Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 18.04. 2024
Dnes má svátek Valérie
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Šesté setkání vícerčat v Parku Mirakulum

30. 07. 2019 | Česká republika
-Komerční sdělení-

Pokud se narodí dvě, tři nebo dokonce více miminek najednou, bývá to často považováno za zázrak.  Kde jinde by se tedy mělo konat setkání vícerčat než v parku plném zázraků, který navíc nese příznačné jméno Mirakulum. Ostatně přijďte se v sobotu 24. srpna 2019 podívat.

Dvojčata u nás přicházejí na svět poměrně často – v roce 2017 se tak stalo 1584x. V roce 2016 se dvojčata narodila v 1667 případech a trojčata v deseti. Od roku 1950 se v České republice narodila více než tisícovka trojčat, jedenadvacetkrát to byla čtyřčata a jednou dokonce paterčata, jimž je letos už šest let. „Naše milovická paterčata jsou každoročně čestnými účastníky setkání vícerčat,“ připomíná Jiří Antoš, majitel Mirakula, že jediná česká paterčata žijí právě v Milovicích.

Park MirakulumSetkání se předposlední sobotu v srpnu koná pravidelně už od roku 2014. „Za těch šest let se stalo nesmírně populární. Už od jara se účastníci minulých setkání dotazují na termín,“ říká Jiří Antoš. Ostatně o popularitě milovického setkání svědčí fakt, že je spojeno s celou řadou rekordů. V roce 2017 tu vytvořili nejdelší mašinku z vícerčat, do níž se zapojilo 167 lidí. „Jsme také držitelem rekordu Nejvíce trojčat na jednom místě. V srpnu 2016 se zde sešlo šestero trojčat, celkem tedy 18 dětí pocházejících z trojčat,“ uvádí Antoš a připomíná rekord z loňského roku:

„Vytvořili jsme lidskou duhu, ve které bylo 240 dvojčat, trojčat a vícerčat v barevných tričkách. Děti do jednoho roku měly trička červená, děti od jednoho do dvou let oranžová, ta mezi druhým a třetím rokem žlutá, tří až pětiletí se oblékli do zelené, šesti až osmiletí do modré a všichni starší do fialové.“

Ačkoli je Mirakulum určeno hlavně dětem, rádi tu v sobotu 24. srpna přivítají všechny generace od měsíčních miminek po dámy a pány ve zralém věku. „Zvláště bych chtěl pozvat rodiny s více dvojčaty – podle statistik u nás takové existují – a pak více generací z jedné rodiny, třeba takové, kde babička pochází z dvojčat a její vnučky či vnukové se také narodili v páru,“ uvádí Antoš a dodává: „Doufáme, že se setkání opět zúčastní i dvojčata z USA a Indie jako v minulých ročnících.“
Park Mirakulum
Akce se koná pod záštitou místostarostky města Milovice Ludmily Šimkové, která ji spolu s majitelem parku ve 12 hodin slavnostně zahájí. Vícerčata, která se předem zaregistrují, budou mít vstup do parku zdarma. Dva členové jejich doprovodu pak zaplatí za celý den každý jen 140 korun. Registrovat se můžete už nyní na e-mailu: skoly@mirakulum.cz.

Park ale bude samozřejmě otevřený i všem ostatním návštěvníkům, kteří zaplatí běžné vstupné. Těšit se mohou na workshopy a program v amfiteátru, kde proběhne show kouzelníka Navara či drezúra poníků. Kromě vodního světa, největšího lanového parku v republice, drezíny na lidský pohon a všech dalších lákadel, které Mirakulum nabízí, bude jezdit také mašinka a v provozu bude rovněž nedaleký Tankodrom.

Program v amfiteátru:

12.00 slavnostní zahájení; počítání přítomných vícerčat
13.00 Kouzelník Navaro
14.00 Vystoupení s poníky
15.00 Kouzelník Navaro
16.00 Vystoupení s poníky


Pár dat a čísel z parku Mirakulum


* Park byl otevřen v září 2012, měl rozlohu zhruba sedm hektarů a první stavbou v něm byl hrad. Ten se stal jeho symbolem. Postupně se rozrostl na dnešních 10 hektarů a dvě stě atrakcí.
* Za dobu existence parku prošlo jeho branami přes milion návštěvníků.
* Přes zimu je park zavřený, navštívit ho můžete vždy od dubna do října.
* Zábavně-naučný park není určen pouze dětem, jeho předností je, že nabízí zábavu celé rodině – najdete zde lesní hřiště a kontaktní zoo, obří trampolíny a houpačky, lanová centra, podzemní chodby, prolézačky a v neposlední řadě i úzkokolejnou železnici, která park propojuje se sousedním Tankodromem. V letních měsících je také otevřen vodní svět a oázy s vodními hříčkami.
* V parku je 870 metrů podzemních chodeb – podzemní chodby najdete pod Hradem, v Lesním městě, kde je jich nejvíce (310 metrů), či v areálu Gaudí.
* 2539 metrů čtverečních parku zabírají gastrozóny.
*Autorem všech atrakcí je kolektiv parku Mirakulum, za vizuální podobou stojí výtvarnice Lucie Kozelská. Jejich nápady realizují mimo jiné i odsouzení z nedaleké věznice Jiřice.
* V parku celoročně pracuje do 30 lidí, v sezoně pak přibývá několik desítek brigádníků.


Fota: archiv Mirakulum
Více na www.mirakulum.cz nebo na Facebooku Parku Mirakulum

Park Mirakulum


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Šesté setkání vícerčat v Parku Mirakulum:

Šesté setkání vícerčat v Parku Mirakulum
Šesté setkání vícerčat v Parku Mirakulum
Šesté setkání vícerčat v Parku Mirakulum
Šesté setkání vícerčat v Parku Mirakulum
Šesté setkání vícerčat v Parku Mirakulum
Šesté setkání vícerčat v Parku Mirakulum
Šesté setkání vícerčat v Parku Mirakulum
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
...Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles