Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Simona Monyová: Blonďatá stíhačka

5. 12. 2010 | Knižní tipy

Nakladatelství: Boris Ingr - MONY

Rok vydání:      2010

Počet stran: 136

Doporučená cena: 159,- Kč

 

Brněnská spisovatelka Simona Monyová patří k nejčtenějším a nejkupovanějším současným českým autorkám. Často bývá také nazývána „Vieweghem v sukních“. Vydává v průměru dvě knihy ročně, což je v celkovém součtu i vzhledem k jejímu věku docela úctyhodný počet. Přesněji řečeno - do dnešního dne vydala 23 knih.

 

Předposlední vyšlá kniha Simony Monyové popisuje, samozřejmě jako vždy humorně a s nadhledem, touhu hlavní hrdinky po opětované lásce, po touze vdát se a mít rovnocennou rodinu s rodinami ostatních žen, lhostejno, zda svých kamarádek nebo svých sokyň. V románu se setkáváme s nejrůznějšími typy mužů, se kterými se zapletla, a které ona sama nazývá rodovými jmény řádu primátů, tedy konkrétně opičích samců, a z nichž bohužel ani jeden není ten pravý pro život. Místy až naturisticky vnímáme touhu po sexu (ano, i ženy ji mají – pokud to někoho překvapuje), a zároveň sledujeme, co je kvůli sexu žena ochotna tolerovat a k čemu je schopna se snížit, ba dokonce jak lze dopadnout až na to úplně nejtvrdší dno. Zároveň se s hlavní hrdinkou můžeme pokusit nabrat sílu, snažit se odrazit se ode dna, a začít žít život tak, aniž bychom byly opovrhovány okolím a dokonce i svojí vlastní matkou, která ostatně rozhodně není vzorem ctnosti.

 

Sama autorka mluví o svém románu jako o dobré pomůcce při výběru životního partnera, která snižuje rizika omylů – neboť jak tvrdí, všichni nevhodní muži už prošli životem hlavní hrdinky.

 

Jednotlivé kapitoly jsou uvozovány skvělými vtipy o blondýnkách, takže nerada bych se někoho dotkla, ale dle mého názoru kniha není vhodná pro citlivější osoby ženského pohlaví a navíc blonďatých vlasů, pokud si neumějí bezbolestně udělat legraci samy ze sebe, čehož se Simona Monyová rozhodně nebojí.

 

Začátkem listopadu měla tato známá autorka besedu spojenou s autorským čtením a autogramiádou v brněnském knihkupectví Barvič&Novotný. Převážná většina účastníků byly ženy všeho věku – od studentek přes zralé čtyřicátnice až po šedesátileté dámy. Všechny stejně nadšeně hltaly každé Simonino slovo. A v tom se skrývá tajemství úspěchu.

 

Lenkajitu - čtenářka

ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
to neznám... jo takhle kdyby to bylo naturalisticky, to je něco jiného Smajlík....
Tenhle server urgentně potřebuje korektora.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles