannelloni
? Nevíte ale, jak ty trubky naplnit a co s nimi dál? Tak se dívejte příště, kdy pro vás Emanuele rozlouskne i tenhle gastronomický oříšek.

Sledujte další pokračování pořadu o vaření S Italem v kuchyni již tuto neděli 29. 11. od 18.00 hod. na obrazovkách Televize Prima.


Zdroj: Prima


Simbelmine
ChytráŽena.cz 



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Na tento pořad jsem se těšila a docela jsem zklamaná.Není to vaření,které by se mi líbilo.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles