Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Simona Monyová: Dvacet deka lásky

11. 12. 2010 | Knižní tipy

Nakladatelství: Boris Ingr - MONY

Edice: Belami

Rok vydání: 2010

Počet stran: 128

Doporučená cena: 159,- Kč

 

Poslední kniha, kterou prozatím brněnská spisovatelka Simona Monyová v říjnu letošního roku vydala, je povídková, a nese název Dvacet deka lásky. Sama autorka říká, že se jí zdá, že přes veškeré komunikační a sbližovací technické vymoženosti, jako jsou mobily, ICQ, Facebook a spousta dalších, se mezi námi vytrácí samotná komunikace, vnímavost a láska, a že tak jako ona jistě i mnoho z nás, žen, pociťuje její nedostatek a samozřejmě také hlad po ní.

 

Její povídkovou knihu jsem přečetla doslova jedním dechem. Úplně první příběh, s názvem stejným jako je název celé knížky, mne rozesmál, ale znáte to – tak poněkud smutně. Pojednává o šetrném muži, který vymýšlí dárek pro svoji manželku k 25. výročí sňatku. Chce ji ohromit, ví, že si to jeho žena zaslouží, ale stále usilovně hledá velký dar za málo peněz. Přes šperky a zájezdy k moři se dostane až do řeznictví. Ano, čtete správně. Do řeznictví, nebo masny, chcete-li. A víte, co své ženě nakonec koupil? Srdce. Vepřové. A dvacet deka slaniny a představoval si, jak bude nadšená, když jí uvaří totéž, co jí uvařil poprvé u něho doma před pětadvaceti lety. Těžko říct z pohledu ženy, jestli je to k smíchu nebo spíš k pláči.

 

Při druhé povídce mi běhal mráz po zádech, tak moc mi připomínala neslavnou, byť hodně dlouhou, éru mého vlastního manželství, které ovšem neskončilo smrtí manžela, i když k tomu mnohdy příliš nechybělo. „Ty krávo blbá, ty už mě dlouho srát nebudeš!“ a podobné výlevy exmanžela jsem si v povídce Jako každá jiná vdova opět připomněla a věřím, že i jiným čtenářkám budou bohužel hodně povědomé.

 

Ani další příběhy však nepostrádají vtip, napětí a pointu, všechny jsou čtivé a všechny jsou opravdové a mnohdy až drsně reálné. U té poslední mi připadlo ale málo pravděpodobné, že by manžel nechal svoji ženu někde v Itálii napospas všemu a tak ukončil špatný vztah, ale kdoví – do mužského mozku nevidíme. Některé povídky bych naopak doporučila jako povinnou četbu většině mužů. Každopádně ženy si u této knížky rozhodně odpočinou a načerpají sílu do dalších etap svých vztahů – už jenom proto, že si uvědomí, že v tom zápolení o trochu víc lásky nejsou samy.

 

Lenkajitu – čtenářka

ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 
Čtěte také



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !