Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Smolný prázdninový den

28. 07. 2014 | Vaše příběhy

Bylo krásné slunečné ráno a byly prázdniny. S kamarádkou jsme měly konečně vytoužené volno z práce (skoro po třech týdnech), a tak jsme se dohodly, že vyrazíme na jednodenní výlet. Rozhodly jsme, že pojedeme na Nové Hrady, Toulovcovy maštale a do města Litomyšl  (a tam zámek), poté např. i nějakou galerii či muzeum, pokud by nás zaujalo. Ráno jsme koukly na jízdní řády vlaků a autobusů a vyrazily jsme. Cesta nám trvala s přestupy asi hodinku a půl, takže jsme se stihly v klidu nasnídat a pokochat se přírodou z okénka vlaku.

Poté, co jsme dorazily na zámek Nové Hrady, zjistily jsme, že mají zavřeno. Dovnitř jsme chtěly jít, ale co se dalo dělat. Nafotily jsme si zámek alespoň zvenku. Další zastávka byla Toulovcovy maštale - procházka lesem. Bylo to celkem příjemné, protože celý den bylo skoro 30 °C, tudíž procházka ve stínu byla velmi pozitivní a užívaly jsme se to. Další zastávkou už bylo město Litomyšl, kde jsme sice navštívily krásný zámek v tomto městě, k zámku jsme ale neznaly cestu dopředu, takže jsme spoléhaly na vědomosti místních obyvatel.

Smolný prázdninový denMnozí z nich nám ochotně poradili, ale asi jsme musely někde splést uličku nebo špatně pochopily navigaci od obyvatel, ale prostě jsme k zámku na 1. pokus nedorazily. Poté jsme bloudily ještě asi půl hodinky, a nakonec jsme už zámek našly. Navštívily jsme vnitřní expozice a nafotily mnoho fotek zvenčí. Musím uznat, že zámek je opravdu nádherný, na lavičkách jsme strávily skoro další hodinku a kochaly se krásným okolím.

Po prohlídce jsme se vrátily zpět do města. Navštívily jsme místní restauraci a užily si moc dobrý oběd. Když už bylo skoro sedm hodin odpoledne, odebraly jsme se na nádraží a chtěly jsme jet domů. Nezjišťovaly jsme si jízdní řád dopředu, ale předpokládaly jsme, že když byl všední den, vlaky budou jezdit častěji. A naštěstí ano, vlak měl jet za necelou půlhodinku, takže to bylo super. Ale když měl nastat čas odjezdu, u vlaku se objevil údaj, že náš vlak má zpoždění dalších 30 minut. Vzhledem k tomu, že jsme nikam nespěchaly, tak nám to zase tolik nevadilo. Poté už vlak naštěstí jel, ale dojely jsme domů, když už byla tma. A vzhledem k tomu, že bydlíme na druhém konci města, tak musíme jezdit MHD, ale bohužel večer autobusy už nejezdí, takže jsme musely jít domů pěšky a domů jsme dorazily skoro v jedenáct hodin večer.


Martinka1p - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Smolný prázdninový den:

Smolný prázdninový den
Smolný prázdninový den
Smolný prázdninový den
Smolný prázdninový den
 


Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
já zámek našla hned..SmajlíkSmajlíkza půl hodiny to jste snad prošly celou LitomyšlíSmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Chůze pěšky je prospěšná.Já chodím denně cca 8-10kmSmajlík
Obrázek uživatelky
profil

tak jste si s přítelkyní užily krásný den, plný nových zážitků.Smajlík
Hezké fotky !!
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles