Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Sedmero: Jak na cestování s inkontinencí

30. 06. 2015 | Praktické rady
Léto už je tady a všichni kolem už pomalu začínají odpočítávat dny do začátku dlouho očekávané dovolené. Jen vy jste na tom jinak... Vidinu nadcházejícího období vám totiž znepříjemňuje inkontinence a zažitá představa, že cesta dálkovým autobusem nebo společný výlet autem s přáteli je pro vás tabu. Skutečnost ale může být jiná!  

Hodně pacientů se  stresuje představou, že budou díky inkontinenci neustále v něčem omezováni. Často se pak vzdávají společenského života, přestávají cestovat a končí i se sportem. Místo dřívějších aktivit pak zůstávají po celé dny doma a bojí se jít ven, protože se stydí za své onemocnění. Trápí je také strach, že nestihnou dojít včas na toaletu, nebo ji nebudou schopni najít v prostředí, které je pro ně nové. To vše jsou ale zbytečné obavy…

Nenechte se omezovat

Inkontinence je sice nepříjemný, ale často řešitelný problém. Základem je vždy vyhledat včas odbornou pomoc a nesnažit se překonat problémy svépomocí. Jedině tak se inkontinence dá dostat pod kontrolu a nestává se překážkou ve společenském ani pracovním životě. „První pomocí při inkontinenci může být použití absorpčních či jiných inkontinenčních pomůcek, jako jsou vložky, pleny a natahovací kalhotky. Tyto pomůcky jsou dnes velmi dobře dostupné a vyrábí je řada renomovaných firem. Rozhodně ale není vhodné vynechat návštěvu lékaře a problém řešit pouze zakoupením absorpčních pomůcek,“ říká MUDr. Jan Pokorný.

Sedmero: Jak na cestování s inkontinencíCestování povoleno

Rádi byste si dopřáli relaxaci u moře, ale myslíte si, že delší cestování je pro vás tabu? Tak to jste na omylu! Pokud se nechcete nechat ochudit o vysněnou dovolenou, inspirujte se sedmi jednoduchými pravidly, díky kterým může být cestování do zahraničí jednodušší.  

1) Jděte bezprostředně před cestou na toaletu. Někomu se to může zdát jako banalita, ale toto základní pravidlo je nesmírně důležité. Naplánujte si po odnošení zavazadel do automobilu ještě chvilku doma, kdy budete moci beze spěchu jít na wc.

2) Dohodněte si předem častější zastávky.
Ještě než vyjedete, domluvte se s ostatními spolucestujícími na častějších zastávkách (třeba každé dvě hodiny). Všichni tak budou počítat s delší dobou cesty a vy nebudete ve stresu, že někoho zdržujete.

3) Správná svačina je základ. Výběr potravin na delší cesty je vždy nutné předem pečlivě zvážit. Při cestování se vyhýbejte močopudným potravinám, jako je například meloun. Nezapomeňte si sebou přibalit sušené brusinky, které vám dodají energii a navíc ještě příznivě působí na močovou soustavu.

4) Nebojte se napít. Při cestování rozhodně nepodceňujte pitný režim, pití je vhodné rozložit do více pravidelných denních dávek. Nejvhodnější na delší cesty jsou neslazené neperlivé nápoje. Vyhněte se konzumaci kávy, alkoholu a sycených nápojů, ty jsou totiž silně močopudné.

5) Necestujte nemocní.
Je-li to možné, vyhýbejte se delším cestám, když nejste v plné kondici. Při nachlazení totiž zpravidla pociťujeme častější potřebu navštěvovat toaletu, což není v kombinaci s inkontinencí pro delší cestování vhodné.

6) Nebuďte v tom sami.
Chcete-li mít jistotu, že budete celou cestu absolutně „v suchu“, přibalte si vhodné absorpční produkty.

7) Myslete pozitivně!
Nestresujte se předem zbytečně nejrůznějšími katastrofickými scénáři. Snažte se naopak rovnou myslet na krásné pohodové chvíle u moře.

Zdroj, foto: Depend


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !