Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Miminka
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Školka - ach ty nemoce

20. 12. 2014 | Dětské nemoci

Náš syn začal ve 3 a půl letech chodit do školky. Ostatní maminky se bojí, že jim děti budou ve školce brečet. To já ne, Vojťula je ukecánek a velmi společenský, moc se mezi děti těšil. Měli jsme jiný problém…        

Už první týden ve středu hlásil, že ho bolí v krku, ve čtvrtek mi to řekly i paní učitelky, že si Vojtík stěžuje na bolesti v krku. Zdál se čilý a fit a odpoledne, že už ho nic nebolí. Teplota 37,8, aha, tak v pátek doma. Rýmička, zvýšené teploty.  

Ve středu druhý týden šel opět do školky a vše bylo O.K. Byl hrozně nadšený. Paní učitelky ho neustále chválily, nejhodnější chlapeček, máte medaili. No jo. Doma asi zlobí víc, ale vážně, je to vychované děcko. Má babička má 7 pravnoučat a říká, že Vojtík je malý vojáček a nejhodnější pravnouče, že jsme na něj až moc přísní, ale že mu to na škodu nebude. Moje zásluha? Kdepak, od jeho roka chodím do práce, manžel pracuje z domova a Vojtík byl tedy s taťkou a je to vážně znát. Nechci ale psát, jak je to supr vychované děcko, ale je. A jsem na to pyšná – a pyšná na manžela. Já bych ho asi rozmazlila jako ostatní mámy, a taky rozmazluji - co se dá.

školka - ach ty nemoceAle co chci napsat, že v pátek 2. týden ve školce jsem přišla domů a Vojtík se večer poblinkal, děsně a v sobotu začal průjem. Takže střevní chřipka. Takže třetí týden zase doma, dítě mi plakalo, že chce do školky, že je mu O.K. No jasně.

Čtvrtý týden jsme byli ve školce celý týden a já se hrozila, co přijde. Právem. Ve čtvrtek už se Vojtíkovi do školky tolik nechtělo, že je unavený. Ale ráno v pátek normálně šel. A v sobotu odpoledne, že ho bolí hlavička, odpoledne už měl přes 39. Bezva. Rýma nic, kašel nic, teploty, bolest hlavy, trochu v krku. Horečky neustávaly, pak se objevila vyrážka na dlaních a ploskách nohy, ta 3. den zmizela, pak pořádná rýma a krchel a do 14 dní jsme byli jak rybičky. My rodiče jsme prodělali slabší virózu – bolest v krku, rýma, „tuberácký kašel“. Říká se tomu nemoc ruka-noha-ústa, je to virová nemoc, velmi infekční. Inkubační doba cca týden. Typická pro školkové prostředí.

Vojtík před nástupem do školky téměř nestonal kromě slabých rýmiček a šesté nemoci. Až že nástupem do školky chytneme vše. Všichni mi říkají, že měsíc dva a promoří se. Ale toto jsem fakt nečekala, chudáček. Ty noci, kdy ho budil kašel a nic nepomáhalo, pomalu probdělý týden. Malej vypadal jak zombík. Bílý, vařicí s červenýma očima. Podobně jsem vypadala já. Jediné s čím jsme zametli, byl zánět spojivek, jeden den rudé oči, „hovínka“ z očí, jak říká Vojtík - 2x denně kápnout do očí, druhý den večer byly prakticky zdravé. Kapky se kapou jen 2x denně 3 dny a musím říct, že zabírají skvěle. Dávám je v ordinaci hlavně dětem, také pracujícím a starým lidem, protože kapat týden 5x denně je náročné pro starší lidi i pro pracující, natož pro děti. Doporučuju.   

6. týden opět školka, co si přineseme tentokrát? Dáváte dětem vitaminy a tablety na podporu imunity? A pomáhá to? Nám moc ne.


Chytra - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 


Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
neměla jsem to s třetím dídětem jiné. V září jí bylo 2 roky,do školky mě jí vzali bez problémů.Šikovná a dalo se s ní dorozumět,ale když do prosince měla už po 4 nasazeny antibiotika, naše paní doktor. zavelela Pr - vysazuji dítě na 3 měsíce z kolektivu,zajištěte si jiné hlídání. Výhodou bylo,že jsem si u zaměstnavatele mohla domluvit 3 měsíční neplacené volno,tak jsem toho využila. Když v dubnu znovu do školky nastoupila,už jsem mimo neštovic,spalniček žádné nemoci neznala.
Pak jsem si dala dohromady,že to bylo časem nástupu dětí do školky.První dvě z důvodu jarního narození,šly do školky taky až po půli dubna a nemoce jsem s nimi nepoznala.
Žádnou podporu imunity jsem nedávala,ale věřím,že čas nastoupení do kolektivu,je rozhodující.
Držím Vojtíkovi pěsti,ať je z toho brzy venku.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles