Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 20.04. 2024
Dnes má svátek Marcela
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Síla lidskosti: Dalajlama a jeho vize pro náš svět

29. 07. 2015 | Knižní tipy
Název knihy: Síla lidskosti
Podtitul: Dalajlama a jeho vize pro náš svět
Autor: Daniel Goleman
Překlad: Kateřina Orlová
Nakladatelství: Metafora
Rok vydání: 2015
Vázaná vazba s přebalem
Rozměry: 129×206 mm
Počet stran: 232
Cena: 279 Kč

Převratné, motivující, vysoce přesvědčivé. Síla lidskosti je nejvýznamnější a nejaktuálnější výpovědí jedné z nejvlivnějších duchovních a politických osobností dnešní doby. Dobro a soucit, pozitivní energie, to nejsou jen prázdná slova. To je to, co náš svět, plný válek, korupce a bídy potřebuje. Přispět může každý z nás.

Už více než půl století nás dalajlama svým působením, promluvami i knihami vede po cestě k soucitu a učí, jak vylepšit a pozvednout svůj vnitřní život. S pomocí svého dlouholetého přítele Daniela Golemana, autora mezinárodního bestselleru Emoční inteligence, který je tak jako on přesvědčen o veliké síle dobra, dalajlama vysvětluje, jak svou energii soucitu zaměřit na ostatní a obrátit ji z vlastního nitra ven, do světa.

Čtrnáctý tibetský dalajlama totiž zdaleka není jen zastáncem a učitelem buddhismu. Je také moderním myslitelem a futuristou, který oplývá velikými znalostmi aktuálních světových problémů, jevů a událostí, stejně jako hlubokým pochopením pro sociální otázky.
Výsledky vědy a svědectví konkrétních lidí pak prokazují, že dalajlamovy názory, vize pro lidstvo, umění využití pozitivní energie i její nasměrování ven má smysl a přináší trvalé výsledky.

Síla lidskosti: Dalajlama a jeho vize pro náš světCo pozitivní energie dokáže?


* rozbít destruktivní společenské síly, jako jsou korupce, lživá propaganda či hrabivost
* léčit planetu tím, že obavy změní v pozitivní myšlenky
* vést k nahrazení násilí dialogem
* vytvořit nové ekonomické systémy, sloužící všem
* učit empatii, sebeovládání a soucitu se vším živým

O autorovi knihy Síla lidskosti: Dalajlama a jeho vize pro náš svět:


Goleman Daniel se narodil 7. března 1946 v Stocktonu v Kalifornii, kde jeho rodiče působili jako univerzitní profesoři. Otec přednášel světovou literaturu, matka učila na katedře sociologie.

Doktorát z filosofie získal Goleman na Harvardu, kde také jako hostující profesor přednášel.

Nejprve pracoval jako redaktor The New York Times, kde psal převážně o nových objevech a trendech v oblasti behaviorální psychologie a neurologie a později se stal šéfredaktorem časopisu Psychology Today.

Dnes je předsedou Sdružení pro výzkum emoční inteligence v organizacích, se sídlem na katedře aplikované a profesionální psychologie Rutgerovy univerzity.

Kromě toho se podílí na zavádění sociální a emocionální výuky do škol, z nichž tisíce po celém světě už začaly takové programy zavádět.

Jeho jméno se stalo celosvětově proslulým nejenom pro množství odborných článků publikovaných v nejrůznějších periodikách, ale zejména pro knihy, které zcela změnily náhled na lidskou inteligenci. Staly se účinným nástrojem profesionálů, pomůckou studentů i předmětem zájmu zvídavých čtenářů.

Tuto knihu Síla lidskosti: Dalajlama a jeho vize pro náš svět koupíte v knihkupectví a na internetových stránkách Metafora.cz

Vendula Vrablová
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !