Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Seriál Dr. Ludsky v Televizi Prima

18. 06. 2011 | Televizní tipy
Došel vám vicodin? Máme pro vás náhradu, která vašemu zdraví neuškodí. Na seriálu Dr. Ludsky se totiž stanete závislí bez jakýchkoliv vedlejších účinků!


MUDr. Daniel Ludsky (Tomáš Maštalír), odborník na diagnostiku a zanedbání lékařské péče,  je jako ta nejostřejší chilli paprička. Kontakt s ním pálí, ale přesto neodoláte a chcete to zkusit znovu. Je velmi inteligentní, nekompromisní, ale i arogantní a netrpělivý. Zároveň věří ve spravedlnost a právo pacienta na slušné zacházení.

Právě kvůli tomu nemá mezi svými kolegy příliš přátel. Jeho blízkým kamarádem je Richard Fila (Vladimír Kobielsky), který Ludskému často kryje záda. Ludsky jako soudní znalec často spolupracuje s policií. Ani jeho osobní život není příliš ideální. Je rozvedený, sexuálně velmi aktivní a po práci se snaží najít čas na dospívající dceru.

Seriál přináší na naše obrazovky fiktivní příběhy o chybách a selháních lékařů, které jsou mnohdy inspirované skutečnými událostmi. Navíc se v něm řeší kontroverzní témata, jakými jsou například sterilizace romských žen, korupce nebo lékařská neprofesionalita.

Hned v první epizodě je v paneláku nalezena kostra – a doktor Ludsky se pustí do vyšetřování záhadného úmrtí, které možná souvisí s nebezpečnou sektou. Jindy prošetřuje smrt policisty, jenž zemřel po jediném úderu mistra bojových umění. Při nastražení pasti na internetového psychopata, který je možná zodpovědný za sebevraždu desetiletého chlapce, nechtěně ohrozí i vlastní dceru. V dalším díle podezřelý dárce ledviny vzbudí dohady, zda nejde o nelegální obchod s orgány…

První díl desetidílného seriálu slovenské televize JOJ odvysílá Televize Prima 20. června ve 20.00.

V hlavní roli uslyší diváci v českém znění oblíbený hlas Martina Stránského, který roli Dr. Ludského nadaboval. „Dr. Ludsky je trochu jako Dr. House. Jeho jazyk je dost ostrý a nemá rád autority,“ řekl k postavě Martin Stránský.


Hlavní postavu Daniela Ludského hraje Tomáš Maštalír

Narodil se 4. září 1977 v Trnavě. Už na gymnáziu hrál divadlo. Poté vystudoval Vysokou školu múzických umění v Bratislavě, kterou úspěšně dokončil v roce 2000. Od té doby je členem činohry Slovenského národního divadla. Objevil se v mezinárodně produkovaných televizních filmech (např. Vzpoura nebo Frankenstein). Dabuje a namlouvá dokumentární pořady (Najväčšie kriminálne prípady Slovenska a Najväčšie tragédie Slovenska). Několikrát vyhrál prestižní cenu OTO (Osobnosť televíznej obrazovky): v roce 2007 za herce roku, v roce 2008 za talent roku – uděluje se hercům do třiceti let –, 2008 opět za herce roku a v roce 2009 cenu IGRIC za herecký výkon ve filmovém nebo televizním díle za postavu Andreje ve studentském filmu Leto „za originální vytvoření ambivalentní postavy“.

Slovensko 2011, TV JOJ
Žánr: kriminálně-lékařské drama
Série: 1.
Premiéra / repríza: premiéra
Počet epizod: 10

Autoři: Stano Dančiak ml. a Roman Olekšák
Postavy: MUDr. Daniel Ludsky / Tomáš Maštalír, Richard Fila / Vladimír Kobielsky, vyšetřovatel Goran / Martin Mňahončák, MUDr. Horváth / Ondřej Daniš a další.
Titulní píseň k seriálu nazpíval Richard Müller a má název Pán Ludsky.


Zdroj: Prima

Gabriela Straková
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Seriál Dr. Ludsky v Televizi Prima:

Seriál Dr. Ludsky v Televizi Prima
Seriál Dr. Ludsky v Televizi Prima
 
Čtěte také



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !