Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Snadný návod: Jak na profi manikúru v pohodlí domova?

11. 02. 2017 | Krása
-Komerční sdělení-

Okousané nehty, záděry a popraskaná kůže nejsou tou nejlepší vizitkou. Ruce jsou nejvíce namáhanou částí vašeho těla, a proto si zaslouží pořádnou péči. Pravidelné návštěvy salónu si ale nemůže dovolit každý. Jak si dopřát profesionální péči v pohodlí vlastního domova?

Jak správně pečovat o své nehty?


Pusťte si příjemnou hudbu nebo oblíbený seriál. Nalijte si sklenku vína a vyčleňte si alespoň hodinku času jen pro sebe. A jdeme na to!

domácí manikúreaTip: Na melia.cz pořídíte profesionální manikúry solingen a další potřeby k péči o vaše ruce.

  • Nejprve je nutné změkčit kůžičku kolem nehtů. Toho docílíte buď namáčením rukou v teplé lázni, nebo pomocí změkčovače kůžičky. Pokud jsou vaše nehty spíše slabší a snadno se lámou, zvolte raději změkčovač, který na rozdíl od vodní lázně změkčí jen kůžičku a ne samotný nehet.
  • Nyní všechny nehty zkraťte na stejnou délku. Najděte nejkratší nehet a ty ostatní mu přizpůsobte. Pokud jsou vaše nehty hodně dlouhé, použijte nůžtičky na nehty, ale kratší nehty zkraťte pilníkem.
  • Nehty vytvarujte do požadovaného tvaru – postupujte vždy od krajů ke středu nehtu, ať už chcete nehty kulaté, hranaté či špičaté. Použijte skleněný pilník na nehty – s jeho pomocí docílíte opravdu profesionální výsledku.
  • Přesahující kůžičku nikdy neodstřihávejte. Pomocí manikúrní tyčinky ji jemně zatlačte zpět na své místo. Pokud po zatlačení kůžička přesahuje, opatrně ji zastřihněte. Ale použijte speciální nůžky na kůžičku, ať nenapácháte příliš škody.
  • Odstraňte nečistoty za nehty a naneste vyživující krém. Pokud chcete svým rukám a nehtům dopřát extra péči, sáhněte po vyživujícím oleji na nehty a kůžičku třeba ve formě praktického pera.
  • Lak na nehty je nutné nanášet na suché nehty bez mazu, proto s lakováním počkejte do druhého dne, nebo po chvíli samotné nehty zbavte mazu pomocí mýdlové či citronové vody. Před nanesením laku se vždy ujistěte, že nejsou vaše nehty mastné a před vrstvou barevného laku nehty vždy ošetřete podkladovým lakem – zabráníte tak žloutnutí nehtů.

A co dál?


Aby se vaše nehty neštěpily, nelámaly a zkrátka si co nejdéle udržely krásný vzhled a sílu, je třeba si je hýčkat.

  • Pořiďte si gumové rukavice a používejte je při mytí nádobí, čistění oken i vytírání – zkrátka kdykoliv jsou vaše ruce vystaveny kontaktu s chemikáliemi.
  • Vedle mýdla přidejte na umyvadlo také hydratační krém a osvojte si nový zvyk – po umytí rukou si ruce pečlivě namažte. Uvidíte, jak rychle si na to zvyknete.
  • Před spaním použijte krém určený k péči o ruce i nehty a dopřejte svým namáhaným rukám pořádnou vrstvu, kterou pečlivě vmasírujte i do nehtových lůžek.




Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !