Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 20.04. 2024
Dnes má svátek Marcela
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Sedm tipů, jak vypadat v práci co nejlépe

8. 01. 2018 | Péče o tělo
V práci trávíme významnou část našeho dne. Vsaďte proto na upravený vzhled a zvyšte si sebevědomí. Podle oblečení dokážete poměrně snadno zjistit, kdo se živí jako právník, číšník nebo třeba fotograf. Jak se říká, šaty dělají člověka. Možná jste si v kanceláři všimla, že některé kolegyně následují nejnovější módní trendy, zatímco jiné se o svůj zevnějšek příliš nezajímají. Nezáleží na tom, do které z těchto dvou skupin patříte. Místo toho se zamyslete nad tím, jak chcete prezentovat svou osobnost a jaký dojem chcete na své kolegy udělat.

Pečujte o pleť

Osvětlení v kanceláři může měnit tón vaší pleti a zdůrazňovat tmavé kruhy pod očima. Pokud je toto případ i vašeho pracoviště, nelamte si s tím hlavu. Všichni v kanceláři jste na stejné lodi. Co vám ale může skutečně pomoct, je vytvořit si správný režim péče o pleť. Čistěte si obličej ráno i večer vhodnými kosmetickými přípravky a nebojte se investovat do kvalitní pleťové masky, kterou aplikujte uprostřed pracovního týdne. Vaše pleť tak zůstane krásná, svěží a zdravá.

Sedm tipů, jak vypadat v práci co nejlépeDejte si pauzu

Vašemu vzhledu a pleti pravděpodobně nepomůže, když budete celý den zavřená v kanceláři. Řiďte se proto zlatým pravidlem – používejte ochranný krém a dopřejte si krátkou přestávku venku na vzduchu. Pauza na cigaretu se však nepočítá. Krátká procházka v blízkém okolí vašeho pracoviště může pro vaši pleť znamenat výraznou vzpruhu.

Budujte vztahy

Pokud nemáte během dne čas na větší pauzu, alespoň vstaňte od počítače a projděte se s kolegou nebo kolegyní do kuchyňky pro sklenici vody. Splníte si alespoň nějakou pohybovou aktivitu, navíc navážete kontakt a zpříjemníte si den osobní konverzací. Společný rozhovor, smích a gestikulace odstraní případné bariéry a kolegové vás začnou vnímat jako otevřenou, sympatickou a komunikativní osobnost.

Šetřete oči

Práce u počítače je velice únavná činnost. Naše oči a celkový vzhled nám příliš nepoděkují, pokud budeme sedět před monitorem počítače několik hodin bez přestávky. Nepřetěžujte své oči více, než je nutné, dělejte si pravidelné pauzy a čas od času se podívejte mimo obrazovku. Pro váš zrak může být velice prospěšná i oční jóga. Ulevíte svému zraku a navíc vás v pauze třeba napadne, jak lépe vyřešit rozdělaný úkol.

Ruce jako vizitka

Péče o ruce znamená především hydrataci pokožky a pravidelnou starost o nehty a nehtové okolí. Krém mějte na stole vždy po ruce a pravidelně ho používejte. Pokud nemáte ráda pocit mastných rukou, vytlačte malé množství krému na hřbet ruky a rozetřete ho hřbetem ruky druhé. Vyhnete se mastné klávesnici, myši nebo telefonu.

Zůstaňte hydratovaná

Suchý vzduch je běžným jevem v klimatizovaných prostorech. Nedostatek vlhkosti přitom může mít negativní dopad na vaši pokožku. Pokud to pravidla vašeho zaměstnání dovolují, pořiďte si malý zvlhčovač vzduchu. Pokud ne, vystačte si s „netechnickým“ řešením – pijte během celého dne dostatek vody nebo neslazeného čaje.

Správné oblékání

Ať už máte v práci předepsaný dress code, nebo se můžete oblékat neformálně, vždy si buďte jistá, že se v oblečení cítíte pohodlně. Zařízlý opasek nebo boty, které vás tlačí, vám na pocitu pohodlí určitě nepřidají. Nezáleží na tom, jak skvěle vaše oblečení vypadá, pokud se v něm celý den budete cítit nesvá. Také vyřaďte ze svého šatníku veškeré obnošené oblečení. Může být těžké rozloučit se s oblíbenými kousky, ale nosit ošoupané šaty vám dobrý dojem udělat nepomůže. Nepotřebujete vyloupit banku, abyste vypadala dobře. Stačí, když bude vaše oblečení zachovalé, čisté a vyžehlené.

Zdroj, foto: Herbalife


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles