Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 20.04. 2024
Dnes má svátek Marcela
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Slova, která pomáhají aneb Motivace k lepšímu životu

19. 12. 2016 | Knižní tipy
Název: Slova, která pomáhají aneb Motivace k lepšímu životu
Autor: Jarmila Mandžuková
Nakladatelství: Vyšehrad
Rok vydání: 11/2016
Rozměry: 125 x 200 mm
Počet stran: 168 stran
Cena: 198 Kč

Slova mají velkou moc! Poskytují obrovskou moudrost a mohou pomoci ve všech oblastech našeho života. Slovo není jen tak něco, slovo je energie. Je až neuvěřitelné, jakou mají sílu slova.

Jsou tak mocná, že když správně seřadíme slova, můžeme mnohé radikálně změnit. I svůj život, nebo život jiných lidí. Slova jsou mocná, dokážou pohnout skálou. Slova dokážou divy. Jedno jediné slovo a můžeme se propadnout do hlubin temna a nebo můžeme vyletět do výšin. Slova nás donutí usmát se, umí potěšit a rozjasnit den. Slova nás povzbudí, když máme smutek na duši. Slova dokážou pomoci i zachránit život. Slova nám otevírají dveře a ukazují směr, kterým se máme vydat.

Slova, která pomáhají aneb Motivace k lepšímu životuV okamžiku, kdy je s důvěrou přečteme, si uvědomíme, že existuje něco, co nám může pomoci a co nám dodá odvahu. Přestaneme být bezmocní, pocítíme sílu a jsme na cestě k úspěchu a štěstí. Budeme-li slovům důvěřovat, lépe poznáme sami sebe, naučíme se sebeúctě a náš život bude plynout hladce. Slova by měla být protilátkou na naše současné potíže. Hluboká moudrost slov nám dá sílu především ve zlých dobách.

Berte slova jako přátelské rady a upozornění, čeho se máte vyvarovat a jak postupovat, chcete-li být šťastní, zdraví a dosáhnout svého cíle. Kniha s vámi bude spolupracovat, zocelí vás pro řešení potíží, pomůže vám překonat problémy a dodá vám odvahu do života. Cílem knihy je, oslovit vaše nitro a srdce, vyprovokovat vás do boje, nezůstat přešlapovat na místě a jít dál. Získejte odvahu proměnit svůj obyčejný život na výjimečný život. Nechť kniha zažehne vaši vnitřní jiskru, uklidní vašeho nepokojného ducha a stane se návodem k získání radosti, míru a uskutečnění vašich snů.


Ukázka z knihy

Slova, která pomáhají aneb Motivace k lepšímu životu:


Bouře
Bouře zpevňují kořeny stromů.
Bclaude McDonald

Nebojte se bouře, větru a deště, které vás potkají, protože patří k životu. Nikdy nemůžete uklidnit bouři, tak se o to přestaňte snažit. Bouře, která udeří, není nepřítel. Vše má svůj hlubší význam – velká bouřka pročistí vzduch a prudká dešťová přeháňka podpoří růst rostlin. Možná budete mít pocit, že vám vyvrací kořeny, ale bouře vás donutí zapustit kořeny ještě hlouběji. I vy můžete růst i sílit, i když na vás útočí bouře. V boji s přírodní silou získáte vnitřní sílu, odvahu a budete stoupat do nových výšin. Bouře formuje váš život, který se zocelí tím, když čelíte výzvám a útrapám. Z prožitého utrpení se může stát odrazový můstek pro nový a hodnotnější život. Líbí se mi slova americké spisovatelky Kristy Bromberg: V životě nejde o to, jak přežít bouři, ale jak tančit v dešti.
Úkol: Jsem odvážný a přijmu každou výzvu!

Kdyby
Kdyby nebylo kdyby, nebylo by chyby.
Staré rčení

Používáte často slůvko „kdyby“ či „kdybych“? Možná si vybavíte legendární větu „Kdybysem to byl býval věděl, tak bysem sem nechodil“. Tuhle známou větu z filmu Knoflíková válka si vybavím vždy, když někdo začne vysvětlovat a obhajovat svoje neúspěchy, chyby a důvody, proč něco nejde, proč něco neudělal a používá slůvko KDYBY. Je to s podivem, jak je člověk vynalézavý v hledání příčin neúspěchu. Místo toho, aby se s hledáním příčin zaměřil sám na sebe, hledá chyby mimo sebe a obviňuje svět kolem sebe. Chyby děláme, abychom porozuměli. To, co se děje, je to jediné, co se mohlo stát. Nic z toho, co se nám děje, se nemohlo dít jinak, aby nás tato lekce něčemu naučila a my se mohli na životní cestě dostat dál. Proto bychom měli svoje chyby přijímat, ne se jich bát, ne se s nimi prát, protože pak se z nich stanou jen samé KDYBY. A žít v samých KDYBY je projevem nezralosti a nedostatku odvahy a odhodlání!
Úkol: Slovo KDYBY vypustím ze svého slovníku!


Tuto knihu Slova, která pomáhají aneb Motivace k lepšímu životu koupíte v knihkupectví, na internetových stránkách nakladatelství Vyšehrad a na stránkách autorky Jarmily Mandžukové.

ZUZI
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 
Čtěte také



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !