Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Šachový turnaj

7. 06. 2020 | Vaše příběhy

Byl jsem se svou ženou už dva roky a dlouho jsem plánoval s kamarády velký šachový turnaj. Moc mi na něm záleželo. Hrál jsem šachy od dětství, už se svým tatínkem, ale tento turnaj byl jiný. Přijel kamarád z Ameriky a já se chtěl vytáhnout. Trénovali jsme s kamarády pravidelně. Šachy jsou královská hra, a kdo je jednou měl rád, tomu zůstanou pod kůží a nevzdá se jich.

Turnaj nešel naplánovat jinak, než na mé narozeniny. S obavou jsem to řekl své ženě. Vždy slavíme mé narozeniny spolu, vždy přesně v den, na který připadají.

„Nevadí. Nezáleží, v jaký den to přece oslavíme? Pro tebe jsou šachy důležité a já jsem ráda, že se věnuješ jim, a ne třeba jiným ženám,“ řekla má moudrá manželka.

Měla pravdu. Narozeniny jsme mohli oslavit kdykoli. Věděl jsem, že si beru moudrou a citlivou ženu, která mě chápe a miluje. Stejně, jako já svou ženu nosím ve svém srdci a nikdy bych se jí nevzdal. To radši opustím šachy, na které mám v srdci také rezervované místo.

 

V den zápasu jsem byl nervózní, ale má žena mi ráno při snídani dodala trošku klidu. Chápala, že nemám chuť na dlouhé rozpravy. Objala mě a zašeptala, že mi věří. A popřála pěkný den.

 

Turnaj se konal v odpoledních hodinách a měl skončit v pozdě večer. S kamarády jsme se setkali v naší klubovně. Nebudu dlouho popisovat průběh, ale vyhrál jsem. Zvítězil jsem ve svůj narozeninový den, s návštěvou, s kterou jsem už dlouho nehrál, a měl z toho obrovskou radost.

S kyticí růží jsem se vracel domů. Koupil jsem ji předem, chtěl jsem ženě udělat radost. Narozeniny mám sice já, ale květiny své ženě nosím poměrně často.

Vkrádal jsem se tiše do bytu. Myslel jsem, že žena už spí. Byli jsme dohodnuti, že na mě nebude čekat. Odložil jsem bundu a vkročil do obýváku. V tom okamžiku se rozsvítila světla a já spatřil na stole uprostřed obývacího pokoje hostinu. Byly tam chlebíčky, svíčky, narozeninový dort. Nechápal jsem, kdy ho má žena stihla upéct a kde ho přede mnou schovávala. Byl jsem si jistý, že ráno v ledničce nebyl.

„Miláčku, vyhráli jsme!“ Ano, cítil jsem, že jsem nevyhrál jen já, ale i má žena. Byla mi oporou, dodala mi klid, a to výhře napomohlo.

Žena mi dala pusu a podala narozeninový dárek. Byly jím nové šachy a poukaz na wellness víkend. Už roky si dáváme k narozeninám a svátkům poukazy. Na masáže, pobyty, bazény, koupele a vše, co nás baví. V obálce byla ale ještě kartička se vzkazem.

Stálo na něm: „Miláčku, já věděla, že vyhraješ! Vím, že jsi dobrý.“

 

Nechápal jsem, jak má žena mohla tušit, že šachy vyhraji. Nebyl jsem zase tak dobrý hráč, ale ona mi věřila. Uvědomil jsem si, že bych byl hrozně nešťastný, kdybych svou ženu v životě minul a nikdy ji nepotkal. Nikdy jsem se s nikým tolik nedoplňoval, jako právě s ní.

 

Druhý den jsem vstal dřív, má žena ještě spala. Ten den jsme měli naplánovanou oslavu s rodinou, měly přijet i děti. Manželka měla vše připravené. Tiše jsem se vykradl z ložnice a všiml si odpadkového koše, který nikdo z nás nestihl večer vynést. Vzal jsem ho a vyšel s ním z bytu. Až na chodbě jsem si všiml zmuchlaného papírku. Nemám to ve zvyku, ale rozložil jsem lísteček a četl:

 

„Miláčku, nic si z toho nedělej, že jsi ten turnaj nevyhrál. Jsi dobrý šachista a já tě miluji. Je to jen hra. Já vím, že jsi ho chtěl vyhrát právě na své narozeniny a s kamarádem, kterého jsi dlouho neviděl. V životě ale vyhraješ ještě spoustu turnajů, protože jsi dobrý!“

 

Zamotala se mi hlava. Má žena mě chtěla potěšit bez ohledu na to, jak turnaj dopadne. Připravila si obě varianty, aby mě podpořila a ukázala mi, jak mě miluje. Lísteček jsem nevyhodil, ale schoval. Bude mi navždy připomínat, jak mě má ráda. A i kdyby za čas přišla nějaká ta bouřka, jistě ji přečkáme. Já totiž ten ze všeho nejdůležitější turnaj, turnaj svého života, dávno vyhrál. Mám totiž tu nejúžasnější ženu, jakou bych si mohl přát!

 


čtenář
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Šachový turnaj:

Šachový turnaj
Šachový turnaj
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Krásné počteníčko.Smajlík
Máte s manželkou nádherný vztah,který se jen tak nevidí.Tak ať vám to spolu takto vydrží napořád!Smajlík
Obrázek uživatelky
profil

Moc pěkný příběhSmajlík Máte krásné manželstvíSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
pěkný příběhSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Blahopřeji.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles