Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 23.04. 2024
Dnes má svátek Vojtěch
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Show Jana Krause 18.3. 2015

18. 03. 2015 | Televizní tipy
Oblíbená televizní Show Jana Krause s datem 18.3. 2015 bude opět plná zajímavých hostů.Režisér Fero Fenič, herečka Marie Doležalová a expert na vesmír Luboš Perek se představí v Show Jana Krause s datem 18.3. 2015.

Show Jana Krause – 18.3. 2015 – hosté:


Fero Fenič – slovenský a český filmový režisér, scenárista a producent. V březnu startuje už 22. ročník jeho mezinárodního filmového festivalu Febiofest, který kdysi začínal jako akce pořádaná téměř bez peněz pro ty, kdo mají rádi film. Dnes má festival za sebou řadu úspěšných let, během kterých na něm uvedli osobně své filmy slavní tvůrci jako například Nanni Moretti, Peter Weir, Roman Polanski,  István Szabó,  Nikita Michalkov, Carlos Saura, Claudia Cardinale a mnozí další. Letos se diváci můžou těšit na Alana Rickmana – učitele z Harryho Pottera nebo například na americkou herečku českého původu – Kim Novak.

Show Jana Krause 18.3. 2015Marie Doležalová – sympatická herečka, která excelovala velkou rolí ve filmu Pusinky. Hrála také Alenu Brázdovou v seriálu Cesty domů. Marie vyprodává hlediště na pražské Fidlovačce a pouští se do kabaretu v „dětské kapele pro dospělé“ jménem Olats Otesoc. A publikum tleská a utírá si slzy smíchu. Její smysl pro humor a nadsázku se koncentruje v krátkých, ale nesmírně vtipných fejetonech, kterými týden co týden zásobuje svůj herecký blog „kafeacigarko“.  Marie patří k hercům, kteří se neberou příliš vážně. Když se na Fidlovačce chystala na roli ve hře Eva tropí hlouposti, prohlásila, že film s Natašou Gollovou nikdy neviděla, protože černobílé filmy nemá sílu dokoukat.  “Dostala jsem prostě nápad psát o herectví zevnitř, ze šaten, z divadelního klubu… Divák vidí vážnou tragédii, herci si rvou šaty z těla, a zatím vzadu v klubu – kafíčko, cigárko, chlapi sledují fotbal a mezitím si jenom čas od času někdo odskočí na jeviště tak, jak ho zavolá inspicient...,” prozrazuje na svém blogu.

Docent Luboš Perek (96) - český expert, který se dokonale vyzná ve vesmíru, dokáže předpovídat jeho budoucnost, stálice astronomické vědy, bývalý ředitel Astronomického ústavu ČSAV, českou astronomii reprezentoval i v mezinárodních institucích, mj. v úřadu generálního tajemníka OSN. O vesmíru tvrdí: “Největší tajemství vesmíru? Docela se povedl! A není třeba se z jeho strany bát nějakých katastrof…Vesmír je sehrané soukolí, které klape a žije se nám v něm celkem dobře. Co chtít víc?

Zamýšlí se docent Perek nad otázkou, zda pro nás vesmír představuje v budoucnu nějakou potenciální hrozbu. Nemusíme se prý bát asteroidů, ani komet. Čemuž prý nasvědčují poměrně klidné dějiny posledních milionů let. “I když nedávno nějaký meterorit spadl poblíž Čeljabinska a nějaké škody nadělal… Ale lidstvo je koncentrované do několika míst na zeměkouli, třeba oblast Tichého oceánu je skoro prázdná… Takže pravděpodobnost, že se nám stane něco v souvislosti s vývojem vesmíru, je dost malá…,” vysvětluje.

Může se opakovat tzv. velký třesk? “To by vesmír musel přestat s rozpínáním, musel by být stabilní a musel by se začít scvrkávat, což se neděje… Možná to byl kdysi, v době velkého třesku, malý prostor, nebo bod, nebo velká koule – to my nevíme…,” přemýšlí pan docent. Jak vysvětluje, že vesmír je nekonečný? “Nasvědčují tomu hlavně matematické rovnice. To, že matematika může jít donekonečna. Ale lidská zkušenost je vždy konečná. Takže za matematikou trochu kulháme a nevíme, jestli ji správně překládáme do fyziky,” říká.

Za největší tajemství vesmíru pokládá jeho samotnou existenci. “Proč je tady? Navíc se docela povedl, funguje…” Domnívá se, že život na jiné planetě je zatím neuskutečnitelný a že lidstvo by k tomu přiměla třeba hrozba srážky s jinou planetou. “Ale k tomu dochází zřídka. Spíše se srážejí galaxie… Myslím, že minimálně nějaký milion let můžeme být v klidu,” uzavírá.

Premiéru dalšího dílu Show Jana Krause
uvidíte ve středu 18.3. 2015 ve 21.35 na Primě.


Zdroj, foto: Prima
Vendula Vrablová


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 
Čtěte také


Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
už se těšímSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles