Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Síla zdraví v zeleném prášku z mladé pšenice

7. 07. 2018 | Péče o tělo
Mladá pšenice se řadí mezi tzv. zelené potraviny, které jsou pověstné svým pozitivním vlivem na imunitní systém a zároveň celkovým působením na náš organismus. Jednoduchá příprava spolu s velkým množstvím vitamínů a minerálů z ní dělá jasnou volbu k dennímu užívání jako doplněk naší běžné stravy.


Vysoký obsah antioxidantů v podobě beta-karotenu, vitamínů skupiny B, chlorofylu, enzymů, minerálních látek, stopových prvků i aminokyselin. Tím se může pyšnit mladá pšenice, rostlina, kterou známe od nepaměti. Až posledních pár let ale objevujeme její úžasné schopnosti. Pšeničné výhonky obsahují více betakarotenu než rajčata nebo mrkev. Chlorofyl se zase podílí na zvýšení hladiny hemoglobinu, který přispívá k lepšímu přenosu kyslíku, což zvyšuje výkon a odolnost organismu.

Síla jara v zeleném prášku z mladé pšeniceMladá pšenice má celkově alkalizační účinek. Neutralizuje kyselé látky v organismu, u kterých se předpokládá negativní vliv na homeostázu. Homeostáza je udržování stálosti vnitřního prostředí organismu (např. stálá teplota, pH, koncentrace iontů apod.) a proto je nezbytná pro normální fungování našeho těla. Celkově je mladá pšenice vhodným doplňkem stravy u řady nemocí, z kterých je možné uvést poruchy spánku, chudokrevnost, onemocnění jater, obezita, poruchy trávení a projevy stárnutí.

O svou oblibu by mohla soutěžit s mladým ječmenem, oproti němu však nemá tak trávovou chuť, což mnoho uživatelů ocení.

Mladá pšenice se získává z pšeničné obilné trávy, ze které se lisuje šťáva. Ta se za nízkých teplot suší a tím se dostane prášek vhodný k užívání, které je velmi jednoduché a v běžném životě vás nebude stát skoro žádný čas. Jednoduše vmíchejte jednu lžičku pšenice do salátu, džusu či polévky. Důležité je ale nevystavit prášek teplotě vyšší než 42 °C, jinak by tato superpotravina přišla o své cenné, zdraví prospěšné látky. Do polévky či jiných teplých jídel ji tak vmíchejte až na talíři.



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
zdravé věci mi moc nejedou Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
mám vyzkoušeno a nejde mi to pít
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles