Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 24.04. 2024
Dnes má svátek Jiří
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Šílená viróza rýma

4. 10. 2009 | Vaše příběhy
Pro mě jedna z nejprotivnějších nemocí, tedy, pokud se o rýmě dá hovořit jako o nemoci. Zrovna jí totiž procházím.

Šílená viróza, která mě trápí už bezmála týden. Otravné ucpání nosu, hučení v uších jako by mi hlavou projížděly parní lokomotivy, tlak na ušní bubínek, který těžce odolává a určitě se tam někde v uchu zlobí, proč zrovna on musí být tak utlačován.

Určitě se mu to nelíbí a protestuje, protestuje tak, že mě až v onom uchu píchá a je to velice nepříjemné až bolestivé. A jako by nestačilo jedno ucho, pro velký úspěch a úplnému ucpání vedlejších nosních dutin, mě začal bolet i druhý ušní bubínek a tak protestují dueto a já šílím.

Kapesníky mi pomalu nestačí a je fakt, že ty klasické nesnáším a proto používám papírové a jelikož jsem děsná zapomnětlivka a nikdy nevím, kde se zrovna můj zachránce kapesníkový nachází, tak si beru vždy nový a tajně doufám, že ten starý byl odhozen v koš.

Jelikož rýma není kdovíjak strašné onemocnění, tak musím normálně fungovat. No, co vám budu psát. Byla jsem nakoupit jen pár drobností v místním obchůdku a představte si tu nemotornost mé paměti, která nedokázala spočítat pár drobných do celé částky. Už jsem byla tak zoufalá, že jsem se musela otočit zády k lidu a použít mobilní telefon a jeho kalkulačku, kde jsem naťukala 6 cen a čekala na výsledek.

Jako bych se sama sobě otočila zády. Síly mě pomalu opouští a při každé sebejednodušší práci, jako například dát prádlo do pračky a posléze pověsit na sluníčku (když ještě bylo), byl nadlidský úkon a úplně mě unavil. Ono mě úplně unavuje už jen to otřesné smrkání. Jsem člověk, který by se udusil, musel-li by dýchat jenom ústy. Závidím tedy všem, kteří bez okolků jakoby vykolejí z dýchání nosního na dýchání ústní. Já to nedokážu. Dusím se. Asi bych nemohla ani na operaci nosu, udusila bych se jim na posteli. Zešílela bych, kdybych neměla průchodné nosní dýchací cesty. Znáte ten pocit klaustrofobie, nebo jiné fobie? Tak u mě je šílený strach z toho, že nemůžu dýchat nosem. Nevím, jak se tato fobie jmenuje a zda vůbec existuje. Vlastě existuje, trpím na ni.

Mí největší kamarádi jsou nosní kapky a ty bílé velké tablety nazývající se Paralen. Tito dva pomocníci mě dokáží udržet na nohou a aspoň z části se věnovat dětem a rodině.

A protože je rýma virového charakteru, už ji chytly i moje děti. Ucpané nosánky, noční výkřiky, nudle u nosu a k tomu opravdu ošklivý kašel. Tak se léčíme. Mažeme hrudníčky prsní mastí, kapeme si do nosu a užíváme kapky od kašlu.

Stejně je venku že by kočku nevyhnal, i když ti naši kocouři doma nevydrží a dobrovolně se hlásí ven, a tak si hovíme doma, v teplíčku, čteme pohádky, díváme se na televizi, hrajeme hry, kašleme trio, smrkáme a léčíme se.
Snad se vyléčíme.


Diesonne - čtenářka

ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 
Čtěte také



Komentáře
« Předchozí   1   2   3  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
jj, taky je to pro me nejhorsi nemoc. neustale tekouci nudle, v noci se neda dychat, bolava hlava, odreny nos a rty..
Obrázek uživatelky
profil
Mám teď poslední dobou častěji rýmu, je to protivné, neustále mít u sebe kapesníky..
Obrázek uživatelky
profil
rýma je hrozná nemoc.....brrr
Obrázek uživatelky
profil
pěkně napsaný článek a plně souhlasím s krtkdem
Obrázek uživatelky
profil
je opravdu protivná a já mám celoroční.Někdy menší někdy větší.Bez kapesníku nemůžu nikam jít.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles