Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 20.04. 2024
Dnes má svátek Marcela
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

S mazlíčkem na dovolenou. A co výživa?

7. 06. 2011 | Zvířátka

Blíží se léto a s tím spojená změna našeho jídelníčku. Ať už vyrazíme na dovolenou, kde rádi ochutnáme něco nového nebo grilujeme s přáteli, neměli bychom zapomínat, že takové „experimentování“ a změny našemu čtyřnohému kamarádovi nesvědčí.


Náhlé změny jídelníčku mohou vyvolávat u vašeho mazlíčka zažívací potíže a nevyváženost krmné dávky, kterou normálně dostává. Hlavně byste měli být opatrní u masa a masných výrobků, které jsou kořeněné a solené. Váš pes nebo kočka se po takové pochoutce sice s radostí vrhnout, ale nezapomínejte, že nadbytek bílkovin, soli a dalších minerálů může způsobovat rozvoj potíží s ledvinami a močovými cestami. A samozřejmě je zdrojem energie pro zvíře.


pejsekAž budete balit na dovolenou, nezapomeňte přibalit i misky na vodu a krmivo pro psa i s krmivem. Neřešte výživu Vašeho psa na místě s tím, že „mu něco dáte“. Tím by mohla Vaše dovolená skončit v čekárně veterinárního lékaře. V dnešní době existuje řada různých řešení. Můžete si, právě za účelem cesty, koupit menší balení krmiva, které běžně zvíře dostává. Dále jsou na trhu běžně k dostání kapsičky nebo konzervy, které Vám nabízí zabalenou dávku čerstvého krmiva.


Pokud svého mazlíčka necháváte doma, nezapomeňte poučit osobu, která Vám zajistí venčení a krmení o dávkování krmiva, způsobu podávání a případných zvláštnostech Vašeho zvířete. V letních měsících nesmíte zapomínat na dostatek čerstvé a čisté vody, ke které by zvíře mělo mít neomezený přístup. V horkých letních dnech je dobré podpořit příjem tekutin vlhkou stravou (konzervy, kapsičky).


A samozřejmě bychom se měli snažit vytvořit co nejlepší podmínky k tomu, abychom učinili letní měsíce pro zvíře co nejvíce snesitelné. I naši mazlíčci mohou trpět úpalem nebo úžehem. Proto bychom jim měli poskytnout možnost stinného úkrytu a neměli bychom je za žádnou cenu nechávat zavřené v autě, byť s pootevřeným okénkem.


Zdroj: Avet.cz
Autorka: MVDr. Sylva Havelková



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !