Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 23.04. 2024
Dnes má svátek Vojtěch
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Sárinka vypráví

12. 07. 2015 | Vaše příběhy

Dovoluji si Vás srdečně pozdravit. Jmenuji se Sárinka a je mi 2,5 roku. Ještě nedávno jsem byla miminko a dnes jsem již plynně mluvící všetečka, která se s velikou chutí vrhá do nejrůznějších dobrodružství. A že jich je!

Do 2 let jsem byla jen máma a já, samozřejmě, že i tatínek a babička s dědou, strýcové a tetičky, ale tím největším tandemem jsme přece jen my dvě.

Pak se ale situace změnila, maminka se vrátila do zaměstnání a já, abych se naučila komunikovat i s dětmi mého věku, jsem nastoupila do jesliček. Když jsem viděla, kolik tam mají hraček a že je tam dětí jako máku, byla jsem u vytržení. Trochu méně byly nadšené tety, když jim tam vtrhl „živel“, který trošku narušil poklidné „vody“ jesličkového provozu. Získala jsem nové věrné kamarády, kteří mně nikdy nenechají ve „štychu“ a když zavelím: „Utíkáme!“- běží za mnou i na kraj světa./Dominiček, Teo a další/.

Maminka byla prý hodné a klidné dítko, takže asi budu po tatínkovi nebo po dědečkovi. Ono se to aktivní skotačení musí na někoho svést, no ne?

Sárinka vyprávíA víte, že já už začínám cestovat bez kočárku? Moje babička těm výletům říká Babiččina cesta podle malého Honzíka. My sice cestujeme dvě, ale já zažívám premiéru a babička chce nejen mně, ale i sobě dokázat, že vše zvládne sama, tedy, že mě uhlídá a také nezabloudí. Chybí jí dle jejich slov orientační smysl a je schopna zabloudit i cestou k popelnicím. My už spolu toho zažily! Jela jsem s ní poprvé vláčkem, sice ne na prázdniny, ale do vedlejšího města na nákupy. Pozorovala jsem krajinu za oknem, hlídala plyšového kamaráda a smála se na pana průvodčího. Měla jsem i svou vlastní jízdenku a to mi nebudete věřit - za rovných 0 Kč.

Další výprava byla autobuskem k přehradě, nakrmily jsme kachničky, zamávaly výpravě školáků a jely zpátky. To jsem už byla tak zmožená, že jsem z toho drncání docela usnula.   A tak mě babička donesla v náručí domů. A to byla z těch mých 15 kg zmožená pro změnu ona.

Tohle všechno byla průprava na tu nejdůležitější cestu roku - moje první putování za sluncem k moři. Bývám občas nemocná, u nás na Ostravsku není nejzdravější vzduch, tak se maminka rozhodla, že se půjdeme ozdravět obě a to rovnou k moři. Nikdy jsem neviděla zblízka letadlo, jenom na obloze, tak mě to kolo trochu vyděsilo, ale když jsem z okénka viděla malinkaté domečky pod sebou, měla maminka vyhráno /a já také/. Obláčky mi připomenuly našeho pejska Mikyho, který odešel do nebíčka za svými kamarády.

U moře to bylo parádní. Hned jsem si našla několik kamarádů, plácala se na pláži s kruhem a rukávky v domnění, že už plavu jako přeborník. Ale to ještě potrvá, než budu plavec jako maminka. Jely jsme i na výlet, hrály různé hry a také jsem prosím hodila rybičkám svůj ošuntělý dudlík. Sice jej nenosím „ve společnosti“, ale občas mi před spaním ještě přijde k duhu. No, asi si budu muset najít nějaký rituál, abych v postýlce spokojeně usnula i bez „dudu“!

Dnes už mohu potvrdit: Hurá, na mých prvních prázdninách to žilo, domů jsem si přivezla dárečky pro své blízké, kakaovou barvu celého těla, spousty zážitků a spokojenou maminku. A to je dost na sotva odrostlého „dvouročáčka“, ne?


Bertice - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Sárinka vypráví:

Sárinka vypráví
Sárinka vypráví
Sárinka vypráví
Sárinka vypráví
Sárinka vypráví
Sárinka vypráví
Sárinka vypráví
Sárinka vypráví
 



Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
Sárinko tak si to užívej, také mám vnučku Sárinku, ale to už je větší slečna , je ji 10roků.Babička napsala moc pěkný článekSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
hezké vyprávění Sárinky a její babičky.Smajlík
Obrázek uživatelky
profil

skvělá holčička - krásné fotky SmajlíkSmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Sárinko,jsi moc šikovná holčičkaSmajlíkSmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Sárinko, vítej mezi námi, jsi šikovná holčička, jak vše s babičkou zvládáš.Jezdíš i vláčkem a já jsem vlakem nejela už mnoho roků.V jesličkách se ti líbí a to je dobře, že tam máš kamarády. Přeji ti ještě hodně zážitků se svojí milou babičkou.SmajlíkSmajlíkSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles