Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 20.04. 2024
Dnes má svátek Marcela
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Sloní den aneb Půlstoletí chovu slonů v liberecké ZOO

7. 10. 2008 | Zvířátka

Liberecká ZOO oslaví ve čtvrtek 9. října padesát let existence chovu slonů. Při této příležitosti zahrada uspořádá Sloní den, který bude koktejlem nejrůznějších aktivit pro malé i velké. Dopolední program připravujeme vysloveně pro mateřské školy, vítáni ale budou i další zájemci, odpoledne se pak soustředíme hlavně na veřejnost.

 

Sloní den začne v našem informačním ZOOíčku, kde vystavíme část artefaktů nashromážděných během půlstoletí chovu. Úplně poprvé v historii si budou moci návštěvníci prohlédnout lebku a dolní čelist z uhynulé slonice Tany. Jindy už pak minimálně letos lidé lebku neuvidí! Kromě toho se budou moci pokochat sloním klem, stoličkou i kusem pokožky.

 

Slon indickýOd 10 hodin pak chovatelé připraví speciální ukázky z výcviku slonů, na něž v pavilónu chobotnatců naváže výstava předmětů a pomůcek potřebných k denní péči o slony. Samy děti z mateřských škol si pak budou moci na slony zahrát, když budou lovit „choboty“ bonbóny z velké škatule.

 

Odpoledne Sloní den naváže pro veřejnost: přístupné bude opět ZOOíčko s artefakty a také několika předměty k denní péči, které tam přeneseme, ve 14 hodin sloni znovu zacvičí a v době od 14 do 15.30 budou moci zájemci se zvláště dlouhými nosy proniknout do zahrady zdarma. Po dlouhém zvažování a přeměřování na živých modelech jsme jako délku pro bezplatný vstup zvolili minimálně 4 centimetry. Neměří se od kořene nosu (od čela), ale od paty nosu ke špičce (tedy přes nosní dírky). Pokud nos při měření u pokladny překročí délku 4 cm, půjde jeho majitel (nebo lépe nositel) do ZOO zdarma.

 

Ke slonímu výročí navíc ZOO zpřístupnila na svých webových stránkách jako podsekci Aktualit speciální přílohu o historii libereckých slonů, jejich ustájení, nemocech, s bohatou fotogalerií a také videem s ukázkou výcviku.

 

Zdroj: ZOO Liberec

 

Notburga

ChytráŽena.cz

 



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !