Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

SHAMROCK – Irsko na dosah!

11. 10. 2007 | Kultura
Slovo shamrock pochází ze starého irského slova seamrog, které znamená letní kytičku. Označuje se jím jetel, trojlístek.

Ten je jedním ze symbolů Irska. Irové se od dávných časů domnívají, že trojlístek je obdařen kouzelnou silou, a trojku považují za mocné číslo. Podle legend lístky jetele v bouřném čase stojí zpříma a nikdy mezi nimi nenajdeš hada. Svatý Patrick při obracení Irů na křesťanskou víru použil trojlístek jako symbol svaté Trojice.

Dne 27. 10. 2007 se v DK Metropol v Českých Budějovicích od 19.00 hod uskuteční hlavní program Festivalu irské kultury SHAMROCK 2007. V rámci hlavního programu Vám předvedou tradiční irskou muziku i současnou vlastní tvorbu: Martin Nolan & Oró (trio špičkového irského dudáka), Eoghan O´Reilly & The Bottlewash Band (irský zpěvák a akordeonista se skupinou), Věra Klásková (irské balady) a Shivers (irská tradiční hudba a vlastní tvorba).
SHAMROCK – Irsko na dosah! Uvidíte tanec v podání patnáctičlenné skupiny brněnského souboru La Quadrilla, který propojuje irskou techniku s prvky moderního a scénického tance a dosahuje podobného účinku jako světoznámí Lord Of The Dance nebo Dance Of Desire.

Koncert SHAMROCK 2007 s vámi budou poslouchat irští vlkodavové se svými pány a paničkami. Vlkodav s doprovodem dvou osobu má vstup zdarma.
… a navíc: irští leprikóni živí (jako průvodci programem) i dřevění (na prodej). Uvidíte i kuriozitu – největší irské skřítky na světě.

Pro ty z vás, kdo přijdou na koncert SHAMROCK 2007, je o přestávce připraven raut v irském stylu, který je v ceně vstupenky. SHAMROCK – Irsko na dosah! SHAMROCK – Irsko na dosah!















DOPROVODNÝ PROGRAM koncertu SHAMROCK 2007:

13. 10. Jihočeské divadlo uvede představení Connemarská trilogie. V Čechách první uvedení celé McDonaghovy Connemarské nebo také Leenanské trilogie v jednom dni umožní milovníkům drsného, cynického humoru tohoto autora nejen vychutnat příběhy jeho originálních hrdinů, zasazené do nespoutané krajiny divokého irského západu, ale i objevit nové vztahy a souvislosti, kterými Martin McDonagh svou trilogii propletl.

22. – 26. 10. 2007 týden irské kuchyně v restauraci Metropol

25. 10. v 16. hodin – Britské centrum: přednáška K irským kořenům křesťanské minulosti naší vlasti. Přednáší doc ThLic. Paedr. Martin Weiss, ThD.

26. 10. – 16. 11. výstava fotografií a irské krajky v DK Metropol

28. 10. v 8.30 hodin – bohoslužba společně s Iry v klášterním kostele Obětování Panny Marie.


Aktuální informace o koncertu SHAMROCK 2007 najdete na oficiálních webových stránkách.

- on -


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Nevím, nějak tíhnu k Irsku ač jsem tam nikdy nebyla, ale snad se mi tento sen někdy splní. Miluju irskou muziku - koncert mohl být úžasný.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles