Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 18.04. 2024
Dnes má svátek Valérie
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Seriál Život a doba soudce A.K. na České televizi

23. 09. 2014 | Televizní tipy
Soudce je člověk, před kterého předstupují lidé se svými problémy a od kterého očekávají jejich řešení. Soudce je člověk, kterému soudní spory vstupují do soukromí a stávají se součástí jeho života, vědomí, konání i snů.

Není lehké žít s cizími záležitostmi a den za dnem hledat unikající pravdu, nezbytnou pro spravedlivé rozhodnutí. I soudce má soukromí a snaží se v něm žít podle vlastních představ, ale ani tady pojmy jako láska, čest nebo pravda nelze jednoznačně definovat.

Soudce Adam Klos se snaží pochopit nejen své případy, ale i sám sebe. Třináctidílný seriál  Život a doba soudce A.K. od České televize o životě a době soudce A. K. vypráví současný, reálný a vnitřně dramatický příběh mladého muže, složitě se prodírajícího civilními soudními spory, charakteristickými pro současnou společnost. Každý z nich se musí snažit pochopit a ukončit svým rozsudkem, svou představou o spravedlnosti. A musí nést nikdy nekončící odpovědnost za to, že se jeho verdikt dotýká bolavých míst našich obyčejných životů. Život a doba soudce A. K., od 1. září vždy v pondělí ve 20.00 na ČT1.

Seriál Život a doba soudce A.K. na České televizi„Seriál Život a doba soudce A.K. od České televize je epizodický seriál. V každém dílu tak soudce A. K. řeší jiný případ, ale všemi se prolíná jeho silný osobní příběh,“
popisuje kreativní producent Jan Lekeš. „Idea, aby na projektu pracovalo více režisérů, vznikla krátce poté, co byl seriál dopsán. Uvědomili jsme si totiž, že je velice pevně stavěný. Každý díl seriálu Život a doba soudce A.K. od České televize byl přesně rozvržen mezi řešení jednoho soudního případu a několik soukromých linek. Nechtěli jsme, aby to bylo příliš stereotypní, aby to byla nuda. Rozvržením dílů mezi tři režiséry, dostal příběh více barev. Každý díl má lehce jinou náladu a styl,“ dodává Lekeš.

Hlavní postavy seriálu Život a doba soudce A. K. od České televize

Adam Klos (David Švehlík) v seriálu Život a doba soudce A.K. od České televize
Narodil se do rodiny právníků, soudců a vládních činitelů. Ničím jiným než soudcem se stát nemohl. Přijal to jako samozřejmost. Kdyby mohl volit, stal by se pilotem dopravního letadla, nebo horolezcem-fotografem. Potřebuje prostor a nadhled. Když pilotuje letadlo, cítí se nejlíp. Je šťastný.

Adam respektuje oba rodiče. Mezi ním a otcem ale existuje bariéra. Něco nevyřčeného, o čemž oba vědí, ale nedokáží to změnit ani řešit.

Adam žije sám. Opustila ho dlouholetá přítelkyně Laura (Zuzana Norisová), a on se s tím nedokáže srovnat. Zjišťuje, že vlastně nemá přátele, nemá nikoho, komu by se svěřil. Je sám. Spolu s tímto poznáním přicházejí pochyby o profesním životě. Adam také pochybuje o svých rozhodnutích. Připustí si, že pravda a spravedlnost nemusí být vždy na straně zákona. Pustí si k tělu emoce. Ozve se něco, co podle jeho otce soudcům nepřísluší - svědomí.

Doktorka Iva Tomisová (Jitka Čvančarová)

Psycholožka, má soukromou praxi. Kromě toho malý úvazek na klinice. Zodpovědná, svědomitá. Sebe a svou práci bere naprosto vážně. Nepochybuje o tom, že lidem skutečně pomáhá.
Dříve pracovala ve fakultní nemocnici jako psycholog. Její hlavní pracovní náplní bylo oznamovat rodičům, že jejich nevyléčitelně nemocné děti zemřou. Po nějakém čase se zhroutila. Sama absolvovala terapii. Poté se rozhodla zřídit si soukromou praxi.
Žije už delší dobu bez partnera. Děti nemá.
Adam Klos jí přijde jiný než ostatní pacienti. Zcela se vymyká standardu. Ivu Adam přitahuje a ví, že taky jemu není lhostejná. Oba kolem sebe opatrně našlapují. Samozřejmě, doktorka Tomisová zná a ctí kodex emocionálně se nevázat na pacienty…

Seriál Život a doba soudce A.K. na České televiziOtec Klos (Jiří Bartoška)
v seriálu Život a doba soudce A.K. od České televize
Soudce Ústavního soudu. Navenek vystupuje tvrdě, autoritativně. Za minulého režimu podnikový právník, pak nějaký čas v parlamentu. Nepochybuje. Nikdy a o ničem. Ve vztahu s Adamovou matkou dávno o nic nejde. Žijí vedle sebe. Respektují se. V otcově životě se čas od času objeví milenka. Matka to tuší, ale už dávno neřeší. Adam to bere jako křivdu. Ví taky, že otec prožil, nebo udělal něco, o čem nechce mluvit, co nebylo tak úplně košer. Tajemství v jeho životě.

Matka Klosová (Daniela Kolářová)
Advokátka, společnice advokátní kanceláře. Na svoje roky vypadá velmi zachovale. Od porodu byla vždycky spíš manželkou a matkou než advokátkou. Tichá síla rodiny. Stará se, aby vše fungovalo, aby všecko zůstalo, jak má. Adam je její jediné dítě. Ví, že prochází něčím těžkým, ale ani ona se k němu nedokáže přiblížit. Je v ní jistý chlad, má odstup. Adam si nepamatuje, že by se s ním někdy jako s dítětem mazlila. Sbírá první vydání knih. Některé věci raději přehlíží, aby je nemusela řešit.

Igor Kubiš (Marek Daniel)
v seriálu Život a doba soudce A.K. od České televize
Kriminalista, Adamův dlouholetý kamarád. Na rozdíl od něj se nezaplétá do intelektuálních konstrukcí nad účelem a smyslem života, ale žije. Tím se občas ocitá v prekérních situacích, protože manželky a milenky se tradičně špatně snáší, ale řeší je s typickou přímočarostí a zemitostí. Libuje si v černém humoru, který Adamovi občas leze na nervy, a dobrém pivu, které pije přímo z lahve.

Česká televize od 1. září, vždy v pondělí ve 20.00 na ČT1, uvede třináctidílný seriál Život a doba soudce A.K. režisérů Roberta Sedláčka, Radima Špačka a Bohdana Slámy v hlavní roli s Davidem Švehlíkem.


Zdroj, foto: Česká televize


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Seriál Život a doba soudce A.K. na České televizi:

Seriál Život a doba soudce A.K. na České televizi
Seriál Život a doba soudce A.K. na České televizi
Seriál Život a doba soudce A.K. na České televizi
Seriál Život a doba soudce A.K. na České televizi
Seriál Život a doba soudce A.K. na České televizi
Seriál Život a doba soudce A.K. na České televizi
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !