Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 23.04. 2024
Dnes má svátek Vojtěch
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Šéf griluje maso od kosti – takhle nějak chutná Amerika!

6. 06. 2011 | Televizní tipy
Ač Zdeněk Pohlreich není klasickým příkladem dobráka od kosti, maso od kosti má tak rád, že ho považuje za nejlepší. Divákům ukáže, jak nakupovat a grilovat vepřové karé a žebírka, na řadu přijdou i jehněčí a telecí kotlety, tedy nejvyšší gastronomická kvalita.

Vše samozřejmě ochucené různými kořenícími směsmi, marinádami a doplněné voňavými a čerstvými přílohami – výborným salátem z pečených paprik či grilovanými houbami s piniovými oříšky a parmazánem. Grilovat se bude spíš pomalu než rychle, půjde o tzv. nepřímý gril, maso zaudí ovocné piliny, které se přidají na rozpálené uhlíky. A grilován bude opět i samotný šéf Halinou Pawlowskou, již nažhavenou na průběh jeho australské životní kapitoly. Grilování krok za krokem a pár vypečených hlášek vás čeká v další lekci vaření na ohni.

Chcete-li se pod šéfovým vedením stát mistry grilu a dozvědět se, co Zdeněk Pohlreich považuje za svoji největší životní chybu, dívejte se v pondělí 6. června ve 21.20 na Televizi Prima.

Uvidíme zrod žebírek v memphiském stylu. Do suché marinády patří růžový pepř, celerová sůl a hořčičné semínko. Chtějí tak hodinu, kdy se můžeme věnovat společnosti a popíjet pivo. Královské, ale levné maso zespodu naporcujeme a dochutíme dresinkem z jablečného octa. Na jehněčí kotletky v sečuánském stylu si v hmoždíři rozdrtíme kořenící směs pěti vůní a necháme marinovat. Mezitím si uděláme salát z pečených paprik. Neobejdeme se bez bylinek, citronu, česneku a mikrotenového sáčku, v němž se prudce opečená zčernalá kůžička papriky zapaří a poté sloupne. „Drobné nedostatky jsou prý znakem ruční práce,“ jak říkávala šéfova maminka. Marinovaná telecí kotleta je další delikatesa z šéfova grilu. Italská a rakouská kuchyně se bez telecího masa neobejde, u nás je spíš „popelkou“, což je chyba. Částečně vykostěné porce marinujeme s olivovým olejem a tymiánem, citronovou kůrou a pár kapkami citronu. Když šéf ochutnává, konstatuje, „že na to, co umí, se má zatraceně dobře“. Opět radí nespěchat a před konzumací nechat maso vždy minutku uležet. To samé platí i pro pečínku z amerického Jihu – vepřové kotlety v marinádě s cibulí, hřebíčkem, pepřem, hořčicí a ořechovým olejem, které se ještě naloží do láku s hnědým cukrem a bourbonem (podle šéfa nenahraditelným). Přílohou je „star zeleninového království“, krémový steakový žampion portobello. Prý se z vůně, která se při jeho opékání šíří do okolí, musí zbláznit i rozumný člověk.



Zdroj: Prima

Gabriela Straková
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Šéf griluje maso od kosti – takhle nějak chutná Amerika!:

Šéf griluje maso od kosti – takhle nějak chutná Amerika!
Šéf griluje maso od kosti – takhle nějak chutná Amerika!
Šéf griluje maso od kosti – takhle nějak chutná Amerika!
Šéf griluje maso od kosti – takhle nějak chutná Amerika!
Šéf griluje maso od kosti – takhle nějak chutná Amerika!
 
Čtěte také


Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles