Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 16.04. 2024
Dnes má svátek Irena
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Simona Monyová: Citová divočina

2. 04. 2011 | Knižní tipy
Nakladatelství: BELAMI
Rok vydání: 2011
Počet stran: 128
Obálka: Dalibor Vlach
Doporučená cena: 159,- Kč

Citová divočina – anotace z knihy:
Ženy by pro to, aby byly šťastné, udělaly cokoliv. Chodily po rukou, nechaly si přifukovat prsa kompresorem, živily se čtyřlístky… ženy by pro štěstí udělaly cokoliv, vyjma jediného: být samy sebou.


Citová divočina je příběh čtyř kamarádek, které na konci cesty za štěstím nacházejí svoje skutečné já. Je to příběh žen, které až ve středním věku pochopily, že tím jak vidíme samy sebe, vytváříme předlohu pro to, kým se skutečně můžeme stát.

kniha-citova-divocinaNový román brněnské spisovatelky Simony Monyové s názvem Citová divočina autorka původně začala psát jako scénář pro televizní seriál. Bylo to na vyžádání konkrétní televizní stanice, ale postupem času a vývojem se názory autorky i televizní stanice rozešly natolik, že Monyová nabízenou spolupráci odmítla.

Přesto se  nenechala odradit a psala dál, a v únoru letošního roku vyšla její nová knížka Citová divočina. Prolínají se v ní životní příběhy čtyř kamarádek, jejich sny, touhy a přání, a jejich vlastní snahy po realizaci. Jsou to ženy mezi třicítkou a čtyřicítkou, každá je úplně jiná, a přesto mají společnou touhu po štěstí – ale tu má každý, jen ne každý je schopen si to přiznat, natož pak si za svým štěstím jít.

Kniha Monyové je jako vždy velice čtivá a napsaná lehkou rukou s nadhledem a něžným humorem. Občas jsem se ale ztrácela ve jménech a životních osudech hlavních hrdinek, takže mne napadlo, že kdyby byla dvakrát tak dlouhá, možná bych se ke konci orientovala daleko lépe.

Ukázka z knihy:
 „Holky, za chvilku je půlnoc! To to uteklo… Tady máte obálky!“ rozdává Nataša horoskopy na příští rok. Držíme v ruce předpověď. Budeme konečně šťastné?
A nejsme náhodou šťastné právě teď, v tuto chvíli?
„Já bych se raději nechala překvapit,“ povídá Miluška, všechny čtyři téměř naráz házíme svoje obálky do krbu, a někde v dálce vybuchne první novoroční ohňostroj.

Lenkajitu - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !