Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Sindy

5. 02. 2011 | Vaše příběhy

Je to už pár let, co jsme měli krásného psa, tedy vlastně fenu, zlatého retrívra. Jmenovala se Sindy a byla úžasně přátelská a milá. Bohužel jí nebylo přáno dožít se ani dvou roků. Proč, to vám chci právě teď vyprávět.

Byl to zrovna Štědrý den. Venku mrzlo až praštělo a sněhu bylo skoro po kolena. Stromeček už byl nazdobený, já pekla vánočku, vařila zelňačku a připravovala bramborový salát na večer, a dcery si řekly, že se mi tam nebudu plést a půjdou se Sindy raději na procházku.

Daleko ale nedošly – po několika metrech se prý Sindy zastavila, napřed přestala reagovat na okolí a pak najednou jakoby jejím tělem projel blesk – dcery se podle vyprávění bezradně koukaly na záškuby jejího těla a na její hubu plnou slin. Byl to pro ně šok. Když všechno odeznělo a pomalu se všichni vrátili domů, hned jsem volala našemu veterináři. Jeho odpověď byla sice zvláštní, ale nicméně jsem odborníkovi uvěřila. Prý se to u psů stává, je to zapříčiněno náhlými teplotními výkyvy a fyzickou aktivitou, a že máme do jídla přidávat vitamínové tabletky B-komplex a taky obyčejné droždí…

Ač se nám to nepozdávalo, dali jsme nakonec na pana doktora a věřili, že má pravdu. Sindy dostávala každý den kvasnice a vše se zdálo být zase v normálu. Bohužel ne nadlouho. Přišel druhý záchvat, mnohem silnější a intenzivnější. Sindy zůstala v bezvědomí. Okamžitě jsme ji naložili do auta a odvezli k našemu zvěrolékaři. Jeho oživovací pokusy se však míjely účinkem. Sindinina tělesná teplota se zatím závratnou rychlostí vyšplhala na kritickou hranici. Bylo mi do breku a byla jsem bezmocná.

Nakonec se Sindy po jakési injekci probrala. Rozhlédla se kolem, zjevně nechápala, co se to s ní děje, pak se její tělo opět celé roztřáslo a najednou všechno utichlo a přestalo. Naše Sindy vydechla naposledy.

Podívala jsem se na pana doktora. Ten pokrčil rameny a řekl: „Nedalo se nic dělat, bylo to náhlé selhání…“

Měla jsem v tom momentě v sobě tolik nakumulovaných emocí, že chybělo jen skutečně málo, abych toho veterináře nechytila pod krkem a pořádně ho nepřiškrtila. Pak jsem ale od toho upustila, ničemu by to stejně nepomohlo a naší Sindy by to život nevrátilo.

Dodnes mám však v sobě pocit, že kdyby tento lékař nepodcenil situaci a „neléčil“ našeho psa kvasnicemi, mohl by tento ještě žít. Ztratila jsem důvěru v tohoto člověka a zařekla jsem se,  že už ho nechci ani vidět a v životě bych ho už nenechala léčit ani kopřivku.

 

Lenkajitu – čtenářka

ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
Smajlíka pak "doktor" bude vesele ordinovat dál Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
byl ale vůl, faktSmajlík

a jak píšeš, že pokrčil rameny???no asi bych se neudrželaSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
pekné
Obrázek uživatelky
profil
mne první napadla epilepsie a to nejsem zvěrolékař, nepochybně to byla.Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Podle fotky to byla nádherná psí slečna! Doktor byl asi pěkný blbSmajlík vždyť mohla mít epilepsii. Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles