Bílý a červený rybíz – zdravé ovoce výrazné chutiBílý a červený rybíz – zdravé ovoce výrazné chuti Čas malinČas malin Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Houbový guláš - nejoblíbenější receptyHoubový guláš - nejoblíbenější recepty
Chytrá Žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 17.08. 2017
Dnes má svátek Petra
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 
Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY
Dělená strava? Zase další dieta? Nebojte se, dělená strava spočívá v tom, že své jídlo dělíte na bílkoviny, sacharidy a neutrální potraviny.

Šéf na grilu - Hamburger může být neskutečná dobrota

30. 05. 2011 | Televizní tipy
Ve druhé lekci šéfova grilování přijde řada na hamburger, „symbol dnešní nemocné doby“. Ovšem nebude to žádný chudák, „pro kterého si sáhnete do okénka a dostanete pár umletých kopyt v housce“, jak se ošklíbá šéf. Zdeněk Pohlreich diváky naopak naučí alternativu srovnatelnou s hovězím steakem.

Dále uvidíte burger v italském kabátku, kterým je v tomto případě focaccia, kebab ze skopového masa s grilovanou zeleninou a vlastnoruční telecí alternativu italské vepřové klobásy. Když si v pondělí 30. května ve 21.20 nenecháte v Televizi Prima ujít další pokračování Šéfa na grilu, dozvíte se také, proč Zdeněk Pohlreich emigroval v roce 1989 a další věci, které na sebe „práskl“ Halině Pawlowské.

Jak dosáhneme dokonalého hovězího hamburgeru? Vlastnoručně si umeleme dva druhy masa: tučnější z plece a libové z květové špičky. Maso promísíme, obejdeme se bez vejce i mouky. Kořeníme solí a pepřem, chuťový efekt vytvoří váleček chladného bylinkového másla, který dáme doprostřed burgeru a při grilování se uvolňuje do masa. Orestujeme i sezamovou housku a hamburger obložíme plátky rajčete a ledového salátu. Pozor, kečup povolen! Přidáme i plátek čedaru a křupavé pancetty. Šéf vzkazuje: „Jí se to blbě, uchopte ho oběma rukama, ale stojí to za to!“

Stejný materiál, tedy namleté hovězí s hrubější texturou, je i základem moderního burgeru italského střihu. Nejprve si v kastrůlku z hnědého cukru a suchého červeného vína vyvaříme redukci a sirup vmícháme do mletého masa. Upečený burger obložíme nejlépe v italské housce focaccia silnějšími plátky grilovaného rajčete, osvěžíme rukolou a posypeme hoblinami parmazánu.

Jehněčí kebab se peče na dřevěných špejlích předem namočených ve vodě. Maso se ochutí koriandrem, opraženým římským kmínem, hrubozrnnou solí i chilli a mezitím, co se opéká, si umícháme jogurtovou omáčku k masu, do níž patří koriandr, limetková šťáva, sůl, pepř a máta, která ladí s arabskou kuchyní. Válečky masa doprovodí grilovaná sezonní zelenina: rajčata, cuketa, paprika, chřest, dochutí je studená omáčka.

Kdo chce, nechá se inspirovat výrobou vlastní klobásy z nasekaného telecího masa, což už je trochu vyšší dívčí. Obejdeme se bez střívka, ale na grilu budeme i docela vařit. Kořeníme šalvějí, budeme potřebovat šalotku, rajčata a bílé víno. Ale jak říká šéf: „Lidé chtějí ochutnat vaši kuchyni, a ne produkty světových koncernů. V jídle jako v životě nemůžete chtít zázraky zadarmo a hned. Všechno chce svůj čas!“



Zdroj: Prima

Gabriela Straková
ChytráŽena.cz

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
Poslat emailem GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Šéf na grilu - Hamburger může být neskutečná dobrota:

Šéf na grilu - Hamburger může být neskutečná dobrota
Šéf na grilu - Hamburger může být neskutečná dobrota
Šéf na grilu - Hamburger může být neskutečná dobrota
Šéf na grilu - Hamburger může být neskutečná dobrota
 
Čtěte také



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip

Dopřejte si krásná česká plastová okna.

NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY KONTAKT  © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !