Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 29.03. 2024
Dnes má svátek Taťána
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Sněženky a machři po 25 letech v knižní podobě

2. 01. 2009 | Knižní tipy
Autorka: Marie Formáčková
Nakladatel:  XYZ
Počet stran: 190 stran
Vazba:  Vázaný
Formát: 147x187 mm, 306 g
Rok vydání:   2008
Cena: 199 Kč

Knižní podoba filmu o setkání spolužáků přesně po pětadvaceti letech a na tomtéž místě.


Tehdy trávili na horách týden školního lyžařského výcviku, dnes se těší na příjemné shledání. Jsou ve věku svých někdejších pedagogů, mají nejrůznější životní zkušenosti a více či méně shovívavě soudí své syny a dcery, kteří je doprovázejí.

Kniha na motivy nového českého filmu.


Sněženky a machři jdou ve stopách životů hlavních hrdinů v době, která všechno změnila. Jak prošli jejími nástrahami a jaké šrámy to na nich zanechalo? Kam chtěli jít, kam došli a kam ještě dojdou?

Sněženky a machři po 25 letechJsme opět na horské chatě, kde se všichni po letech scházejí a opět zažijí mnoho nezapomenutelných chvil. Na horách se setkávají někdejší spolužáci, aby se viděli, aby si zavzpomínali a aby sami sebe ujistili v tom, že to s nimi ještě není tak hrozné, protože ty někdejší holky a kluky si stále nesou v sobě. Co na tom, že už uběhlo mnoho let, co na tom, že se změnil svět i všichni účastníci někdejšího lyžařského kurzu, z něhož se časem stala legenda.

Filmová veselohra Sněženky a machři z roku 1983 byla ve své době kultovním snímkem takřka bez  generačního rozlišení, neboť jeho tvůrci dokázali uchovat čistotu filmového žánru a poplatnost době omezit na oslovení „soudruhu profesore“.

Po čtvrtstoletí připravili scénář titíž autoři – Radek John a Ivo Pelant, ke svým postavám se navrátili herci – Veronika Freimanová, Eva Jeníčková, Radoslav Brzobohatý, Jan Antonín Duchoslav, Michal Suchánek, Václav Kopta. Diváci a zvláště pamětníci mohou hledat rozdíly v pohledu dvou režisérů – Karla Smyczka u filmu z roku 1983 a Viktora Tauše v současném provedení. V knížce jsou kromě vyprávění nového filmového příběhu také rozhovory s jeho autory, režiséry či představiteli hlavních rolí, je zaznamenáno, co se v průběhu posledních let k oběma filmům objevovalo v médiích, co realizaci nového filmu předcházelo, jak probíhalo vlastní natáčení.


Tuto knihu Sněženky a machři po 25 letech si můžete zakoupit na stránkách nakladatelství XYZ.




Čtěte také článek o filmu Sněženky a machři po 25 letech včetně fotografií:

Sněženky a machři po 25 letech - filmová legenda zažije svůj comeback!



ZUZI

ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !

Kraslice