Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Šestkrát ANO pro sklo

6. 02. 2015 | Domácnost
Nedávno jsme vám představili skleněné silikonem potažené láhve . Nepřejímají pachy, uchovávají původní chuť potravin a nápojů, neobsahují zdraví nebezpečné sloučeniny, jen tak se nerozbijí, můžete je používat na horké i ledové potraviny… Podobné jsou i dózy a sklenice.

Výhody skla bod po bodu

1)    Sklo nemění chutě
Když jíte jídlo z plastové dózy nebo pijete z plastové láhve, můžete cítit chuť plastu. Vybavujete si ji? Nic příjemného. Sklo chuť jídla ani pití neovlivňuje. Patří mezi inertní materiály, tedy takové, které nereagují s žádnými látkami, proto se používá v laboratořích. Je netečné, nejedovaté a neškodné.

Šestkrát ANO pro sklo2)    Ve skle voda voní jako voda
Jednou čaj, podruhé kávu, pak vodu nebo limonádu. Pokaždé máme chuť na něco jiného a nápoj si chceme vychutnat včetně jeho vůně. Plast pachy nasává, a i když myjete láhev pravidelně, dostat z ní výrazné aroma není vždy snadné. Sklo pachy nepřijímá, a tak tento problém úplně odpadá.

3)    Sklo vydrží jako nové
Sklo jen tak nepoškrábete. Vypadá pořád stejně, drží si svůj tvar i vlastnosti. Samozřejmě se snadněji rozbije než plast, ale i to je řešitelné . Čiré sklo se také snáze udržuje čisté, prostě vidíte, jestli je špinavé, nebo ne.

4)    Máte jistotu, že sklo neobsahuje žádné škodlivé sloučeniny
Při výrobě plastů jsou používány různé propyleny, nejčastěji se mluví o BPA a BPS. Ty mohou významně ovlivnit zdraví dětí i dospělých, mj. vývoj plodu v těhotenství, imunitu nebo tvorbu spermií. Sklo je sklo. Při jeho výrobě žádné škodlivé sloučeniny používány nejsou.

5)    Recyklace
Záleží vám na životním prostředí? Sklo je materiál, který lze bez problémů recyklovat.

6)    Nemusíte přemýšlet o teplotě
Do mnoha plastových lahví nemůžete nalít vroucí vodu. V případě borosilikátového skla si takové starosti dělat nemusíte – vroucí čaj, ledová limonáda, jakákoli teplota je bez problémů. Sklo je speciálně ošetřeno, takže nepraskne.



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
používám jenom sklo
Obrázek uživatelky
profil
To je pravda, sklo je sklo.Smajlík Umělé pohárky pohlcují pachy apod.Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles