Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Seriál Dexter začne 12.10. 2014 osmou řadou

12. 10. 2014 | Televizní tipy
V osmé a poslední řadě hodně neobvyklého seriálu Dexter s ještě neobvyklejším hlavním hrdinou musí Dexter (Micahel C. Hall) naposledy řešit vražedné problémy. Přes den forenzní analytik z řad policejního oddělení v Miami a v noci sériový vrah s kodexem, podle kterého zabíjí jenom kriminálníky, má tentokrát plné ruce práce s (ne)vlastní sestrou. Ne snad proto, že by mu policejní vyšetřovatelka Debra (Jennifer Carpenterová) byla na stopě nebo se do něho tajně zamilovala. To už je minulost (nebo není?). Aby Debra milovaného bratra ochránila, na konci předchozí sedmé řady zastřelila všetečnou policejní kapitánku LaGuertaovou!

Dextera navíc vyhledá psychiatrička Evelyn Vogelová (Charlotte Ramplingová), která tvrdí, že Dexterově otci Harrymu (James Remar) pomáhala vymýšlet sofistikovaný kód sériového vraha. V Miami se zároveň objevuje Dexterova „konkurence“ – nový sériový zabiják odstraňuje svým obětem kousky jejich mozků. Do už tak zapeklitých událostí se ještě zamíchá Dexterova láska Hannah (Yvonne Strahovská). Je to pro Dextera konečná? A pokud ano, bude fungovat jeho dopředu připravený, dobře promyšlený plán útěku?

Zajímavosti ze seriálu Dexter:


Seriál Dexter začne 12.10. 2014 osmou řadouPostava Debry Morganové proslula častým klením a používáním vulgárních výrazů. Během osmi sérií Dextera 996x použila slůvko „fuck“.

Davida Zayase, který si zahrál detektiva Angela Batistu, v osmé sérii několikrát zastupoval jeho syn. Vzhledem k jejich vzájemné podobnosti bylo možné, aby David Zayas Jr. ve scénách, ve kterých Batista nemluvil, za tatíka před kamerou zaskočil.

Fandové spočítali, že Dexter za celou dobu provozování svého „koníčku“ zabil zhruba 117 lidí. V prvním suvenýrovém boxu měl uloženo 45 sklíček s krví. Do druhého jich nasbíral 43. Od dalších zhruba dvaceti obětí si krev nevzal.

Přestože se většina děje seriálu odehrává v Miami na Floridě, natáčelo se především na Long Beach v Kalifornii. Záběry z Miami dodal pomocný štáb, aby seriál působil více realistickým dojmem. Scény z interiérů vznikaly ve studiích na Sunset Blvd.

Jennifer Carpenterová tvrdí, že vždycky tušila o Debřině tajné lásce k Dexterovi a od začátku seriálu svou postavu podle toho hrála. Proto nebyla překvapená, když se o „zakázaném“ vztahu poprvé dozvěděla.

Herci Michael C. Hall a Jennifer Carpenterová se během natáčení natolik sblížili, že se 31. prosince 2008 vzali. O dva roky později se zase rozvedli, ale společná práce na Dexterovi pokračovala v duchu hesla: Show must go on.       

Poslední epizoda a Dexterův osud obecně vyvolal u amerických kritiků i fanoušků bouřlivé, někdy až nesouhlasné reakce. Dejte si pozor, ať se nepřestanete dívat, když začnou titulky...

Osoby a obsazení seriálu Dexter:


Dexter Morgan (Micahel C. Hall)
Přes den je forenzním analytikem ve službách miamské policie, který se specializuje na krev. V noci se vydává na lov zločinců, jimž se podařilo proklouznout z rukou zákona. Je sériovým vrahem s propracovaným kodexem, takže nezabíjí nevinné. Přišel o manželku, má malého syna a potřeštěnou sestru. Je zoufale zamilovaný do vraždící femme fatale a pomalu si začíná uvědomovat, že takhle už to dál nepůjde.

Debra Morganová (Jennifer Carpenterová)

Schopná policejní vyšetřovatelka nezůstává nikomu nic dlužná. Aniž by si to uvědomovala, za den použije více vulgarismů než celá policejní stanice. V minulosti vůbec neměla štěstí na chlapy – z jednoho z nich se dokonce vyklubal sériový vrah. Nedávno si uvědomila, že je zamilovaná do svého nevlastního bratra, že její nevlastní bratr je také sériový vrah a zastřelila policejní kapitánku a vlastní šéfku, aby ho ochránila.

Angel Batista (David Zayas)
Zkušený detektiv dostává v osmé sérii na starost celé oddělení vražd. Považuje se za Dexterova a Debřina přítele a o jejich tajemství nemá ani tušení.

Harry Morgan (James Remar)
Dexterův a Debřin zesnulý otec odhalil už v mládí pravou podstatu svého adoptivního syna a snažil se mu vštípit propracovaný kodex zabijáka. Zjevuje se Dexterovi v představách.

Evelyn Vogelová (Charlotte Ramplingová)
Etablovaná psychiatrička má dlouhodobé zkušenosti s prací se sériovými vrahy. Sama vyhledá Dextera, tvrdí, že se znala s jeho otcem a pomohla mu vytvořit kodex zabijáka.

Hannah McKayová (Yvonne Strahovská)
Dexterova osudová láska je pravou femme fatale. Po komplikovaném a nebezpečném vztahu ji Dexter nechal zavřít, ale podařilo se jí uniknout.

Představitelé hlavních rolí v seriálu Dexter:


Michael C. Hall
Před životní rolí sériového zabijáka Dextera hrál se stejným úspěchem v černohumorném seriálu Odpočívej v pokoji. Ještě předtím hrál na divadle v Shakespearových klasikách. Byl ženatý s kolegyní Jennifer Carpenterovou, která si v Dexterovi zahrála jeho sestru. V třiceti šesti letech vážně onemocněl rakovinou, ale podařilo se mu vyléčit. Za roli Dextera získal Zlatý glóbus.

Jennifer Carpenterová
Studovala herectví v New Yorku a ještě před dokončením studií získala roli ve hře Zkouška ohněm od Arthura Millera, ve které vystupovala společně s Liamem Neesonem a Laurou Linneyovou. Za první roli v hororu Vymítání Emily Rose dostala cenu MTV Movie Award za „Nejlépe vystrašený herecký výkon“. Byla vdaná za kolegu Michaela C. Halla.

David Zayas
Narodil se v Portoriku a vyrostl v newyorkské čtvrti Bronx. Z divadelních prken si často odskočí jako host do populárních seriálů Lovci zločinů, V utajení, Policie New York nebo Stoupenci zla. Před Dexterem měl roli v seriálu z vězeňského prostředí Oz. S manželkou žije v Los Angeles.

James Remar
Herecký veterán, který se kromě filmů a televize zaměřuje i na videohry, má za sebou hned několik ikonických seriálových rolí. Vedle Dexterova otce si zahrál přítele Kim Catrallové v Sexu ve městě nebo Guiseppa Salvatora v Upířích denících. Pochází z Bostonu.

Charlotte Ramplingová
Britská herečka má za sebou kariéru dlouhou takřka padesát let a objevila se v anglicky, francouzsky i italsky namluvených filmech. Mezi ty nejznámější a zároveň nejčerstvější patří Bazén, Vévodkyně nebo Melancholia. Byla dvakrát vadná, jedním z jejích manželů byl hudebník Jean Michel Jarre.

Yvonne Strahovská
Narodila se a vyrostla v Austrálii, kam se její rodiče přestěhovali z Polska. Mluví plynně polsky a její skutečné příjmení je Strzechowski. Jako herečka se prosadila až díky roli v seriálu Chuck, ve kterém si poprvé zahrála smrtící krásku. Podruhé si to zopakovala v sedmé a osmé řadě Dextera. Objevila se v novém pokračování televizní legendy 24 hodin s podtitulem Die Another Day. Hlas a křivky propůjčila Mirandě Lawsonové, hrdince hry Mass Effect.  

Osmou řadu seriálu Dexter můžete sledovat
od 12.10. 2014 každou neděli ve 22.00 na COOLu.


Zdroj, foto: Prima COOL
Vendula Vrablová


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles