Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Sbírka Srdce dětem vynesla pro nemocné děti 38 milionů

12. 12. 2019 | Finance
-Komerční sdělení-

Před Vánocemi jsme štědří.


Již podeváté proběhla v listopadu v Lidlu sbírka Srdce dětem. Pokud jste tam v té době také zavítali a přispěli libovolnou částkou nebo si  koupili srdíčko, vězte, že to nebylo nadarmo. I díky vám je Srdce dětem jednou z největších sbírek v republice a letos půjde na pomoc ještě o 8 milionů korun víc než loni. Peníze opět pomohou vážně nemocným a handicapovaným dětem po celé republice. Za devět let pro ně sbírka vynesla celkem už 165 milionů korun.

Lidé po celé republice přispívali od 4. do 17. listopadu 2019 během svých nákupů v Lidlu a celkem darovali neuvěřitelnou částku 36 360 635 korun. Lidl sám pak částku zaokrouhlil na výsledných 30 milionů korun.

sbírka Srdce dětemTa obrovská částka o nás vypovídá jedno – osudy našich bližních – dětí a jejich rodičů nám nejsou lhostejné. Možná protože víme, že zdraví je to nejdůležitější, co máme, a že péče o vážně nemocné dítě je pro rodiče extrémně náročná hned dvakrát. Psychicky, ale i materiálně, protože děti potýkající se s vážným onemocněním velmi často potřebují celodenní péči. A stává se také, že jeden rodič zůstane na vše sám.   
 
Naštěstí dnes funguje celá řada sdružení nebo organizací, které v takových  situací dokáží pomoci. Jednou z nich je i obecně prospěšná společnost Život dětem, která se již téměř dvacet let soustředí na materiální pomoc rodinám s dětmi potýkajícími se s onkologickými onemocněními, dětskou mozkovou obrnou, nemocí motýlích křídel, autismem, svalovou dystrofií nebo nejrůznějšími kombinovanými onemocněními.  Právě pro Život dětem se sbírka Srdce dětem  každý rok koná. A Život dětem je díky ní jednou z mála organizací, která dokáže rodinám pomáhat celý rok. Loni jí lidé společně s Lidlem věnovali 30 milionů, za které nakoupila zdravotnický materiál, pomůcky a rehabilitace 906 dětem. Z letošní částky bude počet dětí ještě větší.
A jak zaručit, že peníze jdou opravdu dítěti? Jednoduše. Život dětem neposílá rodinám peníze, ale sám nakupuje konkrétní pomůcky nebo léčebné programy na míru danému dítěti.

„Ta nádherná částka byla získána díky laskavosti společnosti Lidl, nadšení jejich zaměstnanců a úžasným, štědrým zákazníkům, všem patří opravdu velké poděkování. Vlastně jen velmi obtížně hledáme slova díků, která by mohla dostatečně vyjádřit náš vděk. Je to nesmírná pomoc rodinám s vážně nemocnými dětmi, které se bez podpory nás ostatních neobejdou. Ujišťujeme, že peníze poputují tam, kde jsou skutečně potřeba,“ potvrdila ředitelka Života dětem Maria Křepelková.

Sbírka vyvrcholila benefičním koncertem pro Život dětem tuto sobotu 7. prosince 2019 na Staroměstském náměstí v Praze, kde byla výsledná částka slavnostně oznámena. Za ni patří všem, kteří přispěli, obrovský dík.

Srdce dětem







Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Sbírka Srdce dětem vynesla pro nemocné děti 38 milionů:

Sbírka Srdce dětem vynesla pro nemocné děti 38 milionů
Sbírka Srdce dětem vynesla pro nemocné děti 38 milionů
Sbírka Srdce dětem vynesla pro nemocné děti 38 milionů
Sbírka Srdce dětem vynesla pro nemocné děti 38 milionů
Sbírka Srdce dětem vynesla pro nemocné děti 38 milionů
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !