Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Slavné osobnosti ovlivňují plastickou chirurgii

1. 02. 2008 | Péče o tělo
Proběhl přelomový celosvětový průzkum předních plastických chirurgů. Chcete vědět, které celebrity jsou předlohami pro chirurgy při jejich zákrocích. Mezi favority jsou Jolieová, Kidmanová, Andersonová, Lorenová, Bündchenová, Pitt a Clooney.

Slyšíme to každý den: "Kéž bych vypadala jako Angelina" nebo "Udělám cokoli, abych měl tělo jako Brad." Díky stále rostoucí dostupnosti plastické chirurgie, neustálému zdokonalování a propracovávání postupů a mnohým platebním plánům, se mohou mnohé z těchto snů uskutečnit. Ale ovlivňují nějak slavné osobnosti, které plní stránky a obrazovky oblíbených médií, rozhodnutí lidí týkající se plastické chirurgie?

Mezinárodní společnost pro estetickou plastickou chirurgii International Society of Aesthetic Plastic Surgery (dále jen ISAPS), přední světová autorita působící v této oblasti, se nedávno zeptala chirurgů:

"Jaký vliv mají slavné osobnosti na rozhodnutí pacientů?"


Slavné osobnosti ovlivňují plastickou chirurgii Dotazník byl zaslán více než 20.000 plastických chirurgů v 84 zemích. Chirurgové byli požádáni, aby k jedenácti nejoblíbenějším operačním postupům, které ženy a muži požadují, přiřadili jména slavných osobností. Zjištěné skutečnosti z tohoto nevědeckého a spíše anekdotického dotazníku odhalily fascinující trendy. Jak prezident společnosti Dr. Bryan Mendelson z australského Melbourne poznamenal při nedávném rozhovoru: "To, co jsme se v průzkumu dozvěděli podtrhuje mezinárodní úsilí společnosti informovat veřejnost o tom, jak si vybrat správného plastického chirurga. Lidé si musí prověřit jeho odborné znalosti, zkušenosti a příslušnost k různým profesním organizacím, aby mohli učinit správné rozhodnutí, byli informováni o tom, co mohou od plastické chirurgie očekávat, stejně jako o neinvazivních postupech."

Pokud někdo pochyboval o tom, že první místa mezi slavnými osobnostmi získají Angelina Jolie a Brad Pitt, průzkum společnosti ISAPS tyto pochybnosti vyvrátil. Jména Jolie a Pita uvádí lidé mnohem častěji a u více částí těla, než u kterékoli jiné slavné osobnosti. V průzkumu se objevily také slavné osobnosti místního významu, které ovlivnily volbu pacientů a mnozí se odkazovali na klasické krásky, mezi kterými vedla Sophia Lorenová, následovaná Elizabeth Taylorovou.

ŽENY

Mezi nejčastějšími částmi těla, které si chtěly ženy nechat upravit patřila prsa a rty, dále zadeček, nos a břicho. Kategorie jsou seřazeny podle oblíbenosti.

Prsa - Jasným příkladem ideálního poprsí byla Pamela Andersonová, po níž následovala brazilská kráska Gisele Bundchenová, americká princezna popu Britney Spearsová a populární estrádní umělkyně z Brazílie Xuxa. Co je zajímavé, tyto názory byly chirurgy komentovány spíše negativně. Výrazné procento lékařů uvedlo, že ženy často uváděly i takové slavné osobnosti, kterým by se podobat nechtěly. V této skupině rovněž vedla Pamela Andersonová, kterou následovala Dolly Partonová a Victoria Beckhamová.
Rty - Pro ženy, které podstupovaly tuto proceduru byla jasnou favoritkou Angelina Jolie. Druhým vzorem s ideálními rty byla Julia Robertsová.
Slavné osobnosti ovlivňují plastickou chirurgii Zadeček - V této kategorii zvítězila s naprostou převahou Jennifer Lopezová. Mezi dalšími jmény byla Juliana Paesová z Brazílie a Američanky Halle Berryová a Sandra Bullocková.
Nos - Nos Nicole Kidmanové byl bez sebemenších pochyb jasným favoritem pro ženy na celém světě. Druhé místo získala Julia Robertsová, Jennifer Anistonová, Xuxa, a v úctě ke klasicizmu Grace Kellyová a dánská korunní princezna Mary, která se narodila v australské Tasmánii.
Břicho - V některých kulturách je odhalení bránice vyjádřením módy. Nejčastěji byly ženami z celého světa citovány Giselle Bundchenová, následovaná Shakirou, Demi Mooreovou, Britney Spearsovou (na začátku kariéry), a Thalia z Mexika.
Oči - Jasnou favoritkou této kategorie byla opět Angelina Jolie. Dalšími oblíbenými vzory byla Catherine Zeta-Jonesová, Demi Mooreová, Michelle Pfeifferová a Salma Hayeková. A jelikož filmová krása je věčná, často byla zmiňována i jména Sophie Lorenové, Elizabeth Taylorové, Catherine Deneuveové a Grety Garbo.
Tváře - Nejčastěji byla zmiňována Sophia Lorenová, následovaná Michelle Pfeifferovou, Nicole Kidmanovou, Angelinou Jolie a Marilyn Monroeovou.
Nohy - V této kategorii byly tři nerozhodné výsledky: Tina Turnerová, Sharon Stoneová a Cameron Diazová, následované Jennifer Lopezovou.
Vlasy - Ačkoli vlasové implantáty nejsou u žen tak časté jako u mužů, zvítězila Gisele Bundchenová, v těsném závěsu s Jennifer Anistonovou a Julií Robertsovou.
Brada - V této kategorii nebyla jasná vítězka. Mezi často uváděnými jmény byla Sonia Bragová, Nicole Kidmanová, Julia Robertsová a Charlize Theronová. Čelo - Poslední kategorie z jedenácti částí těla, které ženy chtějí nejčastěji upravit. Přední místa zaujaly Nicole Kidmanová, Madonna, Elizabeth Taylorová a Oprah Winfreyová.

MUŽI

Mezi nejčastěji upravovanými částmi těla u mužů byly břicho, nos a oči, dále tváře, brada a zadek. Kategorie jsou uvedeny podle oblíbenosti.

Břicho - Brad Pitt těsně porazil Matthewa McConaugheyho. Následovaly filmové hvězdy jako Arnold Schwarzenegger a Jean-Claude Van Damme a fotbalová hvězda David Beckham. Slavné osobnosti ovlivňují plastickou chirurgii Nos - V této kategorii vedl Brad Pitt a dále George Clooney. Lékaři zaznamenali, že mnoho pacientů vyjádřilo své přání, aby po zákroku hlavně nevypadali jako Michael Jackson.
Oči - První tři místa v této kategorii obsadili George Clooney, Brad Pitt a Ben Affleck.
Hrudník - Arnold Schwarzenegger jasně zvítězil, druhé místo patřilo Brazilci Paulu Zuluovi.
Brada - Lékaři uváděli, že slavné osobnosti měly na tuto proceduru u mužů mnohem větší vliv než v ženské kategorii. Nejčastějším idolem byl Clooney a Pitt, které následovali Kirk Douglas, Ricky Martin, Antonio Banderas a Errol Flynn.
Zadek - Zde byl jasným vítězem Brad Pitt spolu s Melem Gibsonem, Ricky Martinem a Paulem Zuluem.
Lícní kosti - Tady skončili nerozhodně Clooney a Pitt. Následovali Tom Cruise a Paulo Zulu.
Rty - Clooney a Pitt zvítězili, následoval Antonio Banderas a korejská filmová hvězda Dong-Kun Jang.
Vlasy - Zvítězil Tom Cruise následovaný Davidem Beckhamem.
Nohy - První místo patřilo Davidu Beckhamovi a druhé Arnoldu Schwarzeneggerovi.
Čelo - V této kategorii se dělili o vedení Cruise a Pitt.


Doporučení asociace ISAPS pro volbu nejlepšího plastického chirurga:
1) Ověřte si, zda má lékař certifikaci nebo souhlas lékařské komory pro provádění speciálně plastické chirurgie.
2) Požádejte o rozhovor bývalé pacienty, kteří podstoupili stejnou proceduru.
3) Má chirurg praxi v plastické chirurgii? Dermatologové a gynekologové tuto praxi nemají.
4) Prověřte si vytipovaného chirurga na internetu. Prohlídněte si jeho internetové stránky a vyhledejte ho v seznamu chirurgů na stránkách asociace ISAPS
5) Členství v organizacích je velmi důležité. Je chirurg členem společnosti pro plastickou chirurgii ve své zemi a Mezinárodní společnosti pro estetickou plastickou chirurgii? Většina národních společností má ve svých požadavcích na členy zakotvenou ochranu veřejnosti.

"Jedním z doporučení, které pacientům vždy dáváme, je udělat si vlastní průzkum," řekl Dr. Foad Nahai z Altanty v Georgii, první viceprezident správní rady ISAPS a uznávaný autor a profesor estetické plastické chirurgie. "Ženy stráví týdny hledáním toho správného malíře pokojů nebo šatů, které si chtějí vzít na důležitou událost - proč by neměly (stejně jako muži) strávit podobný čas hledáním toho pravého plastického chirurga."

Zdroj: International Society of
Aesthetic Plastic Surgery


ZUZI
Chytrá Žena.cz




Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Já nevím, ale nechat do sebe řezat jen tak z rozmaru mi připadá zbytečné. Něco jiného je např. úprava jizev po popáleninách apod. Ale podstoupit operaci jen pro to, abych měla prsa jako nějaká Pamela, nebo rty jako nějaká Angelina, děkuji nechci.
Obrázek uživatelky
profil
když to někomu pomůžr ke zlepšení sebevědomí určitě doporučuji
Obrázek uživatelky
profil
určitě to pomůže k sebevědomí,bylo by to milé,třeba zaměstnavatel,kterému by záleželo na reprezentaci,ale to už jsem zase někde v oblacích Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Přesně vím,co bych potřebovala poupravit,nebojím se ani bolesti,která k zákroku patří.Ale zatím mi na to nezbývají finance...Tak snad někdy....Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles