Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 24.04. 2024
Dnes má svátek Jiří
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Show Jana Krause 4.4. 2014

4. 04. 2014 | Televizní tipy
Oblíbená televizní Show Jana Krause s datem 4.4. 2014, bude opět plná zajímavých hostů.Fotbalista Petr Čech, „Wintonovo dítě“ Milena Grenfell-Baines a výtvarnice Míla Fürstová se představí v Show Jana Krause s datem 4.4. 2014, tentokrát z Londýna.

Show Jana Krause – 4.4. 2014:


Petr Čech – slavný a úspěšný český fotbalista. Brankář národního týmu, který už deset let hraje v londýnském klubu FC Chelsea.

Show Jana Krause 4.4. 2014Lady Milena Grenfell-Baines – jedno z posledních tzv. Wintonových dětí, které díky Nicolasu Wintonovi unikly genocidě. Češka, která žije v Londýně, nosí titul Lady a jejíž zásluhou objevili Angličané kouzlo české remosky. Patří mezi nejvýznamnější české ženy ve světě. Popsat nesmírně zajímavou osobnost Lady Mileny v pár slovech není snadné. Je zajímavá v prvé řadě tím, že v roce 1939 opustila Československo jako jedno z posledních dětí, které zachránil před genocidou Nicolas Winton. Odvezl ji do Londýna, kde začala nový život. Stala se ošetřovatelkou a sňatkem získala možnost používat titul Lady. Přestože se do Čech natrvalo nevrátila a zapustila v Anglii kořeny, celý život zasvětila propojování své staré a nové vlasti svými aktivitami.

Do Čech „vozí“ významné anglické orchestry, organizuje výměnné pobyty studentů, je předsedkyní nejvýznamnějšího krajanského sdružení v Anglii. A konečně perlička: Její zásluhou objevili Angličané kouzlo české remosky, která se zabydlela na britském trhu s kuchyňskými spotřebiči – dnes je díky Mileně remoska na britských ostrovech tak populární, že nadšení zákazníci uvažují o založení jejího fanklubu. Její aktivity a popularizaci češství oceňují i u nás. Ne nadarmo získala v roce 1997 cenu od českého ministerstva zahraničí za šíření dobrého jména naší vlasti ve světě a v roce 2003 přebrala cenu Významná česká žena ve světě.

Míla Fürstová
– podle britských kritiků patří k výrazným objevům na výtvarné scéně posledních let. Práce pelhřimovské rodačky Míly Fürstové si už předvídavě pořídily mnohé prestižní galerie, například Viktoria & Albert Museum v Londýně, oxfordské Ashmoleum, ve své soukromé sbírce je mají i královna Alžběta II. nebo brunejský sultán. V současnosti mj. působí jako hostující umělkyně na jedné z nejprestižnějších škol v zemi, prestižní Cheltenham Ladies College. V roce 2009 se stala vůbec nejmladší členkou a první cizinkou Královské akademie západní Anglie v Bristolu. Nyní se postarala o přebal jedné z nejsledovanějších desek světové hudební scény – pro britskou kapelu Coldplay navrhla jak přebal nového singlu, tak booklet alba Ghost Stories.

Premiéru speciálního dílu Show Jana Krause
uvidíte v pátek 4.4. 2014 ve 22.15 na Primě.


Zdroj, foto: Prima
Vendula Vrablová


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 
Čtěte také



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !