Tipy na dekorace pro krásnější podzim a zimuTipy na dekorace pro krásnější podzim a zimu Nakládané zelí - nejoblíbenější receptyNakládané zelí - nejoblíbenější recepty Jak vyrobit budku z prkna?Jak vyrobit budku z prkna? Vánočka - nejoblíbenější receptyVánočka - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Vánoční strom
Soutěžte s námi o 400 skvělých výher !!!
do startu zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 24.11. 2017
Dnes má svátek Emílie
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 
Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY
Dělená strava? Zase další dieta? Nebojte se, dělená strava spočívá v tom, že své jídlo dělíte na bílkoviny, sacharidy a neutrální potraviny.

Salon du Chocolat 2011: Čokoláda všude, kam se podíváš

12. 01. 2012 | Novinky
Letošní Salon du Chocolat, největší světový veletrh věnovaný čokoládě, byl opět rekordní. Nejen počtem vystavovatelů a návštěvníků, ale i počtem exponátů vyrobených z kakaových bobů. No schválně, viděli jste již někdy na vlastní oči 300 druhů pralinek, desítky čokoládových soch, metrákovou čokoládovou pyramidu nebo čokoládovou módní přehlídku? 

Salon du Chocolat, který se koná každoročně ke konci roku na pařížském výstavišti Porte de Versailles, je otevřen jak profesionálům, tak široké veřejnosti. Za mírné vstupné 12,5 Euro na den zde můžete například sledovat soutěž nejlepších světových cukrářů, ale hlavně všemi smysly vnímat bez přehánění tisíce čokoládových artefaktů. 

veletrh čokoládyJeden z programových vrcholů veletrhu přinesla soutěž World Chocolate Masters, která každý rok udílí ceny Award du Chocolat v kategoriích bonboniéra, náplň a tabulková čokoláda. „Letošním hitem byly čokoládové pralinky, soutěžící jich před zraky diváků vyrobily více než 300 druhů,“ prozrazuje čokoládový specialista Martin Richter a dodává: „Velmi zajímavá byla i výstava desítek čokoládových soch, některé byly až dva metry vysoké.“

Nejvíce pozornosti však již tradičně přitahuje módní přehlídka šatů z čokolády. Podvečer každého výstavního dne zpestří defilé kolekcí vyrobených z těch nejlepších světových produktů. Zájem o přehlídku je takový, že místa k sezení je nutné obsadit dlouho dopředu a  focení akce je tak nesmírně náročné i pro registrované fotografy.  
A dá se vůbec obléci do čokolády? Podle Richtera to jde, nicméně předvedení kolekce je velmi náročné jak pro návrháře a podpůrný personál, tak pro samotné modely a modelky. „Některé modely jsou velmi složité, jiné velmi objemné či dokonce velmi hmotné. Viděli jsme doplňky ve formě čokoládových labutí či pralinkových klobouků nebo sukni vyrobenou  pouze z tenkých čokoplátků. Není proto divu, že některé kreace nevydrží a při přehlídce se lámou či doslova tají před očima,“ prozrazuje Richter. 

veletrh čokolády


Co se týče nejlepších degustačních položek na menu, u publika bodovaly zejména francouzské značky, které ve světě čokobyznysu sbírají jednu cenu za druhou, jako například Bonnat, Michel Cluizel nebo Francois Pralus, který překvapil například více než 100 kg vážící pyramidou postavenou z jednoho ze svých nejlepších výrobků s názvem La Pyramide Tropiques. 

Zdroj, foto: Salon du Chocolat

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
Poslat emailem GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
.....tu mam rada
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
Náš tip

Dopřejte si krásná česká plastová okna.

Potřebujete stylová a pohodlná křesla do pracovny? Vyberte si kvalitní kancelářské židle Hawaj.

NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY KONTAKT  ? Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles