Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 18.04. 2024
Dnes má svátek Valérie
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Sbalte baťůžky a leťte vstříc dobrodružství do Kambodži

7. 06. 2017 | Asie
Asie boduje v žebříčcích cílových destinací už nějaký ten pátek. Pokud jste však typ cestovatele, který se vyhýbá davům turistů a chtěl by se setkat s nezkaženou kulturou, pak je pro vás pravý cíl Kambodža.

Začněte památkami


V hlavním městě Phnom Penh si nesmíte nechat ujít areál Královského paláce. Nezapomeňte si sluneční brýle. Uvnitř se totiž ukrývá buddhova socha, která vás může oslepit 9 584 diamanty. Oči budete ještě potřebovat na nejvýznamnější památku Kambodži – komplex chrámů Angkor Var, který se nachází v džungli. Leží v provincii Siem Reap, kam se z hlavního města dopravíte autobusem, lodí nebo taxi. Touto památkou se můžete dokonce proběhnout na každoročně pořádaném maratonu Angor Empire Marathon. Letos se uskuteční v sobotu 4. srpna 2017.
Tajuplná stavba Angkor Var z 12. století je tak rozsáhlá, že na její detailní prozkoumání budete potřebovat aspoň tři dny. Proto si na její návštěvu rozhodně nechte časovou rezervu. Nejedná se jen o pozůstatek historie, Angkor Var stále žije.

KambodžaRelaxujte na pláži u dobrého jídla


Po památkách pokračujte na opuštěné pláže, které rozhodně objevíte v přístavním městě Sihanoukville. Lehnete si na bílou písečnou pláž a necháte se ovívat příjemným vánkem. K tomu si můžete dát čerstvé mango a masáž od místní domorodkyně. Pokud máte rádi vietnamské polévky, knedlíčky a nudle, nebo indické curry či thajské chilli, v Kambodži si přijdete na své. Místní kuchyně však není příliš ostrá a využívá hodně kokosu. Téměř ke každému jídlu také dostanete misku s rýží.


Zajímavost v Kambodži

Nedávno začaly v Kambodži ukazovat krásy země průvodkyně na skútrech. To si přeci nenecháte ujít!


Na co nezapomenout před cestou


Pokud budete cestovat i do odlehlých oblastí a na venkov, nezapomeňte si tištěného průvodce. Je dobré se předem připravit na různé netradiční situace a prostudovat specifikace kultury.

Do Kambodže budete potřebovat víza, která získáte na hraničních přechodech nebo předem elektronicky. Zařiďte si také očkování proti infekční žloutence typu A, B a břišnímu tyfu a ověřte si očkování proti tetanu.

Zdroj, foto: Letuška


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 
Čtěte také



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Smajlíkúžasná - všem doporučuji - zkuste jet po vlastní ose - je to o hodně dobrodužnějšíSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
...Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles