Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Slovenská pohodová dovolená

8. 03. 2020 | Vaše příběhy
Vloni se mi poštěstilo jet s děvčaty z klubu seniorů do Slovenské vesničky blízko termálních lázní Dudince. Měly jsme  týden s plnou penzí, s procedurami a také s výlety. Jelikož  nás vše nadchlo, přihlásila všechna děvčata i letos. Neodradilo nás ani noční cestování s příjezdem do místa pobytu na přelomu dne po 24. hodině.

Po krátkém odpočinku nás čekala snídaně a pak návštěva lékaře s určením rehabilitací. Letos se proti loňsku nedostalo v neděli na každého, mohly jsme ale využít vnitřní, termální bazén, jehož součástí je také malý bazének s teplou vodou na prohřátí těla.

Vzhledem k tomu, že jsme vloni areál prošly, nelákala nás letos jeho prohlídka, ač s námi několik lidí jelo prvně. Pak jsme si již vybraly posezení ve sklípku s pečenou kačenkou a lokši a červeným zelím, ochutnávkou vín z hroznů vypěstovaných v dané oblasti. Hrál a zpíval nám harmonikář, tím dotvářel pěknou atmosféru. Mnozí si objednávali vína sebou domů pro známé. Večer se nesl v pěkném duchu a mnozí si zanotovali při harmonice.

Po oba roky byly připraveny odpolední výlety do blízkého okolí a jeden celodenní. Vloni jsme navštívili Budapešť, letos připravili návštěvu Vysokých Tater, Smokovce a Hrebienku. Tam navštívili výstavu ledových soch, které se všem moc líbily.

Vloni se jeden zájezd konal do Termálních lázní Podhájská. Letos  do nově otevřených Nesvady. Ty jsou v porovnání s první destinací menší, ale nejteplejší voda má stejné složení s prvně uvedenou. Věřím, že mnozí by využili i další svou dovolenou v těchto termálních vodách třeba v teplejším období, při další soukromé návštěvě.
Dále jsme měly možnost navštívit zámek Svatý Anton, v jehož prvním patře se nám moc líbilo uspořádání pokojů, hlavně těch pro reprezentaci bývalých pánů. V přízemí se  nacházela expozice vycpané zvěře a ptáků, které panstvo kdysi ulovilo.

Dále jsme navštívili Banskou Štiavnici, kde je vytavený vyřezávaný betlém. Město je v hornaté části, tudíž všechny cesty jsou do kopce. Než jsme došly na náměstí, mnohé byly díky bolavým kloubům unavené. Tím jsme se usadily v útulné kavárně a dopřály si horkou kávu a zákusek. Tím jsme cestování vyčerpaly.

Jeden večer byl věnovaný hudbě s tanečkem. Pár manželských párů se v našem složení sešlo, tudíž si mohlo dobře zatančit polku a valčík. Další zájemkyně o taneček se přidávaly jen na moderní hudbu. I tento večer byl velmi příjemný. Další hudbu nám opět zprostředkoval harmonikář na rozloučenou.

V dalších volných chvílích jsme mezi procedurami navštěvovaly bazén, navštívily nedaleké Dudince, kam nás dovezl místní autobus. Zdatnější chodily pěšky kolem hotelů Jantar a Flora. Při zpáteční cestě se mohl kdo zvládl stavit i ve sklípcích, kde místní vinaři nabízeli svá vína. Jedno odpoledne se dalo sedět i venku na terase, kde krásnou atmosféru umocňovalo sluníčko. 
Některé z nás dojely autobusem do pohraničního města Šahy, kde jsme si užily nakupování drobností pro naše rodiny a známé.

Největší úspěch měla tamní mletá paprika, hlavně ta uzená. Pro koho bylo moc 250 g v recepci hotelu, měl možnost si tu vybrat menší balení.

Týden utekl velmi rychle a již jsme seděly v autobuse a kochaly se výhledem na Bratislavský hrad, který měl jiné kouzlo než za nočního osvětlení.
     

2baculka - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Slovenská pohodová dovolená:

Slovenská pohodová dovolená
Slovenská pohodová dovolená
Slovenská pohodová dovolená
Slovenská pohodová dovolená
Slovenská pohodová dovolená
Slovenská pohodová dovolená
Slovenská pohodová dovolená
Slovenská pohodová dovolená
Slovenská pohodová dovolená
Slovenská pohodová dovolená
Slovenská pohodová dovolená
Slovenská pohodová dovolená
 



Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
moc pěkný článek i fotky. V těchto místech jsme byli před dávnými dobami, kdy naše děti byli ještě školou povinné.
Zavzpomínala jsem si na hezkou dovolenou.SmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Článek se mi moc líbil, výlet jste si užily.SmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Moc pěkný článek, určitě jste si to parádně užili akrásně si odpočali.Děkuji moc za pěkné počteníčko.SmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
hezký výlet,tam jsem ještě nebyla,jinak moc pěkně napsanýSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
SmajlíkRegi,
Smajlík pekne povidani a zajimavy vylet. Moje maminka byla kdysi v Dudinciach v laznich. Mne by se takove putovani zake libilo, urcite budu zvazovat. I kdyz je venku slota, tvoje povidani mne prijemne naladilo k dnesnimu MDZ...
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles