Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Sníte o kariéře divadelní hvězdy?
Zažijte svých „5 minut slávy“!

29. 10. 2007 | Kultura
Akce „5 minut slávy“ proběhne 3. listopadu 2007 v Divadle Rokoko. V porotě zasednou herci MDP Jitka Smutná, Jan Vlasák a Zuzana Kajnarová.

I v letošním roce budou mít ti, kteří sní o kariéře divadelní hvězdy šanci stanout alespoň na 5 minut na jevišti Divadla Rokoko a pokusit se svým hereckým výkonem zaujmout profesionální porotu. Svých „5 minut slávy“ mohou 3. listopadu zažít v rámci druhého ročníku úspěšné stejnojmenné akce Městských divadel pražských skupiny i jednotlivci. Nejlepší získají vstupenky na představení do jednoho z divadel (Rokoko, ABC) a možná i šanci zahrát si jednu z rolí v některé z nově připravovaných inscenací MDP.

5 minut slávy V návaznosti na úspěšný první ročník „5 minut slávy“, kterého se v loňském roce zúčastnilo zhruba 30 jednotlivců a skupin, vyhlašují MDP i letos hereckou soutěž pro herce i neherce, v jakémkoliv žánru, bez věkového omezení. Kdokoliv – jednotlivec či skupina – se mohou do soutěže přihlásit. Výstupy jednotlivců by neměly trvat více než pět minut, skupiny si mohou připravit až desetiminutovou scénku. Použít lze jakýkoliv klasický či autorský text. Kostýmy, rekvizity či případný hudební doprovod si musí účinkující zajistit sami, v divadle budou mít však k dispozici maskérku a využít mohou i pomoci profesionálních osvětlovačů.

Výkony jednotlivců i skupin bude sledovat odborná porota složená ze známých herců MDP. V loňském roce porotu tvořila Simona Stašová a Jiří Klem. Letošní porotu tvoří členové MDP Jitka Smutná, Jan Vlasák a Zuzana Kajnarová. Ti, kteří sami nenajdou odvahu se mohou přijít alespoň podívat či povzbudit své přátele.

A na co se bude odborná porota při posuzování vystoupní zaměřovat?

5 minut slávy Jitka Smutná: “Já se zaměřím na energii, se kterou herec či herci téma představí, ať už bude zábavné či smutné”.

Jan Vlasák: ”Pro mě budou důležité asi tři aspekty. Pohybová zručnost, to znamená, zda-li herec dokáže pohybem vyjádřit něco tak, aby to bylo ojedinělé a zvláštní. Dále na to jakým způsobem bude schopen sdělit obsah, zda to co bude chtít říci bude srozumitelné. A v neposlední řadě mě bude zajímat i hlasový projev.”

Zuzana Kajnarová: “Budu se soutředit na to, jak mě který výkon zaujme svou výjimečností a překvapivostí”.

5 minut slávy

Podmínky účasti:

Akce proběhne 3. listopadu 2007.
Přihlášky zasílejte do 20. října 2007 prostřednictvím emailu 5minutslavy@m-d-p.cz či poštou na adresu: Městská divadla pražská, V Jámě 1, 110 Praha 1 (obálku označte heslem 5 minut slávy). Přihláška musí obsahovat kontaktní údaje alespoň jedné účinkující osoby (adresa, telefon, email) a stručný popis připravované ukázky.
Délka vystoupení: jednotlivci max. 5 minut, skupiny max. 10 minut.
Účinkující budou informování o čase svého vystoupení dle předem stanoveného harmonogramu, prostřednictvím emailu nebo sms.
Je nutné řídit se pokyny zástupce MDP a dostavit se nejméně 30 minut před začátkem svého vystoupení.
MDP pro účinkující nezajišťují kostýmy, speciální maskérské úpravy (paruky a jiné kromě líčení obličeje), rekvizity, mobiliář, texty, ani hudební či jiný doprovod.

Více o Městských divadlech pražských a jeho představeních v divadlech ABC a Rokoko se dozvíte na oficiálních webových stránkách Městských divadel pražských.


ZUZI
Chytrá Žena.cz




Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !