Čas malinČas malin Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Houbový guláš - nejoblíbenější receptyHoubový guláš - nejoblíbenější recepty Červená řepa - nejoblíbenější receptyČervená řepa - nejoblíbenější recepty
Chytrá Žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 23.08. 2017
Dnes má svátek Sandra
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 
Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY
Dělená strava? Zase další dieta? Nebojte se, dělená strava spočívá v tom, že své jídlo dělíte na bílkoviny, sacharidy a neutrální potraviny.

Šéf na grilu - Steaky – královská disciplína

23. 05. 2011 | Televizní tipy
S nástupem grilovací sezony přijíždí na své motorce Zdeněk Pohlreich, aby v šestidílném speciálním cyklu nejen o grilování naučil diváky vše o správném ohni a dokonalé úpravě masa hovězího, mletého, vepřového, od kosti, kuřecího a rybího. Nebudou chybět ani speciality a zelenina, protože na grilu se dá připravit celé menu.

Vaření na ohni si žádá i správný úvod či tečku v podobě marinád, omáček, zálivek a dipů, které si utřeme s bylinkami a okořeníme vlastními směsmi. Protože šéf sází na jednoduchost a důraz klade na „vstupy a výstupy“, záleží hlavně na nákupu kvalitních surovin a správném postupu. Sledujte mistra, pod jehož vedením se steaky stanou hračkou!

A na grilu se neoctne jen hovězí, ale i samotný šéf. Všetečná Halina Pawlowská ho vyzpovídá od kolébky po současnost, jejich rozhovor se vine Pohlreichovou první cooking show jako červená nit. Nenechte si ujít užitečné informace, které oceníte za letních večerů, ani příjemné povídání se Šéfem na grilu od pondělí 23. května ve 21.20 v Televizi Prima.

„Grilujeme rádi a grilujeme špatně,“ říká Zdeněk Pohlreich. Apeluje na to, abychom si vybrali raději jeden druh masa a pochutnali si na něm, než se přejídali vším možným bez ladu a skladu. Začne steaky, protože správně uleželý roštěnec je pro mnohé ten jediný důvod k rozdělání ohně.

Laik žasne, když odborník začne mluvit o hovězím. I proto, že uleželý vysoký roštěnec z Uruguaye nebo svíčková nestojí málo peněz, chová se k nim s respektem. Jaký druh steaku je nejvhodnější pro určitý pokrm, kdy je maso zralé a jak to poznáme, čím ho okořenit a do čeho naložit, zda solit, či nesolit, jak dlouho ho opékat, aby bylo krvavé, či středně propečené, jak poznáme, kdy je steak hotový – to všechno šéf prozradí v první grilovací lekci.

Odnesete si několik receptů na ribbon steak, T-bone steak s limetou, hořčicí, worcesterem a pečenou bramborou v alobalu. Rib-eye steak okoření směs rozdrceného chilli, kávových zrnek a římský kmín, doplní ho kukuřice na medu. Jako ze sladké Francie bude biftek obalený slaninou, marinovaný v červeném víně se zeleninou a ovoněný jalovcem. A připravte se na to, že vám v pondělí večer potečou sliny.



Zdroj: Prima

Gabriela Straková
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
Poslat emailem GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
Náš tip

Dopřejte si krásná česká plastová okna.

NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY KONTAKT  © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !